Brood dus Ik hou er van en wil het zelf gaan maken. Ik zou ook graag koolhydraatarm brood willen maken, daar zoek ik nog recepten voor met bv amandelmeel Maar eigenlijk open ik een topic openen voor tips. Bijvoorbeeld, welke bakblik, koop ik een ronde of langwerpig, ik zag ze voor 70 euro maar ook goedkoper Is een rijsbak nodig, moet ik droge of verse gist (heb nu de instant) En recepten, hoelang in de oven welke hoeveelheden?
Ik heb ook een broodbakmachine, helaas is het eerste brood al mislukt ik denk teveel gist en niet goed kunnen rijzen
In het oude broodbak topic is veel info te vinden idd! Ik zweer bij blauwstaal bakblikken, maar die moet je wel goed inbakken en onderhouden, want anders gaan ze roesten en laat het brood niet los. Ik ben fan van de boeken en website van Levine van doorn
Verder bak ik altijd met verse gist, daarmee behaal ik toch betere resultaten dan de gedroogde variant. Ik werk ook meestal met de recepten van Levine, die vind ik tot nog toe nog het best (en lekkerst!).