Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
ijspeert schreef:Woon nu 2 jaar in Duitsland en heb een zeer lekker recept ontdekt van kwarktaart.
Die alleen maar lekkerder wordt als hij 1 of 2 dagen oud is
Het recept is voor een grote diepe bakplaat(houden hier niet van kleine stukjes)
Wil je het kleiner deel dan alles door de helft en gebruik een taartring 26 cm doorsnee
Fijne kwarktaart
400 gr meel
1 pakje bakpoeder
150 gr suiker
2 eieren
130 gr boter of margrine
Dit alles tot een deeg mengen en in de vorm verdelen over de bodem en ook rondom randen
1 kg kwark
200 gr suiker
2 pakje vanillesuiker
225 ml zonnebloem olie
6 eigeel
2 pakjes vanillepudding
2 beker zure room(saure cream)
500 ml melk
In deze volgorde de spullen in een kom mixen
Goed door mixen en dan in de vorm op hert deeg gieten.
bij 175 gr 40-45 min bakken
Kort voor het uitnemen van de taart
6 eiwit 6 eetl suiker 1 pakje vanillesuiker
Stijf slaan,maar zo dat het zich nog goed laat smeren
Voorzichtig op de taart smeren en dan nog 15 tot 20 min bakken laten.
Taart wordt stijf als hij is afgekoeld.
Voor taartvorm 26 de helft gebruiken
Ook deze is lekkerder als hij 1 dag gestaan heeft.
grid schreef:toch stiekum veel mensen met een duitse moeder ken er zo al 3
en hier natascha dus ook al