Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Prairy schreef:Ik heb in Nederland besteld bij iemand die er net mee begonnen is om pannen te importeren. Stukje goedkoper als een Presto hierheen halen.
Pressurecanning.nl sta ik op de lijst.
Kleiner had van mij ook gemogen inderdaad... Maar dat kan ik nog niet vinden. En wat ze zeggen is om dan bijv gewoon water in potten mee te koken om je pan vol te maken. Heb je ook mooi een water voorraad tot je je potten nodig hebt. Ze doen volgens mij ook vaak iets van bonen als opvulling potten, maar zoveel bonen eten wij niet hier
Ik ga dus maar gewoon voor gevulde potten met wat ik er echt in wil hebben
Pandora, dat lijkt op een pressure cooker (snelkookpan), dat is net iets anders (maar vraag me niet precies wat haha)
pmarena schreef:Ik zag van de week dat ze van Presto wel een kleiner maatje pressure canner hebben, 16 quart, daar zie ik wel wat in Bestellen ze die niet mee.....?
Citaat:Bij het pressure cannen wordt een deel van het water in de CanMate omgezet in stoom
waardoor er druk ontstaat in de CanMate. Naarmate de druk toeneemt, neemt ook de
temperatuur toe: bij een druk van 5 PSI wordt een temperatuur bereikt van 108,8 graden
Celcius; bij een druk van 10 PSI wordt 115,5 graden bereikt. Bij een druk van 15 PSI wordt
zelfs een temperatuur van 121 graden bereikt. Voor Nederland en de meeste plekken in
Belgie is om veilig te kunnen pressure cannen 10 PSI voldoende om alle schadelijke
bacteriesporen te vernietigen waaronder ook botulisme.
Citaat:De sporen kunnen in vlees, visconserven of eiwitrijke groenten in blik of glas de sterilisatie overleven en toxine produceren indien deze voedingsmiddelen boven 17°C worden bewaard, een laag zoutgehalte en een pH boven 4,6 hebben. Voedselbereiding in een snelkookpan (121°C, 20 minuten) doodt de sporen wel.
pmarena schreef:Ja dat lees en hoor ik ook. Hoe lang duurt wecken dan...? En staat de kook er dan vol op die tijd?
Ik vind soms anderhalf uur bij 121 graden echt wel pittig klinken
Prairy schreef:Ik dacht juist dat melk en vette producten niet kon met pressure cannen, dat hoor ik in ieder geval steeds in de filmpjes die de usda regels volgen.
pmarena schreef:Het lijkt alsof er ook wat onenigheid is in "pressure canning land" tja waar niet immers
Ik denk dat er een behoorlijke discrepantie zit tussen de officiële richtlijnen van wat wel of niet zeker weten veilig bevonden is, en wat mensen gewoon lekker zelf kokkerellen. Zoals dry canning enzo.
Zo zegt de ene dat je absoluut geen bonken rauw vlees moet pressure cannen en de ander doet dat wel gewoon vrolijk.
speurneusc schreef:komt omdat daar families al eeuwen zo leven, ervaring gaat van moeder op dochter al vele generaties, wat wij hier doen is niet eens serieus te noemen en daar voor velen gewoon een must willen ze overleven.