Ingrediënten voor 4 personen 1 ui 1 wortel 3 knoflook teentjes 1 literblik gepelde tomaten 3 stevige (italiaanse) aubergines 1 bol mozzarella olijfolie zout en peper gedroogde oregano verse peterselie citroensap Snijd aubergines in plakken van 3cm.dik. Bestrooi ze met wat (zee) zout en laat dit 20 minuten intrekken. Droog de plakken af met een stuk keukenpapier. Bak de plakken in olijfolie. (ongeveer 3 min aan beide kanten)
Maak de tomatensaus: ui, wortel en knoflook bakken in wat olijfolie gedurende 5 min. op een laag vuur. Voeg gepelde tomaten, peterselie, zout, peper en gedroogde oregano toe en wat citroensap. Laat de saus een kwartier zachtjes koken. Doe helft van de saus in een vuurvaste schaal. Daarna plakjes aubergine eropleggen dan daaroverheen wat plakjes mozzarella, weer een laagje aubergine en mozzarella en de resterende saus erover.
Bestrooi met Parmezaanse kaas.
Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden .
In tegenstelling tot mijn familie ben ik echt gek op aubergine, dus dit recept ga ik zeker een keer uitproberen . Klinkt errug goed! Heb je het zelf verzonnen og heb jij het ook weer ergens vandaan ?