Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Neonlight schreef:Ik ga eerste kerstdag bij mijn ouders eten, hoofdgerecht is iets van hert of ree. Eigenlijk altijd een menu gebaseerd op wild.
Tweede kerstdag ben ik nog niet over uit. Of ik bestel weer net als vorig jaar (als ze een kerstmenu hebben) of het wordt onze wekelijkse zondagse kost, zelfgemaakte friet met kroket en frikandel.
Wij eten vaak best speciaal en redelijk uitgebreid (zo eten we wekelijks al wild), dat we ook wel genieten van lekker simpel en snel.
nine1987 schreef:Amuse:
Carpaccio bonbons
(Carpaccio gevuld met sla, pijnboompitten en truffelmayonaise met bovenop parmezaanse kaas..)
Voorgerecht:
Rode bietjes salade frambozemvinaigrette met feta op een bedje van rucola..
Soep:
Heldere kippensoep
Tussengerecht:
Hollandse garnalemcocktail
Spoom:
Citroën
Hoofdgerecht:
Biefstuk vd haas, gebakken champignons, met sugarsnaps en worteltjes, daarnaast pommes duchesse
Dessert:
Ijs geserveerd in een schaaltje van chocolade, vers fruit en slagroom..
Later op de avond nog een kaasplankje..
Oshaa schreef:Voor de kerst hebben we besloten dingen uit het AH fijne feestdagen assortiment te kiezen . En Engelse pies! Heerlijk, want geen stress of we wel genoeg tijd hebben.
Maar een kerstmenu hoort erbij en voor komende zaterdag heb ik hem eindelijk af.
Borrelhapjes:
Filo-sigaren met brie-bieslook en cranberry saus.
Geitenkaas-rozemarijn muffins (of scones)
Voorgerecht:
Bietencarpaccio met geitenkaas en een yoghurt dressing.
Hoofdgerecht:
Gebraden kip (of kalkoen ), krokante aardappels, cranberry saus gevulde perzikken en verschillende salades (wortel-rozijn, groene salade)
Nagerecht:
Gevuld glas met:
Frambozencoulis (of mousse), koffie mousse, chocolade mousse en een gekaramaliseerde noten crumble.
Ik twijfel nog een beetje over de framboos bij die laatste. Denk dat het wel wat fris nodig heeft, maar framboos en koffie weet ik niet helemaal. Wilde eigenlijk mini-bombes maken, maar ben vrijdag de hele dag voor werk en heb zaterdagochtend hondenschool dus relatief weinig tijd
gaucho schreef:Pepersaus of roquefort saus Vaak heeft bijvoorbeeld een slager ook wel goede sauzen die alleen opgewarmd hoeven te worden.
_San87_ schreef:Champignonsaus? Of of of bearnaisesaus !
gaucho schreef:Als basis gebruik ik deze: https://www.keukenliefde.nl/basis-koken-pepersaus/ cognac kun je bijvoorbeeld vervangen door Worcester saus.
MarliesV schreef:Wij krijgen kerstavond ouders en schoonouders dus er moet gekookt worden.
Ouders eten alles wat je ze voorzet, schoonouders willen traditioneel, niet teveel bijzonders en een klein voorgerechtje anders zitten ze vol.
Dus 3 gangen max hier.
Voorgerecht denk ik iets van carpaccio bonbons, gevulde champignons en andere kleine amuses.
Hoofdgerecht:
Rollade
Aardappelkroketjes
Maar dan? Iets van Wildstoof? Ik ben gek op ree.
Iemand een goed recept hiervoor? Waar ook lekker wat groente bij in zit?