Cer schreef:En je eiwitten, waar haal je die vandaan? Is dat dan meer de groenten?
Voor chocola en de rest zou je dan misschien ook de vegan opties moeten kiezen?
Voornamelijk plantaardige bronnen inderdaad tegenwoordig veelal kant en klaar (dus nepworst, nepvlees, nepyoghurt, vegan eiwitshake en ga zo door). Maar peulvruchten, noten end zit ook veel eiwit in, idem kaas en eieren (die ik dus ook gewoon eet).
Ik zit wel aan flinke hoeveelheid kcal die ik binnen moet krijgen dus heb juist het tegenovergestelde probleem gehad, het is heel veel volume bunkeren als je aan 3500 kcal ofzo uit volwaardig vegan eten wilt komen
Jessix schreef:@ Fly_high, dat is inderdaad een lastige. De herkomst van melkpoeder in producten is, zover ik weet, niet te achterhalen. Zo was ook onlangs op het nieuws dat er veel legbatterij eieren uit Oekraïne worden verwerkt in producten, terwijl in NL de legbatterij verboden is. Wil je er echt niet aan meedoen dan moet je denk ik kiezen voor de vegan opties.
Jammer zeg, ik moest inderdaad aan die Oekraïense legbatterij eieren denken Weet ook uit de eerste hand hoe de melkkoeien in Polen bijv. worden gehouden en daar is echt geen weidegang aan de orde. Vind ik moreel gezien heel ander verhaal dan de Nederlandse veehouderij zeg maar.
Ik ben in het verleden al paar jaar vegan geweest maar dat was nog beetje in de tijd dat het neerkwam op sojabrokken vreten en de enige vegan opties in meeste restaurants rauwkost en bier waren dus dan maar uit gemakzucht teruggegaan naar vegetarisch. Inmiddels steeds meer vegan aan het eten maar ik vind het nog steeds interessant in hoeverre we weten wat voor melk er in al houdbaar spul terechtkomt en waarom daar blijkbaar zo weinig controle op is?
Mayo is tegenwoordig steeds vaker te vinden met keurmerk-eieren (dus geen kooi/batterij meuk), dat vind ik wel mooi want mayo is een van die niet-vegan producten die ik niet zou willen opgeven. Maar melkchocolade is eentje waar ik weer flink van moet balen
Menino schreef:Maar ik doe gewoon mn best hetgeen te doen wat ik goed vind en ga me dan niet proberen te overtuigen dat ik potjandorie vlees zou moeten eten om jouw eigen cognitieve dissonantie te verminderen. Blijf dat een vreemde reactie vinden
.
Het is ook raar, zo vind ik vlees enorm vies van smaak/structuur maar daar gelooft uiteraard niemand in "oh nee, dan heb je gewoon nooit GOED vlees gegeten, eet eens een steak/ribs zoals ik die klaarmaak/vul in whatever zooi persoon in kwestie lekker vindt". Terwijl broccoli, spruitjes ofzo vies vinden maatschappelijk prima gecapteerd wordt en als je als volwassene daar niets van hoeft te weten is het zeker prima zonder uitleg.