Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
ElCamino schreef:ik was het topic kwijt.... .
Ik heb voor de familie zeeduivel in dillesaus gemaakt met groente en pommes duchesses.
Zeeduivel vind ik een supermooie vis om mee te koken, ( al is het zelf een lelijkerd).
Geen graten, alleen een dikke ruggegraat.
Lekker stevig, en valt dus niet uit elkaar.
En wat zoeter dan andere witvis.
Eerst de zeeduivel aanbraden in de pan.
[ [url=m/H3g1mw.jpg]Afbeelding[/url] ]
Ik eet vega, maar zeeduivel lijkt mij een heerlijke vis
Daarna de stukken in de ovenschaal klaar leggen. Hoeft maar 8 minuten in de oven dus eest de rest maken.
[ [url=m/neWgPR.jpg]Afbeelding[/url] ]
Venkel, sjalot, wortel in een pan fruiten
[ [url=m/EWfqrs.jpg]Afbeelding[/url] ]
Daarna visbouillon erbij, inkoken en dan witte wijn erbij, ook weer inkoken
[ [url=m/pMajjI.jpg]Afbeelding[/url] ]
Kookroom erbij, dan weer inkoken,
Vervolgens verse dille een eidooier en wat kookroom mengen en er ook bijgooien.
[ [url=m/6wgrlZ.jpg]Afbeelding[/url] ]
Als de saus klaar is, de groente bijna... de vis in de oven,
pommes duchesses in de airfryer.....
[ [url=m/7hjvVo.jpg]Afbeelding[/url] ]
Was zeer geslaagd en erg lekker!!!!
Eloya schreef:-Volkoren basmati rijst ongeveer 75gram pp (ik maakte voor 2 porties / personen) bereiden en laten afkoelen.
-1 plak feta in blokjes
-paprika (ik deed 1.5)
-halve Komkommer
-1 avocado
-1 Rode rauwe ui
-2 eetlepels Basilicum kruiden
-peper zout naar smaak (al maakt de feta ook al zout!)
-scheutje olijfolie
-2 eetlepels Griekse yoghurt
-scheutje citroensap naar smaak voor frisheid.
- vlees/vis naar voorkeur. Ik had dit keer Gerookte kip. Maar zalm / garnalen / biefstukpuntjes kan ook of juist gedroogd fruit.
En dan alles snijden, husselen en lekker opeten.