Gesneden sla bewaren

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
RoosDeG

Berichten: 1837
Geregistreerd: 27-03-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-20 17:48

Relaxed schreef:
RoosDeG schreef:
Wij bewaren gesneden sla altijd met een keukenpapiertje erbij en dan de zak dicht vouwen met een elastiekje erom.
Blijft hier dan gerust een dag of 5 goed zonder verkleuring en zonder slap te worden.


Maar dan dus met een nat keukenpapiertje?


Licht vochtig :j

Nielojram

Berichten: 7802
Geregistreerd: 14-02-02

Re: Gesneden sla bewaren

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-20 19:28

In de meeste gesneden sla ( bij o.a. de AH) zit suiker. ( ja, echt, kijk maar naar de ingrediënten)
Dat maakt dat je sla bruin wordt.
Gewoon een krop kopen. Zit geen toegevoegde suiker in.

Ceetje_bokt
Berichten: 5171
Geregistreerd: 01-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-20 20:07

De enige kunststof bewaarbak die écht je sla vers houden zijn de echte Tupperware. Ik heb een ronde bak uit mijn moeders erfenis, ding is zeker 40 jaar oud, en houdt het echt vers. Ook de bakken van de AH die je vacuüm kan trekken werken niet zo goed als dat bakje.