Forums » Algemeen » Vrije tijd en hobby » [VT] Voedertijd |
Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73 |
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp | |
Pagina 1 van de 3 [ 57 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2, 3 Volgende |
|
Plaats een nieuw onderwerp |
[Help] Quiche loopt leeg |
---|
VenoSnorlax | |
Elke keer weer. Doe zoveel moeite om zo'n quiche te bedenken en maken en vervolgens loopt alle vulling eruit.
We gebruiken hartige taart deeg uit de vriezer. Dun trekken geprobeerd, dik laten ook. Het is al tijd goed gegaan en ineens niet meer. Al het eimengsel loopt eruit 100ml melk met 4 eieren. Iemand de gouden tip? |
Laatste bericht |
Geplaatst: 19-06-21 17:31 |
FleurSandro | |
Wij doen de quiche altijd een stuk langer in de oven dan aangegeven (wij doen een uur ipv 40 minuten) misschien dat dat helpt of anders minder melk gebruiken
|
Geplaatst: 19-06-21 17:35 |
har166 | |
Nope, dus ik volg even ik maak geen quiches meer want ze blijven altijd nat miss dat hier goede tips voorbij komen.
|
Geplaatst: 19-06-21 17:35 |
MissAnnemijn | |
Bakken in een quicheschaal? Als de hele bodem bedekt is en dan goed afgebakken kan er weinig misgaan toch? Vaak staat hij hier wat langer dan het recept zegt. Voordeel van die schaal is dat hij wat ondieper is dus sneller gaar.
|
Geplaatst: 19-06-21 17:36 |
Froukje | |
Hoe nat is je vulling? Laat dit uitlekken als dit vochtig is
Sowieso helpt een laagje paneermeel op de bodem voor je de vulling er in doet al een boel en een eitje extra wil ook nog wel eens helpen. |
Geplaatst: 19-06-21 17:37 |
SdaphneS | |
Waarin bak je de quiche?
Een quiche vorm of een andere vorm? Misschien een beetje paneermeel in de bodem om te voorkomen dat het zon zompige bodem wordt |
Geplaatst: 19-06-21 17:37 |
Anoniem | |
Ik gebruik eigenlijk nooit melk erin, geen problemen met leeglopen en het smaakt super!
|
Geplaatst: 19-06-21 17:40 |
luxx | |
Wat doe je er verder in behalve de melk en die eieren en hoeveel? En waar bak je hem in?
Edit, ik bak in zo'n vorm |
Geplaatst: 19-06-21 17:40 |
Morganlefay | |
Springvorm en zelf de bodem kneden, gewoon verder volgens recept.
Nog nooit leeggelopen. |
Geplaatst: 19-06-21 17:46 |
Thats_Me | |
Langer in de oven laten staan. Staat hier soms wel 30 minuten langer in de oven dan het recept aangeeft. Verder heb ik een keramiek quicheschaal. Gebruik ook de deeg uit pakjes en prik alleen gaatjes in de bodem en plak even de overgangen aan elkaar verder niet. Ik check altijd even hoe nat hij is in de oven en pas als deze droog is haal ik hem uit de oven. Dan even paar minuten laten staan en dan aansnijden.
|
Geplaatst: 19-06-21 17:49 |
Ibbel | |
Twee eetlepels maizena in je eierenmengsel en geen melk gebruiken.
|
Geplaatst: 19-06-21 17:57 |
JorineV | |
Crème fraiche of roomkaas ipv melk.
Vulling voorkoken en goed laten uitlekken (vooral bij groenten die slinkt zoals prei). |
Geplaatst: 19-06-21 17:59 |
Anoniem | |
Probeer slagroom ipv melk
|
Geplaatst: 19-06-21 17:59 |
yvje86 | |
Inderdaad veel langer in de oven laten.
|
Geplaatst: 19-06-21 18:02 |
Monchou | |
Creme fraiche gebruiken en 3 eieren.
|
Geplaatst: 19-06-21 18:03 |
Lizz | |
Wanneer loopt het uit?
Voor, tijdens of na het bakken? Ik maak heel vaak quiche met prei en lukt altijd met hartige taartbodem. Ik gebruik 3-5 eieren (ligt er aan hoeveel ik er in huis heb) en een pakje houdbare slagroom. Oja ook nog kaas, prei en gerookte kipfilet Je kan ook altijd een laagje paneer op de bodem doen voor je je eiermengsel er in doet. |
Geplaatst: 19-06-21 18:07 |
betadine | |
Ik doe er geen melk in. Enkel 25ml room. Vroeger wel eens met melk bij gedaan en toen was de quiche niet vast genoeg. Doe het ondertussen al jaren zo.
|
Geplaatst: 19-06-21 18:22 |
Freyr | |
Creme fraise ipv melk idd en als het nog nat blijft, dit:
https://jean.eu/product/le-creuset-past ... ersenrood/ |
Geplaatst: 19-06-21 18:23 |
8nnemiek | |
Ik zou ook crème fraiche gebruiken, eieren erdoor, en dan kleine scheutjes melk erbij totdat het mengsel net dun genoeg is dat het mooi tussen de groente in kan lopen maar dik genoeg dat het volledig stolt.
|
Geplaatst: 19-06-21 18:23 |
Eline91 | |
Inderdaad room gebruiken in plaats van melk, melk stijft niet op met het bakken. Ook moet je ze meestal langer bakken dan het recept aangeeft
Ik gebruik soms dit recept: https://www.lekkervanbijons.be/recepten/quiche-lorraine |
Geplaatst: 19-06-21 18:29 |
ClaudiaHS | |
Ik doe altijd een ei extra en geen melk maar een flinke scheut slagroom.
Ik maak quiche altijd met Bladerdeeg. |
Geplaatst: 19-06-21 18:30 |
SimplySusan | |
Er zijn al heel veel goede tips gegeven.
Ik gebruik graag het verse hartige taartendeeg van tante Fanny. Dat is één grote ronde deegplak die je zo in de vorm kunt doen. De vulling wordt er niet dikker van, maar het scheelt wel poetsen van de oven als vulling niet via de naadjes uit de quiche loopt. |
Geplaatst: 19-06-21 18:34 |
VenoSnorlax | |
Ik lees nu dat ik het denk ik verkeerd heb uitgelegt
Hij loopt al leeg op het aanrecht. Als ik m gelijk in de oven zet is de hele ovenschaal ondergelopen. Tips als langer, creme fraise of slagroom zal ook niet helpeb |
Geplaatst: 19-06-21 18:38 |
Vleddertje1 | |
Dan zou ik idd zoals hierboven het tante fanny deeg van de jumbo gebruiken..geen kieren dus kans op uitlopen veel kleiner...of een nieuwe bakvorm
|
Geplaatst: 19-06-21 18:41 |
Hevonen | |
Nee. Ik klem altijd een vel bakpapier om de bodem in de springvorm. Nooit problemen (maak meestal zelf deeg, maar gebruik soms ook bladerdeeg of korstdeeg, kant-en-klaar). neem een orm die ruim genoeg is; hoe breder hoe beter.
|
Omhoog |
Geplaatst: 19-06-21 18:44 |
Plaats een nieuw onderwerp | Plaats een reactie |
Pagina 1 van de 3 [ 57 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2, 3 Volgende |
|
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp |
Forums » Algemeen » Vrije tijd en hobby » [VT] Voedertijd |
Inloggen |