Is een soort roomkaas, bekend van monchoutaart. Ik lees nu dat het alleen in NL wordt verkocht, ik dacht dat het een algemeen bekend iets was, weer wat geleerd
Nee, ricotta is meer korrelig van structuur. Monchou is echt als roomkaas, komt meer in de buurt van crème fraiche of mascarpone denk ik (eet niet veel zuivel, dus ben misschien niet de beste om dit uit te leggen ).
Monchou is beetje vergelijkbaar met philadelphia qua structuur denk ik, iets steviger wel, maar heel stuk zoeter. Monchoutaart is hier ook populair, bodem van verkruimelde bastognekoeken, gemengd met 60 g gesmolten boter en eetlepel vruchtenjam. Vulling ongezoete slagroom opkloppen, 2 pakjes monchou loskloppen met witte suiker, slagroom en monchou mengen, ondertussen heb je de bodem even in vriezer gehad en is die stijf, vulling erop en vlak voor serveren blik vlaaifruit erover. Maar dit is uit mn hoofd zo snel, precieze recept moet ik zoeken. Hij is wel altijd populair met verjaardagen maar hij wordt alleen bij ons geserveerd