Yoghurtmarinade en dan bakken?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Iris82

Berichten: 39849
Geregistreerd: 04-10-02
Woonplaats: Tilburg

Yoghurtmarinade en dan bakken?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 13-10-23 18:01

Wij wilden laatst gyros maken die een nacht in de yoghurtmarinade moest marineren. Dat ging prima en het vlees rook heerlijk.

Echter toen we het wilden bakken werd het een groot drapje. Het bakte totaal niet, het werd een smeerboel.

Help. :') Wat hebben we mogelijk verkeerd gedaan?

ElfBeau_067

Berichten: 1994
Geregistreerd: 03-11-22

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-23 18:23

Heb er niet veel verstand van maar zijn er misschien manieren voor het opharden van de yoghurt zodat het niet gaat druipen?

chamion
Huisheks

Berichten: 3662
Geregistreerd: 22-03-07
Woonplaats: Tussen bos, heide en stad

Re: Yoghurtmarinade en dan bakken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-23 18:29

Je moet dikke yoghurt hebben inderdaad, of zelfs uitgelekte yoghurt. Heel soms doe ik er aardappelzetmeel doorheen (maizaina werkt ook maar vind ik persoonlijk minder lekker)

Iris82

Berichten: 39849
Geregistreerd: 04-10-02
Woonplaats: Tilburg

Re: Yoghurtmarinade en dan bakken?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 13-10-23 21:45

Ohw, uitgelekte yoghurt. Kan dat ook met een theedoek? Of heb je daar iets speciaals voor nodig?

Froukje
Forever young

Berichten: 10841
Geregistreerd: 09-02-08
Woonplaats: Uithuizermeeden

Re: Yoghurtmarinade en dan bakken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-23 21:49

Dat werkt met een theedoek prima, zou ik alleen wel even een theedoek met alleen wat azijn wassen zodat je niet een eventuele wasmiddel smaak aan je yoghurt krijgt.