Ik volg heel eventjes Ik zeg het al lang, maar begin er nooit aan.
De rijst heb ik wel al bij de Jumbo zien liggen, net als de wakame. Garnalen bvb, wasabi etc vind je er ook wel.
Enkel de goéde gemberslices vind ik niet
Anoniem
Geplaatst: 14-03-21 18:44
Mi_Amore schreef:
Ik volg heel eventjes Ik zeg het al lang, maar begin er nooit aan.
De rijst heb ik wel al bij de Jumbo zien liggen, net als de wakame. Garnalen bvb, wasabi etc vind je er ook wel.
Enkel de goéde gemberslices vind ik niet
Als je googlet op “pickled ginger” kun je dat ook zelf maken.
Utixo
Berichten: 6579
Geregistreerd: 19-10-05
Woonplaats: Monster
Geplaatst: 14-03-21 18:44
Ik heb nu een paar keer er zelf 1 gemaakt. Ik haal wel echt goede vis bij de visboer, en ben daar dus al bijna evenveel aan kwijt als aan 1 pokebowl. Het is juist de rauwe vis die ik lekker vind, dus met tonijn uit blik, of gerookte zalm is het hem voor mij toch niet.
Is het lekker? Ja. Maar toch krijg ik de smaak nooit zo rins als dat ik hem afhaal.
Kaus
Berichten: 9566
Geregistreerd: 30-07-11
Woonplaats: Vaals
Geplaatst: 14-03-21 18:45
Oeh ja, ik maak het vaak. Ik heb gewoon zo'n pakje sushi rijst van de AH, ik haal daar ongeveer 5x een bowl uit. Verder doe ik er tempeh op, avocado, komkommer, rode ui, wortel, sesamzaadjes en zelfgemaakt wasabimayo (tubetje wasabi en mayonaise mengen en klaar). En sojasaus uiteraard Soms nog zeewier of iets anders creatiefs zoals watermeloen of mango.
Volgens mij zijn bowls in een restaurant tussen de 7-10€? Dat ben ik bij lange na niet kwijt aan homemade.
WowAmigo
Berichten: 4819
Geregistreerd: 22-07-05
Geplaatst: 14-03-21 18:46
Pokebowl bedoel je dan denk ik toch? Ik maak dat heel vaak zelf voor mezelf en kids!
Ik gebruik altijd sushirijst, zalm of garnalen, mango, avocado, mais, komkommer en gebakken uitjes en dan veeeel wasabi mayonaise (zelf mixen) Heeeerlijk!!
Maar idd, afhalen is net iets beter, dat wel, maar dat is vooral omdat ik de rijst niet altijd helemaal goed krijg
x_ankieee
Berichten: 1299
Geregistreerd: 23-02-11
Woonplaats: Zuid-Holland
Geplaatst: 14-03-21 18:46
Ik denk dat er geen speciaal recept voor bestaat, meer doe wat je lekker vindt
Wij doen altijd: Sushi rijst Rauwe zalm of tonijn Garnalen Sojabonen Avocado Mini maïs Surimi Zeewier en zeekraal
En dan als topping gebakken uitjes en mayonaise gemixed met sojasaus. Mega lekker! Alles is bij de Albert Heijn te koop
Rytir
Berichten: 5359
Geregistreerd: 30-05-04
Geplaatst: 14-03-21 19:14
Zodra er sashimi bij komt kijken gaat het al snel naar de prijs zoals een afhaal toko.
Als je het zelf maakt; voeg een mengsel van rijstazijn, water en mirin toe aan de rijst en roer even door. Hierdoor wordt de rijst minder plakkerig, wordt het frisser en je geeft het extra smaak mee.
8nnemiek
Berichten: 43397
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg
Geplaatst: 14-03-21 19:21
Poké bowl Heerlijk! Ik maak em ook regelmatig. Wat ik er vaak in doe: Sushi rijst natuurlijk (koken met wat zout, na het koken rijstazijn en suiker erbij) Sojaboontjes of andere bonen Taugé of andere kiemgroente Avocado Komkommer Wortelreepjes of schijfjes Champignons gebakken in sojasaus en knoflook Paprika Rode peper Mais Zeekraal Quorn stukjes Tempeh Radijsjes En altijd sesamzaad erover
Peuk
Berichten: 6078
Geregistreerd: 29-10-06
Geplaatst: 14-03-21 22:05
Ik lees even mee.
Ik vind het erg lekker, maar het voelt als zo’n gedoe en veeeel ingrediënten.
wendy1987
Berichten: 6925
Geregistreerd: 29-10-07
Geplaatst: 14-03-21 22:09
Laat ik dat nou vandaag zelf gemaakt hebben. Ideaal, lekker en makkelijk. Erop te doen wat ik wil, en wat mijn vriendin wil. Laatste wil dus geen vis of iets
Lekker met beetje sesamolie en sojasaus. Wel gewone rijst gepakt. Moest nog wat restjes opmaken
Hier maak ik hem ook weleens zelf. De eerste keer is een kleine investering, vooral vanwege de wasabi en rijst azijn en eventuele toppings, maar ik vind t heerlijk. Nu tijdens m’n zwangerschap maak ik graag crunchy kip bowl door gewoon een kip snitzel krokant te bakken. Veel goedkoper dan de sushi bar, maar zeker net zo lekker
Zeker, wij eten eigenlijk alleen nog zelfgemaakte. Veel lekkerder en goedkoper!
Charmaine
Berichten: 1414
Geregistreerd: 28-12-03
Woonplaats: Alphen aan den Rijn
Geplaatst: 14-03-21 22:43
Ik maak m ook altijd zelf. Vind m lekkerder zelfs. Heb een tijdje sushirijst gekocht maar met pandanrijst is het net zo lekker. Beetje rijstazijn er over geeft het idd meer smaak. Verse zalm, die marineer ik in sojasaus met een klein beetje knoflookpoeder. Komkommer doe ik ook ff in de rijstazijn. Voeg verder toe waar ik zin in heb meestal avocado en sojaboontjes. En dan koop ik de kant en klare wasabimayo die ik nog wat verdun met gewone mayo. Jam, krijg meteen trek haha!