Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
mirim schreef:Voor een grotere groep vind ik zelf een hele uitgebreide rijsttafel leuk.
Dan wel alles zelf maken, zonder pakjes en zakjes.
Al die gerechten op tafel staan gezellig en het voordeel van de Indische keuken is dat je veel dingen van te voren kan maken.
Dan hoef je op de avond zelf alleen alles op te warmen in de oven.
PSvanLot schreef:mirim schreef:Voor een grotere groep vind ik zelf een hele uitgebreide rijsttafel leuk.
Dan wel alles zelf maken, zonder pakjes en zakjes.
Al die gerechten op tafel staan gezellig en het voordeel van de Indische keuken is dat je veel dingen van te voren kan maken.
Dan hoef je op de avond zelf alleen alles op te warmen in de oven.
Oei dat klinkt goed, maar ik denk dat ik daar toch te weinig kok voor ben!
knollentuin schreef:Bedoel je met luxe meerdere gangen en luxere gerechten? Je kan starten met een cheviche heel erg lekker rauwe vis die je dmv een marinade door de zuren in de marinade gaart, dat kan met meerdere vissoorten, oa zeebaars coquille, dan een mooie soep van bv aardpeer of een paddestoelen met een lekkere zelfgemaakte sowpstengel- bladerdeeg zeezout en rozemarijn of een ander kruid erop, dan een stukje wild met een wildsaus of eendenbout confit met stoofperen en een spruitjes knolselderij stamppot met spekjes en toe kan je helemaal los,
Alles is van te voren te maken en leuk op borden te serveren en t hoofdgerecht de hele tafel vol en iedereen zelf opscheppen.
Als je receptjes wil roep je maar dan heb ik er wel een aantal voor je
lnvdh schreef:ik ben van de tapas bij grote groepen. zo kan je koude gerechten al een dag van te voren maken. en er is voor ieder wel wat wils. Kleine soepjes, kleine bladerdeeghapjes, vleesspietjes, tomaat/mozarelle, gegrilde groenten etcetc. stukjes vis, of sushi etcetc
Babootje schreef:knollentuin schreef:Bedoel je met luxe meerdere gangen en luxere gerechten? Je kan starten met een cheviche heel erg lekker rauwe vis die je dmv een marinade door de zuren in de marinade gaart, dat kan met meerdere vissoorten, oa zeebaars coquille, dan een mooie soep van bv aardpeer of een paddestoelen met een lekkere zelfgemaakte sowpstengel- bladerdeeg zeezout en rozemarijn of een ander kruid erop, dan een stukje wild met een wildsaus of eendenbout confit met stoofperen en een spruitjes knolselderij stamppot met spekjes en toe kan je helemaal los,
Alles is van te voren te maken en leuk op borden te serveren en t hoofdgerecht de hele tafel vol en iedereen zelf opscheppen.
Als je receptjes wil roep je maar dan heb ik er wel een aantal voor je
Kom maar op met die recepten Knollentuin; ik wil ze ook wel.