Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
mirim schreef:Je zal je misschien verbazen, maar in het bruine brood wat jij noemt zit niet veel meer vezels als in witbrood. Het kleurtje doet het misschien vermoeden, maar die wordt vaak gemaakt van verbrand mout.
Picopico schreef:Roggebrood bevat veel vezels. Verder peulvruchten (bv linzen), groenten en fruit (bv boerenkool, doperwten, maïs, druiven), zilvervliesrijst.mirim schreef:Je zal je misschien verbazen, maar in het bruine brood wat jij noemt zit niet veel meer vezels als in witbrood. Het kleurtje doet het misschien vermoeden, maar die wordt vaak gemaakt van verbrand mout.
Als ik de etiketten van mijn brood vergelijk zitten er in het volkorenbrood toch echt 4x zoveel vezels als in het witte brood.
Citaat:Een tosti schaar ik ook niet onder gezond eten
Citaat:Ze heeft het over bruin brood, niet volkoren.
MarlindeRooz schreef:Zertab schreef:Nou... er is echt wel een verschil tussen een plak klaas op een boterham of gesmolten kaas. Google maar eens
Waar komen die extra kcal en vetten dan vandaan?
Dandelion07 schreef:Citaat:Een tosti schaar ik ook niet onder gezond eten
Nee ik ook niet, maar er zitten wel vezels in denk ik dan. Overigens doe ik een bakpapiertje in het tostiijzer zo heb je daar geen vet van. En ik denk altijd of ik nu een boterham met kaas zo eet of als tosti.
Fruit ben ik ook weer meer gaan eten.
Knäckebrood en gezonde crackers zal ik gaan kijken.
Dank jullie wel voor de wraps ideeën!Citaat:Ze heeft het over bruin brood, niet volkoren.
Nee ik bedoel volkoren. Heel donkerbruin niet normaal bruin
Zertab schreef:Nou... er is echt wel een verschil tussen een plak klaas op een boterham of gesmolten kaas. Google maar eens
Zertab schreef:Nou... er is echt wel een verschil tussen een plak klaas op een boterham of gesmolten kaas. Google maar eens
Momo94 schreef:mirim heeft het over bruin brood en niet over volkoren brood. Bruin brood bevat niet meer vezels dan wit brood, terwijl volkoren brood wel meer vezels bevat dan bruin of wit brood.