Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Yv_ schreef:Jamjam, heerlijke dingen komen er weer voorbij!
Ik heb vd week voor het eerst zelf snert gemaakt. Súpergoed gekukt! Ik had zo’n 5 liter
[ [url=m/KLTUee.jpg]Afbeelding[/url] ]
Enige dingetje waren de riblappen: ergens in de soep is een stukje bot blijven zitten. Helemaal nagelopen, maar kon ‘m niet vinden. Ik had een pan naar mijn ouders gebracht en mijn vader had precies het bot. Zouden sucade- of runderlappen een goed alternatief zijn? Daar zit geen bot aan en wordt ook draadjesvlees...
ElCamino schreef:Tijdje niks gepost,was druk...
Maar gisteren bruine bonen soep met een eigen twist gemaakt...
spekjes, unox rookworst, gehaktballetjes, 2 uien, 1 prei, 1 wortel, bruine bonen, groot blikje tomatenpuree, peper, zout, kerriepoeder, paprikapoeder, tijm, ketjap, 2L bouillon
[ [url=m/cpHxM5.jpg]Afbeelding[/url] ]
Bouillon gemaakt in een pan, 2L met 2 blokjes.
Deel uien zit in de balletjes gehakt, rest uien fruiten en dan prei,wortel erbij
[ [url=m/mysOHB.jpg]Afbeelding[/url] ]
[ [url=m/WOjLVv.jpg]Afbeelding[/url] ]
Gehakt balletjes in de pan gemaakt
[ [url=m/w6EcHM.jpg]Afbeelding[/url] ]
tomatenpuree,kruiden bij de rest
[ [url=m/QMyahm.jpg]Afbeelding[/url] ]
Dan de bruine bonen ( niet alles en de bouillon erbij, alles doorkoken en dan met de staafmixer
[ [url=m/kAGAXd.jpg]Afbeelding[/url] ]
Daarna de spekjes, worst en balletjes erbij...
Lay_D schreef:Bord vol shoarma met eronder ijsbergsla,komkommer en ui.
Ook knoflooksaus,maar dat was nog net geen ijs geworden.
Ik had de bakjes per ongeluk in de vriezer gezet ipv in de koelkast
Ik had de ogen ook groter als de maag, mijn dochter vond dat overigens niet erg
[ [url=m/ejUXtJ.jpg]Afbeelding[/url] ]