Voorbereiding: minuten Bereidingstijd: 40 minuten Aantal porties: 4 Kilocalorieën per portie: Kilojoules per portie:
Benodigdheden
600 g (vrij) vastkokende aardappels 3 hardgekookte eieren 500 g gebraden gehakt (vleeswaar) 1 blikje ananasstukjes 50 g rozijnen 2 dl melk 50 g boter kerriepoeder mespunt mosterd 100 g geraspte oude kaas peper, zout 1 ei peterselie
Bereidingswijze
Schil de aardappels, snijd ze in plakjes en kook ze 4-5 minuten of gaar ze voor in de magnetron ( 4 min. op 800 watt) Leg de helft van de aardappelplakjes in een ingevette schaal Snijd 2 eieren en het gebraden gehakt in dunne plakken. Leg de plakjes ei en gehakt op de aardappels. Verdeel de ananas en rozijnen over het gehakt. Dek de schotel af met de rest van de aardappel Verwarm de melk met de boter, voeg kerriepoeder, mosterd, kaas, peper en zout toe. Smelt de kaas Klop het ei los en roer het, van de warmtebron af, door de saus. Giet de saus over de aardappels. Zet het gerecht ca. minuten in de oven totdat het bruin is Garneer met gehakte peterselie en gekookt ei.
En voor mij is het wel wat als ik er vegetarisch gehakt doorheen doe! Ben hier wel benieuwd naar, ik meld me even aan bij dit topic zodat ik het niet vergeet