[FOTO] Show jouw maaltijd Deel 2!

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
gaucho

Berichten: 9588
Geregistreerd: 29-10-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-21 08:02

Ziet er wel heerlijk uit :D

pien_2010

Berichten: 43864
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-21 08:04

Boras schreef:
Steefz schreef:
Beterschap, Kim!

Wat lekker allemaal, Limoen! Vooral blijven posten. :D


[ [url=m/P9jH71.jpg]Afbeelding[/url] ]


[ [url=m/zaqZes.jpg]Afbeelding[/url] ]

Ovenschotel met sperziebonen, aardappelpuree en witlof gerold in ham, afgetopt met gruyère.


Dat ziet er lekker uit, als ik dit zie ik zou willen dat ik witlof lust :)

Wij aten melanzane alla parmigiana. Klinkt indrukwekkend en dat is het vast ook als een Italiaanse mama het maakt. Geen foto gemaakt, want mijn versie smaakte niet bijzonder. En veel werk.


Dat is jammer van al het werk.

Farjen

Berichten: 8033
Geregistreerd: 20-07-03
Woonplaats: Oost-Vlaanderen, België

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-21 08:39

Goedemorgen :D
Afbeelding

Lay_D

Berichten: 3718
Geregistreerd: 16-12-11
Woonplaats: Overijssel

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd Deel 2!

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-21 08:43

Mascarpone pannenkoekjes als ontbijt:
Afbeelding

pien_2010

Berichten: 43864
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-21 11:38

Vraagje kan ik die tzatziki nu al maken en wegzetten voor vanavond of beter van niet?

Sodera

Berichten: 5312
Geregistreerd: 25-09-04
Woonplaats: Ireland

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd Deel 2!

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-21 11:52

Ja! Juist nu maken, trekken alle smaken er lekker in!

Es_ther

Berichten: 18728
Geregistreerd: 28-06-08
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-21 11:58

Sodera schreef:
Ja! Juist nu maken, trekken alle smaken er lekker in!

Jaa! Ik maak het ook altijd eerder :D .

Als ik over heb eet ik het een dag later ergens bij :).

pien_2010

Berichten: 43864
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd Deel 2!

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-21 12:18

Hij is klaar en smaakt nu al lekker. Het ging wel wat anders want manlief was Griekse yoghurt halen en dus ik alvast begonnen nadat ik hier het advies had gelezen. Dus alles stond mooi uitgelekt klaar, kwam die schat met een soort kwark yoghurt thuis. Oeps, de Griekse yoghurt was uitverkocht.
Dus het restje Griekse Yoghurt gemengd met de melange kwark yoghurt en alles staat nu in de ijskast en het proeft heerlijk. Dus komt goed.
Ik ga dit vanavond eten met wat knoflook stokbroodje en met daarbij 3 in de pan bloemkool, receptje dat ik hier ooit opdeed.
Of de combinatie lekker is zal de praktijk uitwijzen, maar ik denk van wel. HEt zachte en lekkere van de bloemkool 3 in de pan, met de wat pittige Tzatziki saus.
Dus vandaag recepten enkel vanuit dit topic. Ik heb er zin in.

gaucho

Berichten: 9588
Geregistreerd: 29-10-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-21 12:33

Wat leuk Pien :j

Restjes van gisteren als lunch opgebakken:

Afbeelding

poes

Berichten: 25723
Geregistreerd: 23-01-04
Woonplaats: Gent

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd Deel 2!

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-21 14:00


Roodvos

Berichten: 6734
Geregistreerd: 03-04-04
Woonplaats: Op een bult SiO2

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-21 14:23

poes schreef:
En vanmiddag aten we gevulde pasta met cacio e pepe en blauwe kaassaus:

https://www.hellofresh.nl/recipes/ravio ... 1ea250d05/

[ [url=m/bqaihM.jpg]Afbeelding[/url] ]
Die heb ik laatst ook een keer gemaakt :j . Erg lekker. Maar vond het maken van de saus wel heel omslachtig. Ik heb afgelopen weekend fussili gemaakt met blauwe kaas-roomsaus, hierop geïnspireerd. Ik heb toen de groenten gaar waren gewoon naar smaak sojaroom en blauwe kaas er door gedaan en geroerd tot kaas gesmolten was. Daarna de pasta erdoor en klaar. Was ook heerlijk en wel zo gemakkelijk.

Granoek
Blogger

Berichten: 10489
Geregistreerd: 26-11-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-21 14:49

Weet iemand een lekker dessertje in de slowcooker? Zonder noten of karamel liefst :)

gaucho

Berichten: 9588
Geregistreerd: 29-10-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-21 14:55

Iets met gestoofde peren?

poes

Berichten: 25723
Geregistreerd: 23-01-04
Woonplaats: Gent

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-21 15:00

Roodvos schreef:
poes schreef:
En vanmiddag aten we gevulde pasta met cacio e pepe en blauwe kaassaus:

https://www.hellofresh.nl/recipes/ravio ... 1ea250d05/

[ [url=m/bqaihM.jpg]Afbeelding[/url] ]
Die heb ik laatst ook een keer gemaakt :j . Erg lekker. Maar vond het maken van de saus wel heel omslachtig. Ik heb afgelopen weekend fussili gemaakt met blauwe kaas-roomsaus, hierop geïnspireerd. Ik heb toen de groenten gaar waren gewoon naar smaak sojaroom en blauwe kaas er door gedaan en geroerd tot kaas gesmolten was. Daarna de pasta erdoor en klaar. Was ook heerlijk en wel zo gemakkelijk.


Ja volgende keer maak ik weer een klassieke bechamel kaassaus. En verder gewoon broccoli en pasta koken en erbij gooien. Dat met dat stoven en uitje vond ik ook onzin.

Yv_
Berichten: 19122
Geregistreerd: 14-12-03
Woonplaats: Westland

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-21 15:04

Ziet er lekker uit die pasta!

lynnXtubbie

Berichten: 689
Geregistreerd: 30-07-10
Woonplaats: Noord Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-21 15:16

Exitium schreef:
Je bedoelt 'broccoli'? :+


Haha, daar onder zit de gnocchi in de groene saus.

Roodvos

Berichten: 6734
Geregistreerd: 03-04-04
Woonplaats: Op een bult SiO2

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-21 15:31

Granoek schreef:
Weet iemand een lekker dessertje in de slowcooker? Zonder noten of karamel liefst :)
Ik heb geen slow cooker, maar ik stoof zoete appels. Kan vergelijkbaar met peren met kaneel en rode port. En dan als dessert serveren het liefst warm, met vanillevla of (nog beter) vanille-ijs en eventueel slagroom.

Ik zou echter niet weten welke supermarkt appel daar geschikt voor is. Ik oogst mijn zoete appels in het najaar van eigen boom. Misschien even naar de markt of groenteboer en dan daar vragen?

poes

Berichten: 25723
Geregistreerd: 23-01-04
Woonplaats: Gent

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd Deel 2!

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-21 15:36

Je hebt ook dat soort appels in de supermarkt maar vooral in het najaar. Maar meeste hebben wel iets als gekke appelen of zo.

gaucho

Berichten: 9588
Geregistreerd: 29-10-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-21 16:04

Beste keus nu in de supermarkt is goudreinet, stoof appels als Pinova of Dijkmans zoet zijn minder lang te bewaren dus nu niet meer verkrijgbaar

gaucho

Berichten: 9588
Geregistreerd: 29-10-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-21 16:05

Ik maak komende week bij een etentje gestoofde peren als onderdeel van een Midden-Oosters dessert, dus gestoofd met onder andere gember, kardemom, vanille en kaneel, en geserveerd met Griekse yoghurt, dadelstroop en dukkah met pistache.

Roodvos

Berichten: 6734
Geregistreerd: 03-04-04
Woonplaats: Op een bult SiO2

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-21 16:59


gaucho

Berichten: 9588
Geregistreerd: 29-10-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-21 17:49

Wordt mij iets te veel kcal, maar het brengt me wel op ideeën :D


Afbeelding

Beyond Burger met speltsalade met o.a pompoen, feta en tahini dressing.

pien_2010

Berichten: 43864
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-21 18:27

Bloemkool 3 id pan met stokbrood olijfolie en knoflook en tzatziki. Het was erg lekker


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Roodvos

Berichten: 6734
Geregistreerd: 03-04-04
Woonplaats: Op een bult SiO2

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-21 18:42

Geroosterde bloemkool-pompoen salade met notendressing en stokbrood met
feta-yoghurt dip. Erg lekker.

Afbeelding

Granoek
Blogger

Berichten: 10489
Geregistreerd: 26-11-13

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd Deel 2!

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-21 19:32

Oog de kwarktaart ziet er super lekker uit! Ik kreeg dan weer inspiratie door de stoofpeertjes en appels en ga denk ik soort van appelcrumble achtig maken met ijs