purny schreef:Ik heb trouwens een inventum
Je moet gewoon niet naar de tijd kijken maar af en toe dat ding open doen en kijken of ze al klaar zijn.
Op de zakken staat altijd 14 min, maar dan vind ik ze echt nog niet lekker.
Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
verootjoo schreef:purny schreef:Ik heb trouwens een inventum
Je moet gewoon niet naar de tijd kijken maar af en toe dat ding open doen en kijken of ze al klaar zijn.
Op de zakken staat altijd 14 min, maar dan vind ik ze echt nog niet lekker.
karijn schreef:Ik koop gewoon huismerk AH of Jumbo friet voor de airfryer. Prima!
Maar…er gaat niets boven de friet van Shirley uit de vetput. Mmmmmmmm.
purny schreef:ca 14 minuten op 200 graden. Het was ook de eerste keer dat ik hem gebruikte dus misschien moet ik het nog een beetje gaan leren..
Ik zag ook niet in de eerste instantie hoe ik dat ding kon voorverwarmen.
BeFunny schreef:purny schreef:ca 14 minuten op 200 graden. Het was ook de eerste keer dat ik hem gebruikte dus misschien moet ik het nog een beetje gaan leren..
Ik zag ook niet in de eerste instantie hoe ik dat ding kon voorverwarmen.
Als er 14 min op de zak staat, doe er dan rustig een aantal minuten bij. Bij mij zitten ze er meestal 20 min in tenzij ik die patat heb die er 10 min in moeten op 180 graden. Die gaan er bij mij 12 tot 15 min in op 200 graden. En doe mijn mandje nooit helemaal vol. Goed omschudden is ook heel belangrijk en dat doe ik zeker 2 keer Ik doe ze altijd op 200 graden en de tijd op de zak heb ik me nooit aan gehouden.
Had je hem helemaal vol, het mandje of maar deels?
karijn schreef:Monique, in Made dus? Ik zou lekker in Spanje zijn gebleven met dit prutweer.
gonniee schreef:Wow mensen, wat enorm veel reacties al zo! Dank! Veel stof tot nadenken, maar volgens mij maakt (bijna) niemand de friet van verse piepers in de airfryer. Het kopen van friet speciaal voor de airfryer vind ik zelf wat minder aantrekkelijk, omdat daar al best wat extra ingrediënten aan toegevoegd zijn. Of denk ik dan verkeerd?
Cchanny schreef:gonniee schreef:Wow mensen, wat enorm veel reacties al zo! Dank! Veel stof tot nadenken, maar volgens mij maakt (bijna) niemand de friet van verse piepers in de airfryer. Het kopen van friet speciaal voor de airfryer vind ik zelf wat minder aantrekkelijk, omdat daar al best wat extra ingrediënten aan toegevoegd zijn. Of denk ik dan verkeerd?
Ja hoor, wij maken van verse aardappelen wel patat of blokjes of partjes.
Schillen, even wassen, olijfolie er over heen, husselen en de airfryer in
pommetje1 schreef:Wij hebben sinds kort ook een airfryer, en op zich bevalt het best goed.
Alleen smaakte de afbakbroodjes naar patat.. terwijl de airfryer wel was schoongemaakt. Hebben jullie daar een tip voor?
En zetten jullie hem onder de afzuigkap als je hem gebruikt? Vond t toch wel wat stinken terwijl de verkoopster zei dat een airfryer niet zou stinken..
verootjoo schreef:Cchanny schreef:Ja hoor, wij maken van verse aardappelen wel patat of blokjes of partjes.
Schillen, even wassen, olijfolie er over heen, husselen en de airfryer in
Kook je ze niet eerst? Ik kook ze altijd 10 minuten en maak dan blokjes, partjes of frietjes maar als dat niet hoeft is het een beetje zonde van het werk
MoniqueT schreef:karijn schreef:Monique, in Made dus? Ik zou lekker in Spanje zijn gebleven met dit prutweer.
Het is bij ons in Spanje echt heel koud geweest de laatste weken, hier hebben we nog een vast energiecontract en in januari stoken we in Spanje voor kapitalen Daarnaast hebben we toch nog vier kleinkinderen en evenveel kinderen (met aanhang!) die we al vanaf juni niet gezien hadden. Als we naar het weer moeten kijken, is het maar zelden beter op de May dan in Spanje natuurlijk.
Beiden onder het mes gegaan hier, ooglidcorrecties zijn in Spanje meer dan twee keer zo duur. Na de carnavalsoptocht gaan we weer naar bloesem thuis!
Nieuwe Airfryer gekocht voor hier én een voor Spanje, om on topic te blijven. De lekkerste frietjes maken we er in