Mijn moeder heeft afgelopen week mijn boodschappen aangepakt en heel lief opgeborgen omdat ik een telefoontje had. Echter, ik vind zojuist het k&k Pizzadeeg in de vriezer. Zou dat nog bruikbaar zijn?
Pizzadeeg kan prima, als je het zelf maakt doe je dat na het rijzen. Daar ook de verklaring van tante fanny. Hun gistdegen rijzen na en daarom ook dat rare ventieltje lees ik. Maar dat hebben ze vast niet allemaal. Later net voor houdbaarheidsdatum invriezen zou verwacht ik dus ook nog prima kunnen
Mjetterd
Hoofdmoderator Algemeen1 No drama, no glory!
Berichten: 12744
Geregistreerd: 27-09-05
Geplaatst: 28-01-22 00:22
Ik denk dat het prima kan. Als ik pizzabodems van het pizaretten over heb vries ik dat ook in en dat gaat prima
Ik heb ooit pizzadeeg gehad bij to good to go waar op de verpakking stond dat het niet ging. Dus als dat bij jou er niet op staat zal het wel gaan denk ik.
Pizzadeeg, bladerdeeg en kruimeldeeg kan je prima invriezen. Wel laten ontdooien in de koelkast, als het te snel ontdooit wordt de buitenkant mushy en de binnenkant hard en dan trek je de boel kapot bij het openvouwen. Voor vnvd zou ik deze dus nu al even gaan uithalen.
Kan inderdaad prima. Ik vries ook deeg in na de eerste rijs. Wel nu er uit halen zodat het rustig kan ontdooien en nog een beetje kan rijzen. Komt goed!
Ik maak vaak een dubbele portie deeg en vries de helft in, blijft echt wekenlang goed in de diepvries. Ik laat het deeg eerst eenmaal rijzen alvorens het in te vriezen.
Misschien verrassend, maar ook verse gist kun je prima invriezen. Het wordt vloeibaar na het invriezen maar werkt nog prima.