Overheerlijke schuim/noten taart

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
RUBYWHITE
Berichten: 6916
Geregistreerd: 10-12-01

Overheerlijke schuim/noten taart

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 25-03-06 02:23

Echt, als je deze 1x proeft wil je niks anders meer....recept heb ik van mijn zusje en hij is zooooo onwijs lekker...

Nodig:

· 1 pak mix voor appeltaart

· 150 gram roomboter of margarine

· 2 eidooiers

· 2 eiwitten

· 225 gram bruine basterdsuiker

· 120 gram gebroken walnoten

· 1 el kristalbloem

· 1 tl cacaopoeder

· Springvorm van 24cm doorsnede

· Mixer met kneedhaken en garden



Oventempratuur:

· Elektrische oven: 160 ˚C

· Heteluchtoven: 150 ˚C

· Gasoven: 2-3



Bereidingswijze:

Het deeg:

· Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

· Bereid van de eidooiers, de boter en de mix voor appeltaart een deeg volgens het pak.

· Vet de springvorm in.

· Bekleed de bodem en de rand van de spring vorm met het deeg.



De Vulling:

· Meng de eiwitten met de helft van de bruine basterdsuiker.

· Zet de beslagkom in een warm waterbad en klop het eiwitmengsel met een mixer met de garde in ca. 5 minuten stijf.

· Meng de gebroken walnoten met de bloem en de rest van de bruine basterdsuiker.

· Spatel het walnotenmengsel voorzichtig door de schuimmassa.

· Verdeel de schuimmassa gelijkmatig in de springvorm.

· Bak de taart ca. in 60minuten bruin.

· Haal de taart uit de oven en laat deze afkoelen op een rooster.

· Bestuif de taart met cacaopoeder.

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-06 10:07

klinkt goed
Wat is kristalbloem voor bloem en kan je het eventueel door gewone bloem vervangen?
En weet je waarom je de eiwitten au bain marie moet kloppen? Ik heb dat nog nooit gelezen, maar vind het wel intrigerend

RUBYWHITE
Berichten: 6916
Geregistreerd: 10-12-01

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 25-03-06 12:35

geen idee of je dat kan vervangen, kristalbloem wordt hier nl gewoon verkocht. Ik denk dat je de eiwitten zo moet kloppen voor het overheelijke schuimding wat je daarna krijgt. Ken je die schuimkoekjes die je vaak met pasen kunt halen in de winkel? Zo proeft dat eiwit ook in de schuimtaart. Eigenlijk vind ik dat zelf het lekkerste hahahaha

Flew

Berichten: 19853
Geregistreerd: 11-01-05
Woonplaats: Op Zanzibar.

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-06 12:55

Ik ga hem zo maken, net de ingredienten gehaald.

Flew

Berichten: 19853
Geregistreerd: 11-01-05
Woonplaats: Op Zanzibar.

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-06 14:45

Hij staat in de oven, ziet er niet zo smakelijk uit, maar ik merk het vanzelf.

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-06 19:41

Laat je weten hoe die geworden is?

Rubywhite, ik ken je schuimpjes: merenques heten die (of bijvoorbeeld een pavlova, is één grote merenque met vruchten en slagroom er bovenop ). Maar ik had nog nooit eerder gelezen dat je die zo moet kloppen. Ik klop ze altijd gewoon in een kom, gaat ook prima. Volgende keer maar eens proberen, kijken of er iets anders uit komt

Oamaru

Berichten: 10589
Geregistreerd: 20-11-05
Woonplaats: Dubai

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-06 20:35

Ben benieuwd hoe die wordt Flew!

Ga hem mischien ook wel even proberen als hij een beetje in de smaak valt

Flew

Berichten: 19853
Geregistreerd: 11-01-05
Woonplaats: Op Zanzibar.

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-06 21:39

Hij is lekker! Echt! Maar bij mij was het randje iets te hard geworden. Volgende keer als ik hem maak gooi ik er ook rozijnen en een appeltje in, zodat ie niet zo droog is.

jacinta

Berichten: 670
Geregistreerd: 22-10-02
Woonplaats: Ameland

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-06 22:03

lijkt me lkkr

RUBYWHITE
Berichten: 6916
Geregistreerd: 10-12-01

Re: Overheerlijke schuim/noten taart

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 26-03-06 19:12

Die mijn zusje gemaakt had smaakte ook prima, niet te droog...ik moet hem zelf nog proberen Zou de ingredienten halen en waar kom ik mee thuis? Ingredienten voor een monchou taart hoezo verslaafd