Wat gek joh! Ik heb vaak risotto gemaakt maar nog nooit harde korrels gehouden.
Heb je voor beide pogingen dezelfde pan gebruikt toevallig? En staat alle rijst de gehele kooktijd onder water, dat er niet teveel verdampt misschien?
Anoniem
Geplaatst: 06-08-21 16:13
.
Laatst bijgewerkt door Anoniem op 23-02-23 22:53, in het totaal 1 keer bewerkt
Dani
Moderator Algemeen1 No drama, no glory!
Berichten: 14040
Geregistreerd: 26-12-08
Woonplaats: Alkmaar
Geplaatst: 06-08-21 16:18
Je kan het sowieso proberen. Misschien heeft 't gewoon net meer tijd nodig. Het laatste stukje bij risotto gaat vaak snel, van net te hard naar precies goed. Zou 'm ook even doorroeren zodat de rijst zich anders verdeelt, dat helpt misschien nog wat.
Sokje_6
Berichten: 3927
Geregistreerd: 26-07-09
Woonplaats: Up in the sky
Geplaatst: 06-08-21 16:43
Als de rijst niet afgekoeld in de koelkast heeft gestaan zou ik 'm niet opnieuw maken, I.v.m. bacillus cereus waar je niet per se vrolijk van wordt.
Onder andere Voedingscentrum heeft daar het e.e.a. over staan.
Misschien een idee om eens naar de recepten van project gezond te kijken. Makkelijk klaar te maken en geen pakjes en zakjes.
Als ik nu iets uit een pakje klaar maak vind ik het niet te eten.
Heel veel variatie, ik ben dan geen lastige eter al eet ik geen vis, maar ik kook met alle ingredienten en eet braaf alles op en weet je wat.... vind het nog lekker ook.
Het is maar een idee voor de variatie
Anoniem
Geplaatst: 06-08-21 18:09
.
Laatst bijgewerkt door Anoniem op 23-02-23 22:52, in het totaal 1 keer bewerkt