Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Mizora schreef:Ik vind vleesvervangers op zich een logisch woord. Het vervangt vlees in een recept waardoor het recept verder nauwelijks aangepast hoeft te worden. Het weglaten van vlees of vleesvervangers in een recept dat wel bedoeld is voor vlees en verder niet aangepast wordt, is in mijn ervaring zelden smaakvol (met de uitzondering als er standaard zoveel kaas overheen gaat dat het vlees eigenlijk toch al overbodig was).
Vlees is dus geen essentieel onderdeel van de maaltijd, maar wel van dat recept.
speurneusc schreef:kwam net op fb voorbij, restaurant zou, om mensen meer bewust te maken dat er dieren gebruikt worden bij hun maaltijd, de klant zijn eigen kip moet slachten, kippen lopen daar in een ren, staat trechter klaar en groot mes, kan je je eigen kip vangen, slachten dan maakt de kok daar je maaltijd mee. (wat ze met de rest van je kip doen heb ik niet gelezen, maar ik kan nog niet eens een halve kip op.)
Net als je eigen kreeft uitzoeken.