Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Citaat:Wat betreft smaak is zuring ideaal om gerechten een frisse touch te geven. Zeker in combinatie met ingrediënten als boter, eieren, room, heftige kazen als Gruyère, doperwten, aardappelen en uien is zuring je beste vriend in de keuken.
Roer het bijvoorbeeld door een romige (pasta)saus, serveer in combinatie met in boter gesmoorde worteltjes & doperwtjes (lekker met een gefruit uitje) of door Ottolenghi’s recept met boterbonen, feta en sumak. Of gebruik het in plaats van rucola bij risotto en in plaats van spinazie door een frittata, soep of quiche.
axel_1997 schreef:Als je met Japanse duizendknoop aan de slag gaat zorg dan dat je niets op de grond laat vallen onderweg naar huis. Ook geen klein snippertje. Want zoals je zelf al aangeeft, het is een pestplant. Werkelijk elk stekje schiet wortel. Eenmaal gevestigd kom je er nooit meer vanaf. En als die plant ook maar één haarscheurtje in je fundering vind groeit hij je huis in. Geen geintje. er zijn mensen bij wie het door de vloer van de woonkamer groeit.
musiqolog schreef:Punt is ook dat de bronnen elkaar tegenspreken. Sommige sites zeggen dat je er niet te veel van moet eten: veldzuring (want over die soort hebben we het) zou zwak giftig zijn
tamary schreef:Paardebloembladeren bleek je eerst (pot op de kop er overheen dus). Veel wilde groentes zijn niet alleen sterk van smaak, maar in grote hoeveelheden ook min of meer giftig. Kleine beetjes en variatie zijn dus wel aangeraden.