Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Sizzle schreef:Je kunt ook knoflookpoeder kopen
Nielojram schreef:Sizzle schreef:Je kunt ook knoflookpoeder kopen
Kan...
Of pasta.
Deze is best te doen, zeker beter dan die van Go-Tan en consorten:
https://www.ah.nl/producten/product/wi1 ... k-knoflook
[ [url=m/2wZc36.jpg]Afbeelding[/url] ]
Verse knoflook maakt de smaak van het product helemaal af. Kan geen poeder of pasta tegenop.
Als je tenminste van knoflook houdt
Nielojram schreef:Hier ook altijd knoflook wat of uitdroogt, of uitlopers. Ze liggen in een keukenkastje, dus zonder licht.
Mijn ervaring met knoflook, waar je het ook koopt, het is na een week niets meer. In de koeling verliest het zijn smaak, en een keukenkastje loopt het uit, of droogt het uit.
Zowel van de groenteboer (TS kent mijn smaak..) alsook van de super.. Verse knoflook maakt ook niet uit.
Gelukkig kost het geen drol en smaak boven alles, dus ik koop gewoon iedere x een nieuw netje.
Die uit Spanje zijn overigens wel lekkerder dan die uit China.
black_kelpie schreef:Roken wilde ik inderdaad ook zeggen. Mijn moeder koopt eens in de zoveel tijd een streng gerookte knoflook en die blijven maanden goed. Ze hangen bij mijn ouders in de garage, dus in het donker en relatieve koelte.Als je de mogelijkheid hebt; koud roken.
Wij roken o.a. vis, kip en kaas en ik gooi er ook bollen knoflook bij, het verlengt de houdbaarheid aanzienlijk en de smaak is echt heerlijk
marleen_88 schreef:Even een schopje.
Ik ben overgestapt, naar verse knoflook uit pot. Geen gedoe meer en de smaak is raak.
[ [url=m/7joKeD.jpg]Afbeelding[/url] ]
Sansevieria schreef:Ik koop meestal een streng gerookte knoflook, lekker van smaak, en blijft heel lang goed:
https://gerooktelook.be/veelgestelde-vragen/
mrie schreef:marleen_88 schreef:Even een schopje.
Ik ben overgestapt, naar verse knoflook uit pot. Geen gedoe meer en de smaak is raak.
[ [url=m/7joKeD.jpg]Afbeelding[/url] ]
Ja, maar die heeft één nadeel. Bij het inmaken wordt gebruik gemaakt van zuur, dat kan zijn citroenzuur of azijnzuur. Als je dat in een gerecht gebruikt waar ook melk in zit dan gaat dat dus schiften.
Ik heb daarom én verse én ingemaakte knoflook in huis. Ik geloof dat ik het lekker vind want ik gebruik nogal veel.
Sanniejtjuh schreef:Dan is het in huis toch te warm. Wij telen zelf knoflook uit de moestuin (toevallig van Biesheuvel, is hier om de hoek). En dat hang ik na het drogen in ons bijgebouw. Daar is het meestal tussen 12-15 graden. Als ik wel is een streng binnen hang gaat dat ook niet altijd goed.