Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 2 van de 2 [ 47 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1, 2
Plaats een nieuw onderwerp

Jullie lekkerste quiche/hartige taart?

 
Profiel   

Duran123 schreef
Oh wat een lekkere ideeën!

Veel met broccoli zie ik. Dat is een van de weinige groentes die ik niet lust, maar wie weet is dat in een quiche weer anders?! Ga het zeker proberen!

Als er nog meer suggesties zijn: graag!!

Mijn ervaring is dat je broccoli vaak kunt vervangen voor bloemkool (niet in ieder recept uiteraard), mocht je bloemkool wel lekker vinden ;)
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-09-21 14:19 



 
Profiel   

Een echte Zweedse Västerbotten pie! <3 Aangezien we geen Västerbotten kaas hebben in Nederland, moet je de kaas in de recepten hier vervangen met Gruyere. :j


En nog een lekkere:

Plaattaart met gecarameliseerde ui, geitenkaas en uitgebakken pancetta. <3

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-09-21 15:25 



 
Profiel   

Soepblik schreef
Een echte Zweedse Västerbotten pie! <3 Aangezien we geen Västerbotten kaas hebben in Nederland, moet je de kaas in de recepten hier vervangen met Gruyere. :j


En nog een lekkere:

Plaattaart met gecarameliseerde ui, geitenkaas en uitgebakken pancetta. <3


Zou je hier de recepten van hebben voor mij??

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-09-21 15:45 



 
Profiel   

Hartige taart met gerookte kip en paprika.
Deze: https://www.ah.nl/r/523002

Alleen dan doe ik ipv de crema di balsamico er rode pesto doorheen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-09-21 16:35 



 
Profiel   

Zeker! :)

Västerbotten cheese pie:

Ingredienten
deeg:
125 g roomboter
130 g bloem
1 el water
vulling:
300 g gruyerekaas
3 eieren
200 ml slagroom
snufje zwarte peper

Method:
Oven voorverwarmen op 225°C. Boter en bloem in een keukenmachine mixen tot het kruimelig is (kan ook met de hand). Voeg het water toe en kneed tot het een deeg is. Druk het deeg in een pievorm of taartvorm (24 cm in diameter). Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet voor 10 minuten in de oven. Klop de eieren met de room, en doe de kaas erbij. Maak op smaak met zout en peper. Giet de vulling in de bodem en bak voor ongeveer 20 minuten, of totdat deze gestold is. Laat afkoelen.



Gekaramelliseerde uientaart:

4-5 zoete uien, in ringen gesneden
1 el boter
1 el olijfolie
1 el balsamico azijn
1 grote rol bladerdeeg (kan je op een rol kopen bij de appie)
180 ml sour cream
80 gram geitenkaas, verkruimeld
5 dikke plakken bacon of pancetta, in stukjes gesneden

Bereiding
Smelt de boter en olijfolie in een hapjespan op halfhoog vuur. Doe de uien erbij met een flinke snuf zout. Roer regelmatig totdat de uien gekaramelliseerd zijn (dit duurt zo'n 25 tot 30 minuten, je hebt dus wat geduld nodig maar het is het helemaal waard!). Voeg op het laatst de balsamico azijn toe.
Verwarm de oven voor op 205 graden celsius. Meng de sour cream en geitenkaas met wat peper en zout in een kommetje.
Rol de rol bladerdeeg uit op een bakblik met bakpapier, en smeer het geitenkaas mengsel erop. Verspreid de uien eroverheen en daarbovenop de stukjes bacon. Bak voor 25-35 minuten of totdat de bovenkant mooi goud en gebakken is.

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-09-21 16:46 



 
Profiel   

Soepblik schreef
Zeker! :)

Västerbotten cheese pie:

Ingredienten
deeg:
125 g roomboter
130 g bloem
1 el water
vulling:
300 g gruyerekaas
3 eieren
200 ml slagroom
snufje zwarte peper

Method:
Oven voorverwarmen op 225°C. Boter en bloem in een keukenmachine mixen tot het kruimelig is (kan ook met de hand). Voeg het water toe en kneed tot het een deeg is. Druk het deeg in een pievorm of taartvorm (24 cm in diameter). Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet voor 10 minuten in de oven. Klop de eieren met de room, en doe de kaas erbij. Maak op smaak met zout en peper. Giet de vulling in de bodem en bak voor ongeveer 20 minuten, of totdat deze gestold is. Laat afkoelen.



Gekaramelliseerde uientaart:

4-5 zoete uien, in ringen gesneden
1 el boter
1 el olijfolie
1 el balsamico azijn
1 grote rol bladerdeeg (kan je op een rol kopen bij de appie)
180 ml sour cream
80 gram geitenkaas, verkruimeld
5 dikke plakken bacon of pancetta, in stukjes gesneden

Bereiding
Smelt de boter en olijfolie in een hapjespan op halfhoog vuur. Doe de uien erbij met een flinke snuf zout. Roer regelmatig totdat de uien gekaramelliseerd zijn (dit duurt zo'n 25 tot 30 minuten, je hebt dus wat geduld nodig maar het is het helemaal waard!). Voeg op het laatst de balsamico azijn toe.
Verwarm de oven voor op 205 graden celsius. Meng de sour cream en geitenkaas met wat peper en zout in een kommetje.
Rol de rol bladerdeeg uit op een bakblik met bakpapier, en smeer het geitenkaas mengsel erop. Verspreid de uien eroverheen en daarbovenop de stukjes bacon. Bak voor 25-35 minuten of totdat de bovenkant mooi goud en gebakken is.


Super!! Ontzettend bedankt!!

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-09-21 16:56 



 
Profiel   

https://www.smulweb.nl/recepten/1368310 ... nja-bakker

Ik ben nog steeds fan van de sonja bakker taart. Ik doe meer cashewnoten er doorheen, iets meer kaas en een plakje bladerdeeg extra <<)

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-09-21 20:04 



 
Profiel   

Voor hartige taart maak ik het deeg meestal zelf volgens recept van rutgerbakt.nl

Vulling meestal ui, spekjes en dan vooral prei/ broccoli/ courgette/ paprika even aanbakken en als vulling op deeg storten. Beetje geraspte kaas erover.

Dan ei en (slag)room gemengd met peper/ zout/ kruiden en evt wat mosterd er over gieten. Nog een beetje extra kaas erover en in de oven :-)

Ik vind hartige taart juist ideaal met opmaken van overgebleven groent, eigenlijk alles kan er wel in!

Alhoewel ik niet snel voor bonen of witlof enz zou kiezen ;-)

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-09-21 20:29 



 
Profiel   

Dit recept is altijd lekker maar wat wil je met boursin

6 plakjes bladerdeeg, bakje hamblokjes( maar kan ook met zalm of kip, ik denk ook vegetarisch erg lekker), boursin (gewoon de goedkoopste roomkaas doet het ook) 4 eieren, 200 ml room (1 pakje) , origineel recept zegt 1el dille maar dat heb ik nog nooit gedaan. En zout en peper.
Bladerdeeg ontdooien en in vorm doen. Oven voorverwarmen op 200
Vlees verdelen over de bladerdeeg, boursin verkruimelen en verdelen over de vorm
Eieren loskloppen, room, dille, snufje zout en beetje peper
25 minuten a 30 minuten afbakken

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-09-21 20:49 



 
Profiel   

mijn favoriet is een hartige taart met shoarma en krieltjes. Verder beetje groentes erin, ei en room. Echt super lekker. Het liefst nog met zelfgemaakte knoflooksaus. <3

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-09-21 09:06 



 
Profiel   

Ik heb 2 favorieten.

1. Tomaat, mozzarella, ei, melk en basilicum (en bladerdeeg uiteraard)
2. Courgette, ham, boursin en cherry tomaten (wederom met bladerdeeg)

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-09-21 09:58 



 
Profiel   

JudithO schreef
Ik heb 2 favorieten.

1. Tomaat, mozzarella, ei, melk en basilicum (en bladerdeeg uiteraard)
2. Courgette, ham, boursin en cherry tomaten (wederom met bladerdeeg)



Met tomaat…dat zie je niet zoveel volgens mij.
Heb je hier een recept van??

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-09-21 10:03 



 
Profiel   

Ja, heb ik wel.

3 tomaten
4 takjes basilicum (1 el gedroogd)
2 bolletjes mozzarella kaas
3 eieren
6 plakken bladerdeeg (diepvries ontdooid)
2,5 dL melk

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem.
2. Ontvel de tomaten door ze kort in kokend water te dompelen. Ontdoe de tomaten van de vellen en snijd ze in kleine blokjes.
3. Snijd de mozzarella heel klein en snijd de basilicum in reepjes.
4. Verdeel de tomaten, mozzarella en de basilicum over de bodem van de vorm.
5. Klop de eieren met de melk en breng dit op smaak met peper en zout. Schenk dit over de vulling.
6. Bak de taart in ong. 45-50 minuten gaar.

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-09-21 10:10 



 
Profiel   

Ik heb gisteren deze gemaakt toevallig: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... en-kruiden Met salami, puntpaprika en verse kruiden. Was erg geslaagd! <3

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-09-21 10:23 



 
Profiel   

JudithO schreef
Ja, heb ik wel.

3 tomaten
4 takjes basilicum (1 el gedroogd)
2 bolletjes mozzarella kaas
3 eieren
6 plakken bladerdeeg (diepvries ontdooid)
2,5 dL melk

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem.
2. Ontvel de tomaten door ze kort in kokend water te dompelen. Ontdoe de tomaten van de vellen en snijd ze in kleine blokjes.
3. Snijd de mozzarella heel klein en snijd de basilicum in reepjes.
4. Verdeel de tomaten, mozzarella en de basilicum over de bodem van de vorm.
5. Klop de eieren met de melk en breng dit op smaak met peper en zout. Schenk dit over de vulling.
6. Bak de taart in ong. 45-50 minuten gaar.

Dankjewel!

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-09-21 10:59 



 
Profiel   

__Sannne schreef
Ik heb gisteren deze gemaakt toevallig: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... en-kruiden Met salami, puntpaprika en verse kruiden. Was erg geslaagd! <3



Ja die is ook erg lekker. Maak ik ook regelmatig.

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-09-21 16:08 



 
Profiel   

O ja de bodem rol ik zelf. Geen bladerdeeg dus.

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-09-21 18:20 



 
Profiel   

[ img ]
:9 :9

https://recepten.lidl.nl/recept/italiaanse-tomatentaart

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-09-21 19:36 



 
Profiel   

Berdien schreef
[ [url=m/YA7n4j.jpg]Afbeelding[/url] ]
:9 :9

https://recepten.lidl.nl/recept/italiaanse-tomatentaart


Dat ziet er heerlijk uit! Dank voor het delen!

En iedereen die ik nog niet heb bedankt; bij deze!

Ik heb heel veel inspiratie opgedaan en ga er zeker een aantal maken!

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-09-21 21:28 



 
Profiel   

https://www.feeling.be/lifestyle/food/r ... che-quiche

Dit recept aangevuld met geroosterde pijnboompitjes. Héérlijk!

[ img ]

[ img ]

Volgende keer doe ik eerst de ingrediënten en dan het ei-mengsel :)) Maar zo smaakte het ook!

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-09-21 18:34 



 
Profiel   

een topic voor mij, quiche is leuk om te maken.
2 varianten die hier altijd een succes zijn:

Bloemkool quiche met pancetta:
https://www.colruyt.be/nl/lekker-koken/ ... en-cheddar

Groene groenten quiche
https://www.colruyt.be/nl/lekker-koken/ ... jes-en-ham

De laatste heeft imo weinig voorbereidend werk en draagt mijn voorkeur om te maken. De eerste is lekkerder, maar mag mijn vriend maken :D

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-11-21 12:23 



 
Profiel   

Bami taart !
Bladerdeeg, bami / nasi groenten, kip, bami/nasi kruiden, eitje er over heen. Dichtklappen en in de oven!
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-11-21 12:31 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 2 van de 2 [ 47 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1, 2
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp




Zoek naar
Inloggen