Sky_As schreef:Nog een verschil: bij koopeenkoe krijg je over het algemeen gewoon een afgemeste melkkoe geleverd, en dat is kwalitatief absoluut niet te vergelijken met een luxe vleesras......
(ja, beter dan de supermarkt, en in sommige gevallen, beter dan sommige slagers)
Wij verkopen een koe echt evenredig in pakketten van 15 kg.
Dus stel je voor dat een koe 300 kg weegt (geslacht), dan zijn dag 20 pakketten. Alle onderdelen, worden dan dus over 20 pakketten verdeeld.
Dus heeft de koe 40 kg. biefstuk, dan gaat er in ieder pakket 2 kg biefstuk.
Van een vleeskoe, komt in verhouding veel meer luxe vlees dan van een melkkoe, dus dan krijg je in verhouding ook veel meer luxe vlees geleverd (voor in verhouding helemaal niet heel veel meer geld).
Wij hanteren namelijk gewoon een kg prijs. En voor dat geld krijg je dus een algemeen pakket waar echt van alles in zit, evenredig verdeeld aan de koe.
Je kunt er net zo goed Angus en Vlaamse dikbellen bestellen.
Vleesrassen zijn niet pressé lekkerder dan melkkoeien. Koeien die gekalverd hebben smaken beter door het hogere vetgehalte. Zo heb ik al van bij deeleenkoe super kwalitatief holstein vlees gehad die mooi gemarmerd was, maar ook al iets taaier angus vlees gehad.
Ik bestel regelmatig bij hen omdat ik weinig alternatieven heb hier. Ook het enkel slachten na verkoop spreekt mij aan om verkwisting tegen te gaan.
Het varkensvlees bvb heb ik nog nergens beter gehad als bij hen.
Het is wel duur en je zit vaak met stukken vlees die je minder snel/vaak gebruikt. Dat vind ik dan weer een groot nadeel.
Zou ook liever lokaal kopen, maar dat zou dan willen zeggen dat ik evenveel betaal en er ook wekelijks speciaal voor moet om rijden. Zou een ander verhaal zijn moest er meer aanbod zijn in mijn omgeving.