Ik zou gaan voor MonChou. Het zal wel ten overvloede zijn, maar toch heel even voor de zekerheid; Je moet naturel roomkaas hebben, geen kruidenroomkaas. Anders krijg je een hele bijzondere smaak aan je taart denk ik.
Photograph
Berichten: 1372
Geregistreerd: 29-08-17
Woonplaats: Den Haah
Geplaatst door de TopicStarter: 09-01-21 00:49
Dankjewel. En is cacaopoeder het zelfde als cacao?
Dankjewel. En is cacaopoeder het zelfde als cacao?
Ja.
Palmera
Berichten: 9460
Geregistreerd: 25-09-08
Woonplaats: La Palma
Geplaatst: 09-01-21 01:00
Photograph schreef:
Dankjewel. En is cacaopoeder het zelfde als cacao?
Dat hangt er helemaal vanaf hoeveel procent cacao de cacaopoeder bevat.
Veel kant en klare zgn cacaopoeders bevatten ook suiker en melkpoeder, dan hoef je er alleen nog maar water bij te doen voor een chocolademelk.
Maar écht 100% cacaopoeder (bitter) is cacao. Misschien kun je ook een reep raspen of smelten?
fohadie
Berichten: 4303
Geregistreerd: 03-05-11
Woonplaats: Muggendonk
Geplaatst: 09-01-21 01:02
MarcoBorsato schreef:
Paturain is m'n favoriet.
Maar paturain in een buenotaart? Ik denk dat hier roomkaas ipv kruidenkaas wordt bedoelt. Die dingen worden nogal eens door elkaar gehaald.
TS: wil je het recept delen in dit topic? Ik wil ook buenotaart maken!
Urbanus
Berichten: 44952
Geregistreerd: 05-02-08
Woonplaats: Tollembeek
Geplaatst: 09-01-21 01:07
fohadie schreef:
MarcoBorsato schreef:
Paturain is m'n favoriet.
Maar paturain in een buenotaart? Ik denk dat hier roomkaas ipv kruidenkaas wordt bedoelt. Die dingen worden nogal eens door elkaar gehaald.
TS: wil je het recept delen in dit topic? Ik wil ook buenotaart maken!
Het was een grapje
Lay_D
Berichten: 3712
Geregistreerd: 16-12-11
Woonplaats: Overijssel
Geplaatst: 09-01-21 01:07
Ik heb in november een Bueno taart gemaakt, als basis heb ik de monchou taart van Dr Oetker ervoor gebruikt.
Boras
Berichten: 9953
Geregistreerd: 21-10-10
Geplaatst: 09-01-21 01:08
De roomkaas van Lidl: lekker en goedkoop. Zeer tevreden over.
Monchou smaakt ook prima, is wel een stukje duurder.
fohadie
Berichten: 4303
Geregistreerd: 03-05-11
Woonplaats: Muggendonk
Geplaatst: 09-01-21 01:37
Marco Borsato: ben ik er toch ingetuimt? Ik vind je de laatste tijd te serieus reageren... Ik snap dat de oude MB teveel om OWs vroeg, maar soms mis ik het wel hoor.
Chocopasta
Berichten: 16570
Geregistreerd: 18-01-03
Geplaatst: 09-01-21 01:39
MarcoBorsato schreef:
fohadie schreef:
Maar paturain in een buenotaart? Ik denk dat hier roomkaas ipv kruidenkaas wordt bedoelt. Die dingen worden nogal eens door elkaar gehaald.
TS: wil je het recept delen in dit topic? Ik wil ook buenotaart maken!
Het was een grapje
ik moest er om lachen hoor
fohadie
Berichten: 4303
Geregistreerd: 03-05-11
Woonplaats: Muggendonk
Geplaatst: 09-01-21 01:45
Ja nou, meestal neem ik MB niet serieus (grapje) maar nu had ik de grap niet door. Maar wel typisch een reactie van een Gerda! ik moet naar bed geloof ik. *Geen zin*
En toch wil ik nog steeds het recept van TS.
Mjetterd
Hoofdmoderator Algemeen1 No drama, no glory!
Berichten: 12744
Geregistreerd: 27-09-05
Geplaatst: 09-01-21 07:41
Boras schreef:
De roomkaas van Lidl: lekker en goedkoop. Zeer tevreden over.
Monchou smaakt ook prima, is wel een stukje duurder.
Deze gebruik ik ook vaak omdat ik daar standaard mijn boodschappen doe en er geen MonChou in het assortiment zit. Kan prima
Ik ga altijd voor de allergoedkoopste roomkaas. Al heel veel cheesecakes gemaakt. Bakte ze ook op m'n werk en allerlei soorten roomkaas geprobeerd en eerlijk gezegd merk ik weinig verschil qua smaak. Het is het mijns inziens niet waard om daar hele dure MonChou voor te gebruiken. Het allerbeste werkt de roomkaas van de Aldi. Die zorgt voor de beste textuur van de cheesecake. Wordt niet te dun en niet te dik en helpt daardoor tegen scheuren. Maar vaak koop ik ook die van de Lidl of ah, als ik geen zin heb om naar de Aldi te gaan. Werkt nog steeds prima.
Ceetje_bokt
Berichten: 5173
Geregistreerd: 01-05-07
Geplaatst: 09-01-21 08:24
Voor een gebakken cheesecake pak ik ook die van de Lidl, vele malen goedkoper dan de merken en resultaat is prima. Voor een ongebakken cheesecake zou ik eerder monchou nemen. Van het huismerk van de Albert Heijn ken ik alleen de zuivelspread en dat is toch heel anders dan roomkaas, maar misschien heeft onze Ah dat gewoon niet. De tip van de aldi neem ik mee voor een volgende taart, want ja... mijne heeft bijna altijd scheuren, maar met een laag fruit erover zie je er niks van.
Voor scheuren werkt het super om er creme fraiche door te doen. Ik doe 125 Gr creme fraiche op 600 Gr roomkaas. Nog nooit een scheur gehad en altijd 2 eetlepels bloem erdoor, helpt ook voor de binding. Mocht dat niet helpen, staat waarschijnlijk je oven te hoog of je oven fluctueert te veel in temperatuur. Dan kan je nog je cheesecake inpakken in aluminiumfolie en in een waterbad bakken. Dan krijg je zeker geen scheuren meer.
Dank je jasz! Crème fraiche en wat maizena deed ik er al in. Dan misschien toch de temperatuur te hoog, want ik kijk niet met een open deur, dus de fluctuaties zullen het ook niet zijn.