[Help] Quiche loopt leeg

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
VenoSnorlax

Berichten: 4519
Geregistreerd: 04-02-12
Woonplaats: Den haag

[Help] Quiche loopt leeg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 19-06-21 18:31

Elke keer weer. Doe zoveel moeite om zo'n quiche te bedenken en maken en vervolgens loopt alle vulling eruit.

We gebruiken hartige taart deeg uit de vriezer. Dun trekken geprobeerd, dik laten ook. Het is al tijd goed gegaan en ineens niet meer. Al het eimengsel loopt eruit 100ml melk met 4 eieren.

Iemand de gouden tip?

FleurSandro

Berichten: 1804
Geregistreerd: 06-10-12

Re: [Help] Quiche loopt leeg

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-21 18:35

Wij doen de quiche altijd een stuk langer in de oven dan aangegeven (wij doen een uur ipv 40 minuten) misschien dat dat helpt of anders minder melk gebruiken

har166

Berichten: 2035
Geregistreerd: 21-04-10
Woonplaats: Ekehaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-21 18:35

Nope, dus ik volg even :Y) ik maak geen quiches meer want ze blijven altijd nat :') miss dat hier goede tips voorbij komen.

MissAnnemijn

Berichten: 2376
Geregistreerd: 16-11-08
Woonplaats: København

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-21 18:36

Bakken in een quicheschaal? Als de hele bodem bedekt is en dan goed afgebakken kan er weinig misgaan toch? Vaak staat hij hier wat langer dan het recept zegt. Voordeel van die schaal is dat hij wat ondieper is dus sneller gaar.

Froukje
Forever young

Berichten: 10839
Geregistreerd: 09-02-08
Woonplaats: Uithuizermeeden

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-21 18:37

Hoe nat is je vulling? Laat dit uitlekken als dit vochtig is

Sowieso helpt een laagje paneermeel op de bodem voor je de vulling er in doet al een boel en een eitje extra wil ook nog wel eens helpen.

SdaphneS

Berichten: 11422
Geregistreerd: 01-08-04
Woonplaats: Borger

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-21 18:37

Waarin bak je de quiche?
Een quiche vorm of een andere vorm?
Misschien een beetje paneermeel in de bodem om te voorkomen dat het zon zompige bodem wordt

Anoniem

Re: [Help] Quiche loopt leeg

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-21 18:40

Ik gebruik eigenlijk nooit melk erin, geen problemen met leeglopen en het smaakt super!

luxx

Berichten: 3505
Geregistreerd: 29-12-03
Woonplaats: frankrijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-21 18:40

Wat doe je er verder in behalve de melk en die eieren en hoeveel? En waar bak je hem in?

Edit, ik bak in zo'n vorm

Afbeelding

Morganlefay

Berichten: 8695
Geregistreerd: 05-05-11
Woonplaats: Orkney

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-21 18:46

Springvorm en zelf de bodem kneden, gewoon verder volgens recept.
Nog nooit leeggelopen.

Thats_Me

Berichten: 10940
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: N-Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-21 18:49

Langer in de oven laten staan. Staat hier soms wel 30 minuten langer in de oven dan het recept aangeeft. Verder heb ik een keramiek quicheschaal. Gebruik ook de deeg uit pakjes en prik alleen gaatjes in de bodem en plak even de overgangen aan elkaar verder niet. Ik check altijd even hoe nat hij is in de oven en pas als deze droog is haal ik hem uit de oven. Dan even paar minuten laten staan en dan aansnijden.

Ibbel

Berichten: 49129
Geregistreerd: 01-09-04
Woonplaats: West-Veluwe

Re: [Help] Quiche loopt leeg

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-21 18:57

Twee eetlepels maizena in je eierenmengsel en geen melk gebruiken.

JorineV
Berichten: 1091
Geregistreerd: 05-11-15
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-21 18:59

Crème fraiche of roomkaas ipv melk.

Vulling voorkoken en goed laten uitlekken (vooral bij groenten die slinkt zoals prei).

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-21 18:59

Probeer slagroom ipv melk

yvje86

Berichten: 2697
Geregistreerd: 18-09-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-21 19:02

Inderdaad veel langer in de oven laten.

Monchou

Berichten: 7036
Geregistreerd: 16-08-05
Woonplaats: Nederland

Re: [Help] Quiche loopt leeg

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-21 19:03

Creme fraiche gebruiken en 3 eieren.

Lizz

Berichten: 8892
Geregistreerd: 18-10-02
Woonplaats: Hier aan de kust, de Zeeuwse kust...

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-21 19:07

Wanneer loopt het uit?
Voor, tijdens of na het bakken?

Ik maak heel vaak quiche met prei en lukt altijd met hartige taartbodem.
Ik gebruik 3-5 eieren (ligt er aan hoeveel ik er in huis heb) en een pakje houdbare slagroom. Oja ook nog kaas, prei en gerookte kipfilet :D

Je kan ook altijd een laagje paneer op de bodem doen voor je je eiermengsel er in doet.

betadine

Berichten: 3241
Geregistreerd: 19-08-10
Woonplaats: Belgie

Re: [Help] Quiche loopt leeg

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-21 19:22

Ik doe er geen melk in. Enkel 25ml room. Vroeger wel eens met melk bij gedaan en toen was de quiche niet vast genoeg. Doe het ondertussen al jaren zo.

Freyr
Berichten: 692
Geregistreerd: 20-07-17

Re: [Help] Quiche loopt leeg

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-21 19:23


8nnemiek

Berichten: 43398
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-21 19:23

Ik zou ook crème fraiche gebruiken, eieren erdoor, en dan kleine scheutjes melk erbij totdat het mengsel net dun genoeg is dat het mooi tussen de groente in kan lopen maar dik genoeg dat het volledig stolt.

Eline91

Berichten: 3480
Geregistreerd: 21-05-11

Re: [Help] Quiche loopt leeg

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-21 19:29


ClaudiaHS

Berichten: 8057
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-21 19:30

Ik doe altijd een ei extra en geen melk maar een flinke scheut slagroom.
Ik maak quiche altijd met Bladerdeeg.

SimplySusan

Berichten: 192
Geregistreerd: 06-01-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-21 19:34

Er zijn al heel veel goede tips gegeven.

Ik gebruik graag het verse hartige taartendeeg van tante Fanny. Dat is één grote ronde deegplak die je zo in de vorm kunt doen. De vulling wordt er niet dikker van, maar het scheelt wel poetsen van de oven als vulling niet via de naadjes uit de quiche loopt. ;)

VenoSnorlax

Berichten: 4519
Geregistreerd: 04-02-12
Woonplaats: Den haag

Re: [Help] Quiche loopt leeg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 19-06-21 19:38

Ik lees nu dat ik het denk ik verkeerd heb uitgelegt :+

Hij loopt al leeg op het aanrecht. Als ik m gelijk in de oven zet is de hele ovenschaal ondergelopen.

Tips als langer, creme fraise of slagroom zal ook niet helpeb :o

Vleddertje1
Berichten: 984
Geregistreerd: 10-06-16

Re: [Help] Quiche loopt leeg

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-21 19:41

Dan zou ik idd zoals hierboven het tante fanny deeg van de jumbo gebruiken..geen kieren dus kans op uitlopen veel kleiner...of een nieuwe bakvorm

Hevonen

Berichten: 5615
Geregistreerd: 21-01-04
Woonplaats: up north

Re: [Help] Quiche loopt leeg

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-21 19:44

Nee. Ik klem altijd een vel bakpapier om de bodem in de springvorm. Nooit problemen (maak meestal zelf deeg, maar gebruik soms ook bladerdeeg of korstdeeg, kant-en-klaar). neem een orm die ruim genoeg is; hoe breder hoe beter.