Ik heb ook het recept van Librije gemaakt maar ik vond ze toch teveel paneermeel hebben.
Ik maak mijn gehaktballen elke keer net weer iets anders.
Altijd met 500 gram gehakt, half om half biologisch.
Een fijngesnipperde hele ui
Twee tenen knoflook, geperst
Peper
Zout
Verse peterselie, gehakt
1 ei
Een beetje koffieroom
Paneermeel tot ik het niet zo nat meer vindt
Soms een beetje verse koriander, gehakt. De andere keer doe ik er nog wat paprikapoeder door. Een paar scheppen scherpe grove mosterd erdoor is ook lekker. Of sambal manis.
Mijn vader maakte ze vroeger ook weleens met kaneel. Heel apart maar ook erg lekker. En mijn moeder deed weleens bosbessenjam door de jus.
Ik krijg alleen tot nu toe die echt goede jus niet voor elkaar.
Ik braad de ballen aan in roomboter, ik denk zo’n 50 gram. Zodra de ballen rondom bruin zijn schenk ik een beetje water in de pan en leg ik het deksel erop. De jus wordt of te weinig of te waterig. Moet ik toch in meer boter braden? Wat is jullie truc?