Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95
Blijheid schreef:Terug in de pan kan je doen, ik zou dan alleen wel extra aardbeien/rabarber toevoegen en geen water. Tenminste, als je nu tevreden bent met de smaak. Als het wat zuur wordt door de extra rabarber dan alleen normale suiker toevoegen en geen geleisuiker. Daar is je probleem waarschijnlijk begonnen; teveel geleisuiker om de rabarber zoet genoeg te maken, waardoor er teveel gelatine in je jam zit. Of heb je losse gelatine en gewone suiker gebruikt?
Pot met hete jam op de kop zetten is inderdaad een goede manier, maar de deksel moet dan wel echt vast zitten. Je gebruikt een glazen pot met metalen deksel? Plastic kan bij die temperaturen zacht worden en vervormen waardoor het kan gaan lekken.
8nnemiek schreef:Ik zou het niet opnieuw eruit halen en aanlengen. Zou het dan liever gebruiken om gebakjes en vlaaien mee te vullen bijvoorbeeld, zodat je een pot in een keer kan opgebruiken. Vlaaivulling kun je voor het bakken nog aanlengen en op smaak maken.
En bij het inmaken inderdaad heet in de pot, maar dan wel op de kop compleet laten afkoelen. Als ie dan bol blijft staan is ie niet vaccuüm en moet je hem gewoon in de koelkast zetten en op tijd opeten.
LWDaisy schreef:Zou ik er een cake mee kunnen maken? Beslag voor de helft in de bakvorm gieten, dan de confituur en dan de rest van het beslag er bovenop?
8nnemiek schreef:LWDaisy schreef:Zou ik er een cake mee kunnen maken? Beslag voor de helft in de bakvorm gieten, dan de confituur en dan de rest van het beslag er bovenop?
Dan zou ik eerst de cake bakken, laten afkoelen, doormidden snijden, en dan de confituur even warm maken, evt aanlengen of bijvoorbeeld slagroom erdoor mixen, en dan met een spuitzak op het onderste deel van de cake spuiten, en dan de top erop. Erg lekker!
tamary schreef:Kan zijn dat het door inkoken meer richting stroop gegaan is (vruchtenstroop is ingekookt vruchtensap), zou dus helemaal geen probleem moeten zijn.
Britta31 schreef:Mijn vriendin gebruikt altijd de oude Hak potten.
Indy_Mouse_9 schreef:Britta31 schreef:Mijn vriendin gebruikt altijd de oude Hak potten.
Wat je daarbij moet onthouden als je de potten vaker gebruikt, de deksel kan gaan roesten door het vaker afwassen. En daardoor niet meer goed sluit en/of je voedsel verpest.
TS, ik denk dat je inderdaad het beste de pot zo kan aanbieden. Je moeder zal sowieso blij zijn dat je aan haar hebt gedacht en voor haar aan de slag bent geweest!
speurneusc schreef:Potten dienen wel warm te zijn wanneer je ze vult, laten liggen in net gekookt water tot gebruik pot eruit vissen vullen en omgekeerd op een doek zetten om af te koelen.
Gewone suiker is niet genoeg, bij gewone suiker moet losse gelei bij en bij geleisuiker hoeft er niets meer bij. Gelei suiker vind je in de supermarkt bij de gewone suiker en de basterdsuiker.