Urbanus schreef:Ik maak zelf goddelijk chocoladeijs maar wat kan ik erbij serveren?
hmm, chocola en aardbeien vind ik altijd heerlijk. Paar gesneden aardbeitjes of banaan? Toef geklopte slagroom?
Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Muga schreef:ikke schreef:Dit jaar komt hier de echte:
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... as-pudding
Die van ons komt nu echt uit GB en is, volgens het etiket, in juni gemaakt en mag/moet dus een half jaar rijpen
Hoe bewaar je die pudding zo lang????
Mars schreef:Ja heb ik wel!
Voor 4-5 personen, afhankelijk van hoe groot je ze wilt maken. Kan ook heel goed in kleinere glaasjes als je maar een klein toetje wilt.
Voor de bodem: 5 bastognekoeken, 60gram roomboter
Verkruimel 5 bastognekoekjes zo fijn mogelijk, evt in de keukenmachine.
Smelt de boter in een pannetje, meng goed door de kruimels.
Verdeel het mengsel over je glaasjes, druk goed aan en zet glaasjes in de koelkast om op te stijven.
Witte chocolademousse:
200gr witte chocolade
250 ml slagroom
1 el suiker
Smelt de witte chocolade, laat niet heet worden. Ik deed korte 'bursts' van 20 seconden in de magnetron en roer dan even goed tot het gesmolten is. Slagroom kloppen tot het net pieken vasthoud, niet helemaal stijf. Vouw de chocolade er rustig doorheen zodat het luchtig blijft. Verdeel over je glaasjes, zet minimaal 3 uur in de koelkast.
Frambozencoulis:
250gram diepvries frambozen
100ml water
scheutje citroensap
evt suiker naar smaak
Zet het fruit met het water en citroensap op middenhoog vuur, blijf erbij en roer goed tot het helemaal uit elkaar valt tot een pap. Niet laten koken. Ik laat het zelf altijd zo omdat ik de frisheid lekker vind met de zoete mousse maar voeg evt suiker toe naar smaak. Druk je saus door een zeef om de pitjes te verwijderen. Laat helemaal afkoelen voor je het op je chocolademousse schenkt anders smelt deze en blijft niet mooi in vorm.
Garneer je desserts evt met ander fruit bovenop, takje munt, chocolade, poedersuiker of wat je maar lekker vindt. Poedersuiker maakt t extra kerstig maar die moet je pas vlak voor serveren toevoegen, anders smelt t weg.
Mars schreef:Ja heb ik wel!
Voor 4-5 personen, afhankelijk van hoe groot je ze wilt maken. Kan ook heel goed in kleinere glaasjes als je maar een klein toetje wilt.
Voor de bodem: 5 bastognekoeken, 60gram roomboter
Verkruimel 5 bastognekoekjes zo fijn mogelijk, evt in de keukenmachine.
Smelt de boter in een pannetje, meng goed door de kruimels.
Verdeel het mengsel over je glaasjes, druk goed aan en zet glaasjes in de koelkast om op te stijven.
Witte chocolademousse:
200gr witte chocolade
250 ml slagroom
1 el suiker
Smelt de witte chocolade, laat niet heet worden. Ik deed korte 'bursts' van 20 seconden in de magnetron en roer dan even goed tot het gesmolten is. Slagroom kloppen tot het net pieken vasthoud, niet helemaal stijf. Vouw de chocolade er rustig doorheen zodat het luchtig blijft. Verdeel over je glaasjes, zet minimaal 3 uur in de koelkast.
Frambozencoulis:
250gram diepvries frambozen
100ml water
scheutje citroensap
evt suiker naar smaak
Zet het fruit met het water en citroensap op middenhoog vuur, blijf erbij en roer goed tot het helemaal uit elkaar valt tot een pap. Niet laten koken. Ik laat het zelf altijd zo omdat ik de frisheid lekker vind met de zoete mousse maar voeg evt suiker toe naar smaak. Druk je saus door een zeef om de pitjes te verwijderen. Laat helemaal afkoelen voor je het op je chocolademousse schenkt anders smelt deze en blijft niet mooi in vorm.
Garneer je desserts evt met ander fruit bovenop, takje munt, chocolade, poedersuiker of wat je maar lekker vindt. Poedersuiker maakt t extra kerstig maar die moet je pas vlak voor serveren toevoegen, anders smelt t weg.
Kobus17 schreef:Cupcakes met Cheesecake met blauwe bessen en italiaanse cannoli's , die laatste ga ik voor het eerst maken en ga ik ook niet vooraf proberen, teveel werk dus moeten in 1x goed gaan .
En daarbij macarons < zijn gekocht die ga ik niet proberen zelf te maken.
En een bolletje vanille ijs