Verse filet american

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
RUBYWHITE
Berichten: 6916
Geregistreerd: 10-12-01

Verse filet american

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-03-06 13:10

Eigen recept en erg lekker op stokbroodje met evt wat brie en sla

250 gr tartaar
1 ei dooier
kappertjes
peper
zout
+/- 1 el zonnebloem olie

Voeg alles samen en goed roeren....jummie

Melia
Berichten: 9846
Geregistreerd: 31-08-05
Woonplaats: Twente

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-03-06 10:28

wat zijn Kappertjes als ik vragen mag?

enne, filet american is idd erg lekker!

ellepel

Berichten: 47339
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen

Re: Verse filet american

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-03-06 10:30

wat ook lekkere variatie tip hierop is:

in plaats van zout een beetje maggi erin doen

TheSam

Berichten: 9892
Geregistreerd: 14-10-04
Woonplaats: Maasland

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-03-06 12:03

Lekker! Ik doe er altijd nog uitjes bij

RUBYWHITE
Berichten: 6916
Geregistreerd: 10-12-01

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 17-03-06 12:06


Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-03-06 14:00

Mijn broer heeft vroeger ooit eens geantwoord op de vraag wat kappertjes zijn: "Dat zijn die kleine groene dingen die je haar knippen". Bij ons dus een gevleugelde uitspraak tegenwoordig

Maar, het zijn de knoppen van de kappertjesplant.

Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-03-06 14:04

klinkt lekker, maar ik zou het iets meer op smaak brengen met wat kruiden.

RUBYWHITE
Berichten: 6916
Geregistreerd: 10-12-01

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 17-03-06 14:27

Wmijn schreef:
Mijn broer heeft vroeger ooit eens geantwoord op de vraag wat kappertjes zijn: "Dat zijn die kleine groene dingen die je haar knippen". Bij ons dus een gevleugelde uitspraak tegenwoordig

Maar, het zijn de knoppen van de kappertjesplant.


Wahahhaa....die is leuk!

@ Lielle
Ik ben zelf erg een kruidenmens maar in mijn omgeving ben ik er alleen op dat gebied. Ik hou zelf bijv. ook van een beetje knoflook, 4 seizoenen peper en een beetje dragon erdoor bijv.

Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-03-06 14:51

dan zitten jij en ik op een lijn

Marleen_

Berichten: 3576
Geregistreerd: 06-04-03
Woonplaats: Krimpen aan den IJssel

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-03-06 13:55

Ik hou absoluut niet van kappertjes dus ik ga het een op smaak brengen met verschillende soorten kruiden. Ben benieuwd want ik ben verslaafd aan filet american!!!

Yannicke

Berichten: 7699
Geregistreerd: 07-11-05

Re: Verse filet american

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-06 19:08

ik hou het maar op die van de supermarkt, kunnen we daar ook vers krijgen

Melia
Berichten: 9846
Geregistreerd: 31-08-05
Woonplaats: Twente

Re: Verse filet american

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-06 20:17

niceboy16 schreef:
ik hou het maar op die van de supermarkt, kunnen we daar ook vers krijgen

haha idd maar ik ken ook geen kappertjesplant

Vanillia

Berichten: 7657
Geregistreerd: 22-09-02

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-06 20:19

Rauw ei zou ik niet zo snel doen.. Heb 2 jaar geleden salmonella vergiftiging gehad en kan je vertellen, dat is écht geen humor meer Zit er ook rauw ei in de filet americain die je bij de supermarkt haalt?

Melia
Berichten: 9846
Geregistreerd: 31-08-05
Woonplaats: Twente

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-06 20:41

Vanillia schreef:
Rauw ei zou ik niet zo snel doen.. Heb 2 jaar geleden salmonella vergiftiging gehad en kan je vertellen, dat is écht geen humor meer Zit er ook rauw ei in de filet americain die je bij de supermarkt haalt?

kheb geen idee.. ik ben iig nog niet ziek geworden dus blijf het mooi eten (af en toe)

leentje
Berichten: 3822
Geregistreerd: 02-06-02

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-06 20:42

Vanillia schreef:
Rauw ei zou ik niet zo snel doen.. Heb 2 jaar geleden salmonella vergiftiging gehad en kan je vertellen, dat is écht geen humor meer Zit er ook rauw ei in de filet americain die je bij de supermarkt haalt?

da's normaal gezien gepasteuriseerd ei!

(off topic: eet je dan ook geen zachtgekook ei meer? en geen zelfgemaakte mayo of tiramisu of iets dergelijks?)

Caritas

Berichten: 4431
Geregistreerd: 04-04-01
Woonplaats: Tussen plassen en A2

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-06 22:44

Koop een potje americain saus, van D&L bijvoorbeeld, dat maakt het iets spicey maar zo lekker.

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-06 10:16

Vanillia, bij de AH kun je salmonella-vrije eiwitten en eidooiers kopen in cups (ziet er uit als danoontje ). Dus als je iets met rauwe eieren wilt doen en je bent bang voor salmonella of je zit in de risicogroep (jonge kinderen, ouderen, ziek/zwak/misselijk) dan kun je dat gebruiken.

scooby

Berichten: 5736
Geregistreerd: 14-01-01
Woonplaats: Amsterdam

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-06 13:54

Erg groot is de kans iet op een salmonella vergiftiging, die wordt ook steeds kleiner.

Filet Americain, ik kan m herinneren dat ik het smerig vind, maar ik ben toch wel weer benieuwd.

leentje
Berichten: 3822
Geregistreerd: 02-06-02

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-06 20:15

Wmijn schreef:
Vanillia, bij de AH kun je salmonella-vrije eiwitten en eidooiers kopen in cups (ziet er uit als danoontje ). Dus als je iets met rauwe eieren wilt doen en je bent bang voor salmonella of je zit in de risicogroep (jonge kinderen, ouderen, ziek/zwak/misselijk) dan kun je dat gebruiken.

Dat meen je niet?
(is volgens mij ook gepasteuriseerd hoor, maar zo "individueel verpakt" )

Hihihi, dat wil ik hier in België nog wel eens tegenkomen

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-06 22:03

Leentje, ik stond ook even raar te kijken eerlijk gezegd. Er gaat 1,5 eiwit in een cupje (wat raar is IMO aangezien je meestal toch hele hoeveelheden nodig hebt...) en je koopt 4 cups per keer. Ik heb geen idee hoe ze salmonellavrij gemaakt worrden of dat er wellicht op getest wordt.

leentje
Berichten: 3822
Geregistreerd: 02-06-02

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-06 00:54

Testen lijkt me eigenlijk niet zo waarschijnlijk, aangezien dat toch ook weer tijd in beslag neemt (plus ik zie ze echt nog niet elk ei gaan testen ) en die eieren dan weer "minder vers" in de rekken terecht komen.
Als ik nog eens in een gewone supermarkt kom en er aan denk, ga ik kijken of ze hier ook te vinden zijn (alleen al maar om het eens te kunnen zien )

RUBYWHITE
Berichten: 6916
Geregistreerd: 10-12-01

Re: Verse filet american

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 23-03-06 01:26

@ lielle
keertje samen koken

@ de rest
Ik ben niet zo heel erg bang voor salmonella, ben 2x eerder daarmee ook ziekgeweest. Is geen pretje maar je overleeft t weer. Bij mij kwam t destijds door rauwe kip te eten die ei dooier kun je vast wel vervangen. ik ben dol op filet american en dan t liefst zelf gemaakt, in de supermark is t vaak erg fijn gemalen rauw runder/varkensvlees.

calimerootje

Berichten: 423
Geregistreerd: 15-03-06
Woonplaats: vlaardingen

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-06 10:50

Getver... rauw vlees

RUBYWHITE
Berichten: 6916
Geregistreerd: 10-12-01

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 23-03-06 12:21

calimerootje schreef:
Getver... rauw vlees


>;)

Caira
Berichten: 26065
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-06 12:28

Ik zou wel voor tartaar bij de slager gaan, aangezien je het toch rauw eet!