Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
superpony schreef:Ik heb echt alles al geprobeerd met open tikken, maar zit er altijd gelijk met mn duim doorheen.
Eigeel van eiwit scheiden, ga ik me niet eens aan wagen. En mijn man weet al jaren dat hij stukjes schaal gaat tegenkomen.
Het nadeel is dat je weet dat het fout gaat, dus steeds onhandiger wordt lijkt het.
Soep; ook een eeuwige discussie. Met opwarmen wel of niet weer laten koken........Ik doe het wel even.
Nickeltje schreef:superpony schreef:Ik heb echt alles al geprobeerd met open tikken, maar zit er altijd gelijk met mn duim doorheen.
Eigeel van eiwit scheiden, ga ik me niet eens aan wagen. En mijn man weet al jaren dat hij stukjes schaal gaat tegenkomen.
Het nadeel is dat je weet dat het fout gaat, dus steeds onhandiger wordt lijkt het.
Soep; ook een eeuwige discussie. Met opwarmen wel of niet weer laten koken........Ik doe het wel even.
Heb je al eens aan de eischeider gedacht zoals James May gebruikt "vomiting chicken" waar het hele ei gewoon in gaat. De kip braakt het eiwit uit en je dooier blijft keurig achter in het kipje, klaar voor een ander gerecht.
https://www.amazon.co.uk/shenruifa-Vomi ... B08PKSNXRQ
axel_1997 schreef:Hoe smaakt diepte?
Smaakt dat naar synergie?
Sorry ik doe een beetje lacherig maar deze moet je toch even uitleggen.
Wat bedoel je met diepte?
Lielle schreef:dat kun je wel degelijk; het is zeker afhankelijk van ervaring en 'oog van de meester' maar dit is er een prima vuistregel (pun intended) voor.
Ik heb een instant vleesthermometer, een Meater (bluetooth connection naar mijn telefoon), een suikerthermometer en nog wat 'gewone' vleesthermometers, en toch gebruik ik deze truc regelmatig.
Qimm schreef:superpony schreef:Over eieren gesproken;
Een rauw ei breken vind ik echt een ramp. Ik doe netjes tik tik, maar zit er daarna altijd met mn duim doorheen en heb echt altijd schillen in mn pan of mengsel.
Om stukjes schaal uit je gebroken ei te vissen gebruik je een ander (groter) stuk van de schaal. Geen idee waarom het zo fantastisch werkt, maar het werkt als een tiet!
AaronYve schreef:Lielle schreef:dat kun je wel degelijk; het is zeker afhankelijk van ervaring en 'oog van de meester' maar dit is er een prima vuistregel (pun intended) voor.
Ik heb een instant vleesthermometer, een Meater (bluetooth connection naar mijn telefoon), een suikerthermometer en nog wat 'gewone' vleesthermometers, en toch gebruik ik deze truc regelmatig.
Wat is een suikerthermometer?
Ibbel schreef:Ik ben meer een aanhanger van Jamie. Doe maar wat, een scheut van dit en een pinch van dat. En gewoon proeven tussendoor. Dat gemieren**k van minutieus recepten volgen. Vrijwel nooit nodig.
En maak eten met wat er toevallig in je koelkast ligt.
Soepblik schreef:Nog iets: nooit limoen of citroen toevoegen aan iets wat nog wordt verhit. Dan geeft het een bittere smaak. Wil je toch iets citrus achtigs meeverhitten? Kies dan Yuzu - die behoudt de frisse smaak. Zijn alleen nergens te krijgen.
Ibbel schreef:Mijn ervaring is dat je zelfs (of misschien wel júist) als je met brooddeeg bezig bent je nog wel eens wat aan het bijsturen bent qua hoeveelheid meel en vocht.
fohadie schreef:Superpony, is dit misschien iets voor je eierenprobleem?
https://www.bol.com/nl/nl/p/ei-cracker- ... 096867945/
Ook voor het breken van eieren.
Boras schreef:Ik gebruik geen verse knoflook meer. Telkens als we de volgende ochtend beneden kwamen, stonk de woonkamer/open keuken nog erg naar de knoflook van de vorige avond. Onze afzuigkap is blijkbaar niet sterk genoeg.
We zijn overgestapt op knoflookpoeder en geen stank meer in huis. Het is vast als vloeken in de kerk, maar ik vind het een prima oplossing. En lekker makkelijk
superpony schreef:Ha, ja thanx. Kreeg hem al per pb. Mijn man vond dat ik zoiets moest gaan uitvinden, maar bestaat dus al.
Knoflook ook zo een ding.
Mijn Italiaanse familie vind dat je geen pers moet gebruiken en knoflook laat moet meebakken, omdat de smaak anders vies wordt.
Ik vind met de pers juist wel lekker en makkelijk. Bij recepten zie ik het ook altijd als eerste of met de uit tegelijk de pan in gaan.