Omdat mijn ervaring is dat als ik iets niet weet ik het het best op bokt kan vragen, ik wil met kerst een suikervrij toetje maken omdat ik zelf niet tegen geraffineerde suiker kan. Nou leek tiramisu me erg feestelijk. Maar ja, er moet ook amaretto in. En dat zit bomvol suiker. Dat gaat niet goedkomen. Mijn dochter van 11 eet ook mee. En die mag ook geen likeur natuurlijk. Dus kan tiramisu ook zonder drank? En zijn er nog andere feestelijke toetjes waar ik aan kan denken die suikervrij te maken zijn? Ik ben een beetje inspiratie loos.
Je kunt sterke koude koffie gebruiken ipv de likeur?
Eva_de_Beer
Berichten: 185
Geregistreerd: 30-11-20
Woonplaats: Zuid-Holland
Geplaatst: 20-12-21 15:20
Indien je wel tegen suikervervangers kan, zou je in gewone (koude, is niet geschikt voor bakken) recepten ook sucralose kunnen gebruiken. Is gewoon te koop bij de Albert Heijn en i.m.o. de beste suikervervanger, geen rare nasmaak zoals bij stevia.
Nicecream is erg makkelijk te maken; je hebt wat (over)rijpe bananen nodig, hoe bruiner de schil hoe beter. Die vries je in. Een half uur voordat je het ijs gaat maken haal je ze uit de vriezer, en dan doe je ze zodra ze wat zachter zijn samen met rood fruit of bosfruit naar keuze en indien nodig een scheutje melk in de blender totdat je een romige, gladde massa hebt. Dan kan het ijs nog even terug in de vriezer om nog iets op te stijven.
Tiramisu kan prima zonder likeur. Gewoon koffie zonder likeur gebruiken. Met bananen erin word hij ook zoeter.
Shadow0
Berichten: 43518
Geregistreerd: 04-06-04
Woonplaats: Utrecht
Geplaatst: 20-12-21 16:03
De beste benadering is denk ik amandelextract (dr Oetker - dat is wel met alcohol, maar je gebruikt maar weinig) en dan zoeten op de manier die je wilt. Dit zou in elke supermarkt ongeveer te vinden moeten zijn. Mocht je echt helemaal geen alcohol willen, dan zijn er koffiesiropen, alleen zie ik geen suikervrije amandel. (Wel hazelnoot of vanille.) Dat geeft een andere smaak maar kan een optie zijn. Maar die zijn volgens mij niet zomaar verkrijgbaar.
En als je een experiment leuk vindt zou je ook suikervrije sinaasappelsiroop kunnen proberen - een van de lekkerste tiramisu's die ik gegeten heb was met sinaasappellikeur ipv amaretto of tia maria, en ik hou bv ook erg van de combinatie sinaasappel-chocolade. (Tiramisu is natuurlijk meer koffiesmaak dan chocola, maar het gaat goed met donkere smaken.) Suikervrije sinaasappelsiroop is ook gewoon te krijgen in de supermarkt.
Tiramisu is idd heerlijk met koffie als vervanger, gister nog gemaakt omdat er iemand mee at die geen alcohol nuttigt. Desnoods met caffeinevrije koffie als dat een probleem is ivm jonge kinderen.
Ik heb amandel aroma gekocht, de lange vingers ben ik al aan het bakken. Ik laat nog wel weten of de suikervrije tiramisu een succes is. Ik gebruik berkensuiker als suikervervanger.
Ik ga een soort tiramisu maken, maar dan met slagroom ipv eieren en daarbij dan frambozen en gemalen pistachenootjes. Volgens mij kwam dit idee ook van bokt in eerste instantie Ik doe stevia door de slagroommix en door het deel van de gemalen, diepvries frambozen. Dan blijft in mijn geval een aantal lange vingers over wat de diabetici gelukkig kunnen hebben, maar anders kan je die zelfs weglaten.
SusanH
Lid Bezwaarcommissie
Berichten: 34674
Geregistreerd: 27-06-07
Woonplaats: In het midden van het land
Geplaatst door de TopicStarter: 22-12-21 18:03
Ik ga voor een traditionele tiramisu met amandel aroma ipv amaretto. Ik heb nog nooit tiramisu op dus ben heel benieuwd. De lange vingers zijn qua smaak iig goed gelukt. De vorm is een beetje mislukt, maar ik had geen spuitzak en alle winkels zijn dicht