Omdat het receptenoverzicht inmiddels uitpuilt van de leuke recepten, maar we eigenlijk zelden horen hoe ze (anderen) bevallen zijn, kiezen we maandelijks een andere recept om gezamenlijk eens het één en ander te gaan testen.
Naar aanleiding van deze test geven we een gezamenlijk cijfer, die achter het recept in het overzicht komt te staan. Zo ontstaat na verloop van tijd een leuk overzicht van welke recepten erg lekker zijn en welke minder. Bovendien komen er dan ook meer tips los om het -indien nodig- te verbeteren en kun je er makkelijker iets uitkiezen
Per PB aan Sizzy kun je aangeven dat je mee wilt doen met dit recept.
Hieronder voeg ik dan een lijst met "testkoks" toe
Het testrecept blijft een sticky, tot het volgende recept er staat.
Je hebt voor dit recept een maand de tijd om het aan een groep slachtoffers naar keuze voor te schotelen
Ik heb een einddatum ingesteld (zie topictitel), zodat het wel na verloop van tijd is "afgehandeld" en we een moment hebben waarop we definitief kunnen evalueren en een cijfer kunnen gaan geven.
Deze maand is de keuze gevallen op:
Pittige kip met pasta
Ik heb het recept via pb gekregen van een bokker, vandaar dat het recept hier in het topic zelf staat:
Citaat:Recept is voor 6 goede eters en bij 4 normale eters vries
je de rest in voor een drukke dag
Benodigd:
Kipfilet uit de diepvries van Lidl (meestal 5-6 stuks) of vers
6 sjalotjes (in blokjes snijden)
2 grote bakjes kastanjechampignons (vierendelen)
1 grote courgette (in blokjes snijden)
1 klein blikje mais
3 grote tenen knoflook (heel fijn snijden)
Peper
Paprikapoeder scherp
Estragon of dragon (diepvries bij AH, maar gedroogd kan ook)
1 glas bier
1 potje zure room
1 bakje boursin
Tabasco naar smaak (ik ben er nogal royal mee )
De bevroren kipfilets in een grote braadpan (ik bak ze in 2
etappes aan) goed heet aanbakken, als ze goed gebruind zijn
uit de pan halen en de sjalotjes met de knoflook door het
baksel roeren en glazig laten worden, hierna de champignons en de courgette erdoor.
Kruiden met peper en paprika en de tabasco, blussen met het bier en dit goed door
elkaar roeren. Een ruime hoeveelheid Estragon erdoor roeren,
en daarna de zure room en de boursin erdoor roeren, de kooplaat ondertussen
op stand 2-3 terugzetten.
De kipfilets terug in de pan goed onder de jus dompelen, de
mais erdoor roeren en een half uur zachtjes laten sudderen.
Ik heb er rode pasta bijgekookt en een lekkere rauwkostsalade
erbij gemaakt.
Wil je meedoen met het testen van dit recept, meldt dat dan even per PB aan Sizzy, dan zet zij je naam erbij.
Mirre (8,0)
blackpegasus (8,0)
Kimmes (8,0)
Sylvia (6,5)
Lageveld (7,2)
angela77 (7,5)
susie1981
vossieman
MoonChloe (7,5)
Katja (7,0)
Marjolein_18