Kersttoetjes

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
maria500
Berichten: 655
Geregistreerd: 05-01-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-22 19:46

Urbanus schreef:
Ik maak zelf goddelijk chocoladeijs maar wat kan ik erbij serveren?


hmm, chocola en aardbeien vind ik altijd heerlijk. Paar gesneden aardbeitjes of banaan? Toef geklopte slagroom?

kamsel
Berichten: 3410
Geregistreerd: 12-07-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-22 20:06


axel_1997

Berichten: 1792
Geregistreerd: 24-03-21
Woonplaats: overal waar paarden zijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-22 23:24

Muga schreef:
ikke schreef:
Dit jaar komt hier de echte:
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... as-pudding

Die van ons komt nu echt uit GB en is, volgens het etiket, in juni gemaakt en mag/moet dus een half jaar rijpen :9


Hoe bewaar je die pudding zo lang????


Hij bestaat uit verschillende soorten gedroogd fruit en allerlei gekonfijt spul. Dat kook je een paar uur in de puddingvorm en vervolgens wikkel je de pudding in een theedoek gedrenkt in sterke drank. (Of in ons geval een Tupperware bak en een plens rum.) Als de Egyptenaren dat in hun tombes hadden meegenomen was het nu nog eetbaar. traditioneel is minimaal zes weken tot wel een jaar van tevoren maken.

axel_1997

Berichten: 1792
Geregistreerd: 24-03-21
Woonplaats: overal waar paarden zijn

Re: Kersttoetjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-22 23:33

Als je het voor de leuk wil proberen, https://www.hartleysarnhem.nl/ heeft ze van 100 gram voor jou alleen tot bijna een kilo voor heel je familie plus aanhang met nog over voor tweede kerstdag.

Yonker

Berichten: 13506
Geregistreerd: 19-09-06
Woonplaats: Oss

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-12-22 17:02

Mars schreef:
Ja heb ik wel!

Voor 4-5 personen, afhankelijk van hoe groot je ze wilt maken. Kan ook heel goed in kleinere glaasjes als je maar een klein toetje wilt.

Voor de bodem: 5 bastognekoeken, 60gram roomboter
Verkruimel 5 bastognekoekjes zo fijn mogelijk, evt in de keukenmachine.
Smelt de boter in een pannetje, meng goed door de kruimels.
Verdeel het mengsel over je glaasjes, druk goed aan en zet glaasjes in de koelkast om op te stijven.

Witte chocolademousse:
200gr witte chocolade
250 ml slagroom
1 el suiker

Smelt de witte chocolade, laat niet heet worden. Ik deed korte 'bursts' van 20 seconden in de magnetron en roer dan even goed tot het gesmolten is. Slagroom kloppen tot het net pieken vasthoud, niet helemaal stijf. Vouw de chocolade er rustig doorheen zodat het luchtig blijft. Verdeel over je glaasjes, zet minimaal 3 uur in de koelkast.

Frambozencoulis:
250gram diepvries frambozen
100ml water
scheutje citroensap
evt suiker naar smaak

Zet het fruit met het water en citroensap op middenhoog vuur, blijf erbij en roer goed tot het helemaal uit elkaar valt tot een pap. Niet laten koken. Ik laat het zelf altijd zo omdat ik de frisheid lekker vind met de zoete mousse maar voeg evt suiker toe naar smaak. Druk je saus door een zeef om de pitjes te verwijderen. Laat helemaal afkoelen voor je het op je chocolademousse schenkt anders smelt deze en blijft niet mooi in vorm.

Garneer je desserts evt met ander fruit bovenop, takje munt, chocolade, poedersuiker of wat je maar lekker vindt. Poedersuiker maakt t extra kerstig maar die moet je pas vlak voor serveren toevoegen, anders smelt t weg.


Dit klinkt heerlijk, ik ga er vanuit dat je het ook gewoon een dag van te voren kan maken? :) Of zou je dan pas de dag zelf de saus erop doen.

Mars

Berichten: 33264
Geregistreerd: 15-03-05
Woonplaats: Vld

Re: Kersttoetjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-12-22 18:04

Kan prima een dag vantevoren, alleen het garneren met evt vers fruit oid zou ik pas de dag zelf doen

Ceetje_bokt
Berichten: 5171
Geregistreerd: 01-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-12-22 19:25

Oedi schreef:
Dit was mijn kersttoetje vorig jaar :) kaneelslagroom in een wijnglas met een huisje van Peperkoek en pepparkakor. Dat ga ik dit jaar weer maken denk ik!

[ [url=m/Qax9qO.jpg]Afbeelding[/url] ]

Super leuk!

Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Re: Kersttoetjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-12-22 13:16

hier crepes suzette :-)

lor1_1984

Berichten: 12048
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Re: Kersttoetjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-12-22 15:39


Nickeltje

Berichten: 28245
Geregistreerd: 27-04-06
Woonplaats: Dalfsen

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-12-22 22:07

Afbeelding
Lemon curd pavlova is bijzonder goed gelukt.

En dit is het repertoire aan kerstkoekjes dit jaar...
Afbeelding
Citroen madeleines, Lebkuchen en Eggnog zandkoekjes

Marije_jiplover

Berichten: 25324
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...

Re: Kersttoetjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-12-22 22:15

Afbeelding
Gewoon heel simpele pure chocolade mousse met slagroom.

In de mousse zelf zit alleen ei en pure (70%) chocolade en die is in maximaal 10 minuten wel gemaakt.
Ei splitsen, wit stijf kloppen met wat suiker. Chocolade au-bain-marie smelten, als het helemaal gesmolten is, de losgeroerde eidooier toevoegen aan de gesmolten chocolade en goed doorroeren.
Dan met een spatel een deel van het stijfgeklopte eiwit door de chocolade spatelen en als dat goed is gemengd, de rest van het eiwit er ook doorheen spatelen. En dan in glaasjes gieten en in de koelkast om op te stijven.
Voor het serveren garneren met wat zelf geklopte slagroom en wat extra pure hagelslag.

marleen_88

Berichten: 14051
Geregistreerd: 21-05-04
Woonplaats: Onder het kanaal.

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-12-22 23:24

Mars schreef:
Ja heb ik wel!

Voor 4-5 personen, afhankelijk van hoe groot je ze wilt maken. Kan ook heel goed in kleinere glaasjes als je maar een klein toetje wilt.

Voor de bodem: 5 bastognekoeken, 60gram roomboter
Verkruimel 5 bastognekoekjes zo fijn mogelijk, evt in de keukenmachine.
Smelt de boter in een pannetje, meng goed door de kruimels.
Verdeel het mengsel over je glaasjes, druk goed aan en zet glaasjes in de koelkast om op te stijven.

Witte chocolademousse:
200gr witte chocolade
250 ml slagroom
1 el suiker

Smelt de witte chocolade, laat niet heet worden. Ik deed korte 'bursts' van 20 seconden in de magnetron en roer dan even goed tot het gesmolten is. Slagroom kloppen tot het net pieken vasthoud, niet helemaal stijf. Vouw de chocolade er rustig doorheen zodat het luchtig blijft. Verdeel over je glaasjes, zet minimaal 3 uur in de koelkast.

Frambozencoulis:
250gram diepvries frambozen
100ml water
scheutje citroensap
evt suiker naar smaak

Zet het fruit met het water en citroensap op middenhoog vuur, blijf erbij en roer goed tot het helemaal uit elkaar valt tot een pap. Niet laten koken. Ik laat het zelf altijd zo omdat ik de frisheid lekker vind met de zoete mousse maar voeg evt suiker toe naar smaak. Druk je saus door een zeef om de pitjes te verwijderen. Laat helemaal afkoelen voor je het op je chocolademousse schenkt anders smelt deze en blijft niet mooi in vorm.

Garneer je desserts evt met ander fruit bovenop, takje munt, chocolade, poedersuiker of wat je maar lekker vindt. Poedersuiker maakt t extra kerstig maar die moet je pas vlak voor serveren toevoegen, anders smelt t weg.


Het toetje was een succes! <|- Y)(^)

Walkure

Berichten: 1395
Geregistreerd: 03-03-14
Woonplaats: Utrecht

Re: Kersttoetjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-12-22 23:42

Ik ben dit jaar gegaan voor de Speculoos Cheesecake (recept en plaatje van eefkooktzo.nl). Hij staat in de koelkast voor morgen erg benieuwd of ie goed gelukt is
Afbeelding

Wat ook altijd erg makkelijk maar populair is: Eton Mess! Zelf slagroom kloppen, vers fruit naar keuze (aardbei, framboos en bramen doen we meestal) en verkruimelde italiaanse cantuccini en meringue. <3 Super makkelijk maar heel lekker.

Kobus17

Berichten: 1212
Geregistreerd: 22-07-04
Woonplaats: Antarctica

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-22 00:11

Kobus17 schreef:
Cupcakes met Cheesecake met blauwe bessen en italiaanse cannoli's , die laatste ga ik voor het eerst maken en ga ik ook niet vooraf proberen, teveel werk :+ dus moeten in 1x goed gaan :').
En daarbij macarons < zijn gekocht die ga ik niet proberen zelf te maken.
En een bolletje vanille ijs


Helaas heb ik alle dagen afmoeten zeggen, lig al bijna 4 dagen met griep op bed _-:( , ben inmiddels wel ietsje aan het opknappen.

Gelukkig zijn de ingrediënten tot na oud & nieuw houdbaar.
Dus ik ga voor het toetje voor O&N,wij eten dan met onze vriendengroep, ga dan voor de 2de ronde :+

Ik zie wel hele lekkere toetjes voorbijkomen :j

Padoertje
Berichten: 1540
Geregistreerd: 12-06-15

Re: Kersttoetjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-22 09:39

Ik had gisteren de framboos triffle gemaakt en 8 tiramisu glaasjes. En moeders had nog een ijstaartje meegenomen, dus keuze genoeg. Vanavond gaan we uit eten, dus hoef ik niets te maken.

marleen_88

Berichten: 14051
Geregistreerd: 21-05-04
Woonplaats: Onder het kanaal.

Re: Kersttoetjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-22 09:42

Wij hebben voor vandaag oreocheesecake.

TeSzZz
Berichten: 1756
Geregistreerd: 17-02-05
Woonplaats: Leeuwarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-22 09:44

Ik had tarte tatin gemaakt voor kerst

Afbeelding

Warm uit de oven, bolletje vanilleijs erbij :9

Anoniem

Re: Kersttoetjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-22 11:19

Ik heb kerstavond het toetje vrij simpel gehouden, gewoon ijs met stoofperen. Voor vanavond heb ik zelfgemaakt stoofperen ijs en maak ik zo nog tiramisu zonder ei en alcohol :)

Boras
Berichten: 9951
Geregistreerd: 21-10-10

Re: Kersttoetjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-22 11:31

Wij aten na een tip hier Tony's Chocolonely mousse :9 :9 :9

ElfBeau_067

Berichten: 1994
Geregistreerd: 03-11-22

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-22 12:05

WinSel schreef:
Hallo Bokkers,

Omdat ik dit jaar het kersttoetje mag maken, ben ik benieuwd wat jullie dit jaar maken *\o/* <|-

Ik vind iets maken erg leuk, maar het moet niet te ingewikkeld zijn haha.

Ben benieuwd naar jullie ideeën voor dit jaar!

Groetjes


Stoofperen! Die zijn echt verrukkelijk!! :9 :9

ElfBeau_067

Berichten: 1994
Geregistreerd: 03-11-22

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-22 12:06

TeSzZz schreef:
Ik had tarte tatin gemaakt voor kerst

[ [url=m/gRFh9C.jpg]Afbeelding[/url] ]

Warm uit de oven, bolletje vanilleijs erbij :9


Wow dat ziet er echt heel lekker uit!

Es_ther

Berichten: 18710
Geregistreerd: 28-06-08
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-22 12:06

Geen idee of het kerst is,
Maar wij hebben 3 dingen gemaakt
1. Spekkoek
Afbeelding

2. Zelf ijs gemaakt! Ben alleen wel uitgeschoten met de vanille, dus die smaak komt goed naar voren
Afbeelding

En als derde witte choco mousse. Ben heel benieuwd! 2 van de 3 dingen nog nooit eerder gemaakt, dus heb mezelf wel verrast :')

ElfBeau_067

Berichten: 1994
Geregistreerd: 03-11-22

Re: Kersttoetjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-22 12:08

Wat lekker allemaal. Ik krijg zelf helemaal trek!

Boras
Berichten: 9951
Geregistreerd: 21-10-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-22 12:28

Boras schreef:
Wij aten na een tip hier Tony's Chocolonely mousse :9 :9 :9


Zal er nog even een foto van plaatsen


Afbeelding

verootjoo
Berichten: 35645
Geregistreerd: 19-10-03

Re: Kersttoetjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-22 12:31

Ik had limoncello frambozen tiramisu gemaakt en dat is echt een aanrader. :9

Recept staat in de app van AH :P