Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Annet_Dottie schreef:lies_sparkle schreef:Allereerst: wat super dapper!
Ik ben echt dol op risotto! Ik denk dat het ook zachte smaken zijn dus misschien veilig om mee te beginnen.
Ik weet niet wat voor groente je lekker vindt maar ik ben dol op de volgende dingetjes in risotto:
- courgette en cherry tomaten
- champignons en alles aan paddestoelen
- pompoen
Wat ik altijd doe is een beetje olijfolie in een grote pan, dan teentje knoflook + ui lekker 2 minuutjes bakken. Intussen groente snijden die je erbij wilt doen.
Champignons zijn in 5 minuten klaar, courgette ongeveer in 7 en pompoen in 12. Gekozen groente er in en dat meebakken. Intussen even water koken voor de risotto.
Nadat de groente gaar is, even 1 minuutje de risotto meebakken en dan Italiaanse kruiden, bouillonblokje en gekookt water toevoegen.
Lekker 10-15 minuten laten sudderen.
Tot slot voeg je je favo (vegan?) kaas toe (geitenkaas, mozzarella, Italiaanse kaas) en klaar
Eventueel kun je nog pijnboompitten toevoegen
Super simpel en intussen kun je ook even wat opruimen haha
Thanks! Klinkt lekker! Risotto dus nog nooit gehad of gemaakt dacht dat dat altijd een hele instructie was hoe je dat moest koken maar je doet de risotto bij de groente en daar water + bouillon bij? Of kook je de risotto eerst apart en doe je dat dan bij de groente?
Oh nee je zegt risotto meebakken met de groente en dan daar water en bouillon dus bij en laten pruttelen? Risotto neemt het water dan op? Echt de ballen verstand van zoals je leest
Annet_Dottie schreef:Bedankt! Dat is zeker iets wat ik wil proberen maar is in mijn hoofd nog wat spannend omdat je met allerlei verschillende structuren/smaken zit in één bakje. Maar dat is wat ik er van maak, misschien zijn ze ook wel wat meer basic te houden met juist niet te veel dingen er in. Ik ga het in ieder geval zeker even onthouden
Annet_Dottie schreef:Ayasha schreef:Hier doen wij in de zomer aan salade van:
Komkommer, rode paprika, zoet appeltje, eventueel een (rode) ui of pijpajuin en tomaat.
Eventueel kunnen daar gebakken spekblokjes bij (gezouten spekblokjes) en fetta kaas (maar doe jezelf een plezier en ga deze in een Turkse winkel halen. De "supermarkt fetta" kan daar echt niet tegen op.) of gebakken kip in "beetgrootte" gesneden. Eigenlijk kan je vrijwel elk type vlees er bij snijden.
Voor vis heb ik een mix die vrijwel altijd in de smaak valt van rode en gele paprika, mango en prei. De paprika en prei even stoven (tot het nog net krokant is.) maar de mango er koud bij doen.
Ooh klinkt niet als een hele standaard salade zoals ik ze ken! Klinkt wel lekker thanks!
Alleen wat is pijpajuin?nuscaniels schreef:Ik zelf ben van de makkelijke snelle recepten en gooi normaal van alles bij elkaar waarvan ik denk dat jet smaakt.
Wat ik een hele fijne vindt is roerbaknoedels van Maggi ( nu in de actie bij de Kruidvat, 2 voor 1.50 of 1.75 en anders 0.99)
Daar kan je bijdoen aan groenten of vlees/ vis waar je zin in hebt.
Ik doe meestal ui in stukjes, fruiten en daar dan paprika, tomaat, komkommer en prei bij. Net wat ik in huis heb.
Je kan er garnalen bij doen of kip of zonder vlees/ vis
Dan 300 ml water, zakje kruiden, noedels in stukjes. Doorroeren, zacht vuur en dan paar minuten wachten totdat de noedels zacht zijn. Afhankelijk van de hoeveelheid toegevoegde groenten en vlees voldoende voor 2 porties.
Mocht je zin hebben, ik woon zelf in Groningen. Je bent altijd welkom om samen te experimenteren.
Oh dat is ook een leuke tip, bedankt krijg helemaal trek hiervan.
Oh leuk ik woon ook in Groningen zou ik zeker leuk vinden!Ayasha schreef:Oh! Ovenschotel:
Laagje puree (onderaan liefst) gevolgd door een laag gehakt (zoveel of weinig als je voorkeur heeft.). Dan en groentenmixje er boven op (prei is hier het populairst bij mijn man maar het kan ook met combinaties van groenten of andere groenten.) en daar een laagje bechamelle/kaasaus overheen, af gewerkt met wat kaas schilfers.
Je kan de lagen zo dik of dun maken als je wil.
Ooh ja dat is wel wat voor mij! Met wat voor groente zou het ook lekker zijn denk je? Ik zal gehakt dan denk ik weg laten of een dun laagje. :p