Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Foaly schreef:Ik haal de tenen altijd uit de bol en doe ze dan los in een bakje. Dat bakje staat in een stellingkast, dus niet donker maar wel op kamertemperatuur. Hier geen uitlopers, wel eens dat een teen zacht of verrot wordt, maar 1 teen is makkelijker weg te gooien dan een hele bol.
Brainless schreef:Foaly schreef:Ik haal de tenen altijd uit de bol en doe ze dan los in een bakje. Dat bakje staat in een stellingkast, dus niet donker maar wel op kamertemperatuur. Hier geen uitlopers, wel eens dat een teen zacht of verrot wordt, maar 1 teen is makkelijker weg te gooien dan een hele bol.
Zodra je bollen uit elkaar gaat halen zijn ze een stuk korter houdbaar.. ca 3 - 4 weken.
Hele bollen zijn 4-6 maanden houdbaar op een koelere, donkere, droge plek (wel luchtig, dus niet in een luchtdicht bakje).
Niet in de koelkast (dat is te koud en soms ook te vochtig).
Op kamertemperatuur kan, maar dat kan in de warmere zomers wel zorgen voor te snel uitdrogen/uitlopen.
Zo'n speciale knoflook pot is ideaal (niet in de zon zetten) en staat ook nog eens leuk op het aanrecht.
ellepel schreef:https://www.voedingscentrum.nl/encyclop ... m.aspxMaar
daar staat het wel waarom dat is
ik koop zelf losse knoflookbollen en dan gewoon 1 of 2 op de markt
zo heb ik het eigenlijk altijd vers
heb se gewoon in een open bakje in de keuken staan
Fillis schreef:Ditzelfde probleem heb ik dus met aardappels. Slaan bij mij altijd in no-time groen uit en/of lopen uit, maakt niet uit waar ik ze neerleg.
Ik eet dus nooit meer aardappels
Vanuit mijn ouderlijk huis ben ik gewend dat je ze in de kelder moet bewaren, donker en koel. Maar ik heb geen kelder in mijn huis... Hoe houden de kelderloze mensen onder jullie de aardappels goed?
Fillis schreef:Ditzelfde probleem heb ik dus met aardappels. Slaan bij mij altijd in no-time groen uit en/of lopen uit, maakt niet uit waar ik ze neerleg.
Ik eet dus nooit meer aardappels
Vanuit mijn ouderlijk huis ben ik gewend dat je ze in de kelder moet bewaren, donker en koel. Maar ik heb geen kelder in mijn huis... Hoe houden de kelderloze mensen onder jullie de aardappels goed?
pillow schreef:ellepel schreef:https://www.voedingscentrum.nl/encyclop ... m.aspxMaar
daar staat het wel waarom dat is
ik koop zelf losse knoflookbollen en dan gewoon 1 of 2 op de markt
zo heb ik het eigenlijk altijd vers
heb se gewoon in een open bakje in de keuken staan
Ja dan kun je dus gewoon niks meer inmaken, als je je daar wat van zou aantrekken.
Rytir schreef:Genoeg mensen die van dat beetje een rimpelloos gezicht krijgen Als je een beetje clean werkt loopt het niet zo'n vaart.
Ik bewaar mijn knoflook, aardappels en uien in een apothekerskast in een rekje. In de zomer blijft de knoflook dan een maand goed, in de winter wel een maand of 2/3 (kwam ik achter omdat er een halve bol naar beneden was gevallen, meestal gaat een netje van 2 wel binnen een maand op ).
Citaat:"Deze bacterie produceert het toxine botuline, een van de giftigste stoffen op aarde. Een miljoenste gram van dit gif is voldoende om een mens te doden. Om dit beter in perspectief te brengen: één gram botuline zou een miljoen mensen kunnen doden.[1] Deze bacterie komt onder andere voor in het slik van sloten en plassen. Hij kan niet leven in het water van zo een sloot of plas: door de in het water opgeloste zuurstof wordt de bacterie onmiddellijk gedood. In sterk vervuild water, waarin het zuurstofgehalte tot nul is teruggelopen, vermenigvuldigt de bacterie zich snel. Dit leidt tot een vergiftiging van het water die botulisme genoemd wordt. Sterfte onder waterdieren zoals eenden is hiervan het gevolg. Natuurproducten zoals honing kunnen besmet zijn met sporen van Clostridium botulinum. Normaal gesproken kunnen deze sporen geen kwaad, maar bij kinderen onder de 1 jaar kunnen deze sporen uitgroeien tot volwaardige bacteriën. Dit kan leiden tot de infectieziekte infantiel botulisme.