Heb in Toscane ooit een kook lesje gehad en mijn ogen uit gekeken met de hoeveelheid boter die ze er daar bij gebruikten, maar om je vingers bij op te eten zo lekker met verse salie!
Overigens heb ik zelf een verzoekje, ik heb twee verse preitjes uit de moestuin vanavond voor het eten maar kom nog niet verder dan ‘iets van een pasta ofzo’. Ik kook voor mezelf maar dat mag best een beetje uitgebreid, iemand ideeën?
Ir111
Berichten: 11952
Geregistreerd: 06-04-04
Woonplaats: home is where the heart is...
Geplaatst: 12-08-21 10:56
Oh ja! Dat is ook echt superlekker, pasta met salie boter!
Prei... stoven met boter dan wordt het lekker zoet. Ik zou daar krieltjes uit de oven bij doen met wat chilivlokken erover, lekker pittige tegenhanger voor de zoete prei.
Dit is hier altijd een favoriet. Uit ervaring weet ik dat de ui ook heel goed vervangen kan worden door prei.
xPabloBokt
Berichten: 9393
Geregistreerd: 15-06-12
Woonplaats: Helmond
Geplaatst: 12-08-21 11:12
marygoround schreef:
Overigens heb ik zelf een verzoekje, ik heb twee verse preitjes uit de moestuin vanavond voor het eten maar kom nog niet verder dan ‘iets van een pasta ofzo’. Ik kook voor mezelf maar dat mag best een beetje uitgebreid, iemand ideeën?
Prei ovenschotel? Prei stamppot?
gaucho
Berichten: 9521
Geregistreerd: 29-10-05
Geplaatst: 12-08-21 11:21
Prei met risotto en een lekker stukje vis, garnalen of kaas vind ik altijd net wat specialer dan pasta. Prei taart met gorgonzola is gewoon heel erg lekker . Bij beide passen champignons ook erg goed.
Al die pasta's dankjewel! Genoeg om uit te kiezen. Ik vind tagiatelle overigens ook een stuk lekkerder dan spagetti maar is zo'n rotwoord om te typen
Zongedroogde tomaten pesto, bolognese (kon niemand mij op die spelfout wijzen ) van Jamie ga ik zeker proberen.
Die simpele pasta's was ik allemaal alweer vergeten maar met verse pasta komen die natuurlijk ook enorm naar voren.
Ik gooi altijd prei in een simpele nasi Ik eet nooit zoveel prei ook
Many
Berichten: 8275
Geregistreerd: 30-10-04
Geplaatst: 12-08-21 11:50
Je kunt prei ook heerlijk grillen: in de lengte doormidden snijden, insmeren met olijfolie en 20-25 minuten op laag vuur in de grillpan (halverwege een keer omdraaien). Wordt lekker zoet mét een grillsmaakje. Serveren met bijvoorbeeld de risotto die gaucho noemt of aardappeltjes (gekookt, gebakken, uit de oven - net wat je lekker vindt).
Misschien geen echte craving, maar toch probeer ik het even. Heb als dank van de boer bij het helpen kippen plukken een mooie kipfilet meegekregen. (De geplukte kip past niet in mijn vriezer ) Nu is het vlees mooi bestorven en kan ik het vanavond klaarmaken, maar ik wil wel iets wat net even 'meer' is dan gewoon een stukje kip in je avg maaltijd zeg maar. Heeft iemand inspiratie? Ik houd niet van heel pittig, maar verder lust ik heel veel.