Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Boras schreef:Oh jeetje, ik verknal een quote
Maar Superpony, zo'n kookplaats met afzuiger staat al op mijn verlanglijstje voor als onze keuken vervangen wordt. Veel gezonder ook voor de luchtwegen.
Ibbel schreef:Vroeger werd geadviseerd kip te wassen vanwege salmonella. Dat werkt sowieso niet, maar is tegenwoordig ook niet nodig.
Rijst (en linzen, en bonen) die je in grote balen koopt was je omdat daar steentjes en zand/vuil in kunnen zitten. Dat is 'ruw' produkt zo van het land.
Sababber schreef:Kip wassen komt uit Suriname en Indonesië. Kip was je in azijn. Wordt het vlees malser van, net als van de kip koken voor je het bakt. Ik doe meestal een scheutje azijn bij mijn kip tijdens het bakken, dat werkt ook om hem zachter te krijgen.
Nog zo’n indo trucje: om je rijst precies goed te koken: je vinger op de rijst zetten en het water tot het eerste vingerkootje van je wijsvinger doen.
Corelli schreef:Daar zal de boerin niet blij mee zijn!
poes schreef:Superpony: wijn proeven en smaken herkennen keer je door het te doen zeker enkele keren met een goede sommelier erbij, een geleide wijnproeverij,… langzaam aan leer je dan dingen herkennen en begrijp je de smaken.
Ik ben er zelf niet goed in in smaken benoemen maar ik proef wel goed verschillen.
axel_1997 schreef:Ik was de rijst expres nooit.
Ik vind het juist wel prettig als het een beetje bij elkaar blijft.
Dan blijft het tenminste op m'n vork liggen.