Pasta met een restje fish cuisine en roerbakgroente
Hamkaas croissants en currysoep als lunch
Frietjes uit de airfryer, sperzieboontjes, satesaus en een ham-kaassoufflé, die zag ik en wilde ik uitproberen. Conclusie: de ham voegt niet echt wat toe, het neemt vooral ruimte van meer kaas in.
Big Americans BBQ chicken pizza (hoezo krijgt deze nutri-score B?? ) . Had na een dag vol tegenslagen geen zin om te koken
Suliko
Berichten: 4323
Geregistreerd: 06-12-14
Woonplaats: Utrecht
Geplaatst: 25-01-23 23:22
gaucho schreef:
Soja en tarwe intolerantie is geen goede combi met vegan
Ah ja, dat is wel echt ruk inderdaad! Dan vallen er heel veel vleesvervangers af, en heel vaak peulvruchten als basis gebruiken wordt je lichaam ook niet zo blij van.
Ik ga niet goed op lactose, maar dat is dan wel weer handig. (Behalve dat ik wel heel erg van geiten en schapenkaas hou en daar beter op ga, maar het ethisch gezien liever niet eet)
@Picopico nutriscore slaat echt nergens op, goede vetten zien ze als slecht, evenals fruit door de suikers, maar zwaar bewerkte producten zijn dan opeens gezond.
Picopico
Berichten: 889
Geregistreerd: 10-05-22
Geplaatst: 25-01-23 23:39
Het zou per categorie moeten gaan zodat je kunt zien wat binnen een bepaalde productgroep de "gezondere" keuze is. Tot zo ver snap ik het. Maar ik heb net even gekeken en deze pizza krijgt dezelfde score als een vegan pizza met pompoenpitten, spinazie en speltbodem en scoort beter dan een biologische pizza met alleen mozzarella en tomaat
Dinsdag uiteten bij Cuba, wij vonden de kwaliteit wel iets beter dan voorheen, vlees leek allemaal minder taai dan normaal. Haha klinkt aantrekkelijk zo... is natuurlijk niet de beste toko, maar lekker betaalbaar snaaien.
Maandag butter chicken ofzoiets
_kimm
Berichten: 1792
Geregistreerd: 27-02-11
Geplaatst: 26-01-23 20:24
Deze week een ontzettend drukke week dus al een aantal dagen vergeten foto's te maken. Vanavond simpel gegeten.
Tussen de bedrijven door even snel ravioli met spinazie en kruidenkaas gemaakt.
Picopico
Berichten: 889
Geregistreerd: 10-05-22
Geplaatst: 26-01-23 22:28
Van het avondeten geen foto gemaakt, maar ik heb nu pastel de nata
Roodvos
Berichten: 6678
Geregistreerd: 03-04-04
Woonplaats: Op een bult SiO2
Geplaatst: 27-01-23 10:00
Dinsdag slavink, spruitjes met spekjes en zwarte knoflook en zoete aardappel blokjes. Daar bleek een zakje met een pittige saus bij te zitten.
Gisteren kip ratatouille gratin.
Yv_
Berichten: 19121
Geregistreerd: 14-12-03
Woonplaats: Westland
Geplaatst: 27-01-23 10:10
deksel schreef:
Dat ziet er ook lekker uit! Met hoeveel deel je zo’n shared dining?
Wij waren met z'n drieën. Je mocht 2 gerechten per gang, vandaar de 6 borden per keer. Als je met meer bent, zal je waarschijnlijk ook meer gerechtjes hebben (mits niet iedereen hetzelfde kiest haha) en een vollere tafel hebben
Annetje
Berichten: 25481
Geregistreerd: 25-07-02
Geplaatst: 27-01-23 13:47
Ik kon ook even binnenvallen, want ik lees bijna elke dag mee en heb dit jaar nog niks gepost hier.
Salade met spruitjes en pitjes en kikkererwten. Recept van lennaomrani. Bovenop zelfgemaakte croutons niet mijn mooiste recept
Soep met wortel en andere groente, als lunch gisteren
Ontbijt met bananenbrood en peren
Stoofpot uit het boek van lennaomrani
Risotto uit het kookboek van lennaomrani
Roze bietenpasta met boerenkool en pitjes, was heel erg lekker!
En stiekem kwam ik ook binnenvallen om te vragen waarom je niet elke dag peulvruchten kunt eten als 'vleesvervanger'. Ik eet veganistisch en ik eet zo min mogelijk kant en klare vleesvervangers uit de supermarkt. Meestal eet ik linzen, kikkererwten, erwten of bruine bonen ofzo. Volgens mij gaat dat echt prrriiiimmaaaaa
Leuk dat je weer post Annetje, ik had je een beetje gemist in het vertegenwoordigen van plantaardige maaltijden en inspiratie. Fijn dat veel peulvruchten voor jou wel werkt, als ik het meerdere dagen achter elkaar eet zijn mijn darmen echt niet blij helaas. Dit ken ik van meer mensen. Met kikkererwten heb ik het minder gelukkig, dus die eet ik vaker. Linzen gaan ook nog wel goed. Maar bonen moet ik echt een paar dagen tussen laten.
Picopico
Berichten: 889
Geregistreerd: 10-05-22
Geplaatst: 27-01-23 17:18
Omdat sommige vitaminen en mineralen (B12 vooral) gewoon echt niet, of heel weinig, in planten zitten (ja, ik weet dat B12 in algen en wieren voorkomt, dit is echter een voor de mens niet-opneembare variant ). Aan vleesvervangers zijn die vaak toegevoegd.
Annetje
Berichten: 25481
Geregistreerd: 25-07-02
Geplaatst: 27-01-23 17:24
B12 wordt ook vaak toegevoegd aan bijvoorbeeld soyadrink of erwtendrink of aan smeerboter voor op brood. Daarbij zijn er heel veel mensen met een b12-tekort terwijl ze vlees eten. B12 moet je gewoon bijslikken. Laatst was er trouwens een artikel gepubliceerd dat beweerde dat de eiwitten in kant en klare vleesvervangers moeilijk op te nemen zijn. Het kwam door een opstapeling van een of ander stofje. Dat vond ik ook wel interessant. Het blijft gewoon een sterk bewerkt product en dat zou ikzelf niet elke dag meer willen gebruiken. Iedereen moet dat uiteraard zelf weten. En suliko ik zal proberen weer af en toe te posten, zodat het plantaardige aandeel hier weer wat groter wordt. Haha