Testrecept: Pittige kip met pasta (30/01/2007)

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Sizzy

Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag

Testrecept: Pittige kip met pasta (30/01/2007)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 31-12-06 14:14

Hallo allemaal,

Omdat het receptenoverzicht inmiddels uitpuilt van de leuke recepten, maar we eigenlijk zelden horen hoe ze (anderen) bevallen zijn, kiezen we maandelijks een andere recept om gezamenlijk eens het één en ander te gaan testen.

Naar aanleiding van deze test geven we een gezamenlijk cijfer, die achter het recept in het overzicht komt te staan. Zo ontstaat na verloop van tijd een leuk overzicht van welke recepten erg lekker zijn en welke minder. Bovendien komen er dan ook meer tips los om het -indien nodig- te verbeteren en kun je er makkelijker iets uitkiezen

Per PB aan Sizzy kun je aangeven dat je mee wilt doen met dit recept.
Hieronder voeg ik dan een lijst met "testkoks" toe Afbeelding
Het testrecept blijft een sticky, tot het volgende recept er staat.

Je hebt voor dit recept een maand de tijd om het aan een groep slachtoffers naar keuze voor te schotelen
Ik heb een einddatum ingesteld (zie topictitel), zodat het wel na verloop van tijd is "afgehandeld" en we een moment hebben waarop we definitief kunnen evalueren en een cijfer kunnen gaan geven.

Deze maand is de keuze gevallen op:
Pittige kip met pasta

Ik heb het recept via pb gekregen van een bokker, vandaar dat het recept hier in het topic zelf staat:

Citaat:
Recept is voor 6 goede eters en bij 4 normale eters vries
je de rest in voor een drukke dag

Benodigd:
Kipfilet uit de diepvries van Lidl (meestal 5-6 stuks) of vers
6 sjalotjes (in blokjes snijden)
2 grote bakjes kastanjechampignons (vierendelen)
1 grote courgette (in blokjes snijden)
1 klein blikje mais
3 grote tenen knoflook (heel fijn snijden)
Peper
Paprikapoeder scherp
Estragon of dragon (diepvries bij AH, maar gedroogd kan ook)
1 glas bier
1 potje zure room
1 bakje boursin
Tabasco naar smaak (ik ben er nogal royal mee )


De bevroren kipfilets in een grote braadpan (ik bak ze in 2
etappes aan) goed heet aanbakken, als ze goed gebruind zijn
uit de pan halen en de sjalotjes met de knoflook door het
baksel roeren en glazig laten worden, hierna de champignons en de courgette erdoor.
Kruiden met peper en paprika en de tabasco, blussen met het bier en dit goed door
elkaar roeren. Een ruime hoeveelheid Estragon erdoor roeren,
en daarna de zure room en de boursin erdoor roeren, de kooplaat ondertussen
op stand 2-3 terugzetten.
De kipfilets terug in de pan goed onder de jus dompelen, de
mais erdoor roeren en een half uur zachtjes laten sudderen.

Ik heb er rode pasta bijgekookt en een lekkere rauwkostsalade
erbij gemaakt.


Wil je meedoen met het testen van dit recept, meldt dat dan even per PB aan Sizzy, dan zet zij je naam erbij.

Afbeelding Mirre (8,0)
Afbeelding blackpegasus (8,0)
Afbeelding Kimmes (8,0)
Afbeelding Sylvia (6,5)
Afbeelding Lageveld (7,2)
Afbeelding angela77 (7,5)
Afbeelding susie1981
Afbeelding vossieman
Afbeelding MoonChloe (7,5)
Afbeelding Katja (7,0)
Afbeelding Marjolein_18

Annetje

Berichten: 25481
Geregistreerd: 25-07-02

Re: Testrecept: Pittige kip met pasta (30/01/2007)

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-06 15:56

Ik wil het ook wel testen, houd alleen niet zo van tabasco en wat is Estragon of dragon ?

Sizzy

Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag

Re: Testrecept: Pittige kip met pasta (30/01/2007)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 31-12-06 15:57

Dragon is een soort kruid bij mijn weten Lachen

mirre
Berichten: 1001
Geregistreerd: 30-09-02

Re: Testrecept: Pittige kip met pasta (30/01/2007)

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-06 17:43

Ik wil ook wel weer mee doen!

Kimmes

Berichten: 12818
Geregistreerd: 08-01-03
Woonplaats: Zoetermeer

Re: Testrecept: Pittige kip met pasta (30/01/2007)

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-07 12:37

Ik ben de champignons en courgette kwijt in het recept.Wanneer moeten die er nou door?
De champignons tegelijk met de sjalotjes en de courgette tegelijk met de mais?
Klinkt heerlijk.

Sizzy

Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag

Re: Testrecept: Pittige kip met pasta (30/01/2007)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 01-01-07 13:53

Ja klopt Kimmes, heb het er even bijgezet! Lachen

blackpegasus

Berichten: 4819
Geregistreerd: 22-07-05
Woonplaats: delfgauw

Re: Testrecept: Pittige kip met pasta (30/01/2007)

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-07 18:21

dit klinkt heerlijk (behalve de gourgette dan, maar dat kan ik weg laten)
wij houden wel van pittig.

Kimmes

Berichten: 12818
Geregistreerd: 08-01-03
Woonplaats: Zoetermeer

Re: Testrecept: Pittige kip met pasta (30/01/2007)

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-07 13:31

Zet mij er ook maar bij.
Ik ga het vanavond maken Knipoog

Sylvia

Berichten: 28818
Geregistreerd: 22-07-03
Woonplaats: Posterholt

Re: Testrecept: Pittige kip met pasta (30/01/2007)

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-07 22:32

Zet mij er ook maar in Ja Dit klinkt beter Tong uitsteken

Ik zit alleen een beetje met die tabasco en dat bier. Ik ben niet echt dol op tabasco (eigenlijk helemaal niet) en vriendlief niet op bier. Hoe sterk zijn die aanwezig in dit recept en is het te vervangen door iets anders?

RelarDevi
Berichten: 26954
Geregistreerd: 23-12-03

Re: Testrecept: Pittige kip met pasta (30/01/2007)

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-07 00:49

Wat is baksel? (jus neem ik aan??)

Het klinkt wel lekker, alleen zou ik de kip in stukjes erbij doen. Ik weet nog niet of ik het maak. Zie ik nog wel.

lageveld

Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo

Re: Testrecept: Pittige kip met pasta (30/01/2007)

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-07 05:01

Verdorie, moet ik wéér een kip slachten Lachen
Estragon is trouwens gewoon het Duitse woord voor dragon. Groeit hier normaal bij metershoge bossen in de tuin, alleen nu even niet natuurlijk Huilen ... zou ook kunnen dat het in meerdere talen wel zo heet, maar in Nederland dus gewoon dragon.

Wat betreft die kip in stukjes zou ik ook graag wel de meningen eerst horen. Lijkt me wel te kunnen, of gaat dat dan niet prettig met de saus ?

Nu we gelukkig van de vissoep af zijn ( Lachen ) doe ik ook wel weer mee.

Kimmes

Berichten: 12818
Geregistreerd: 08-01-03
Woonplaats: Zoetermeer

Re: Testrecept: Pittige kip met pasta (30/01/2007)

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-07 18:21

Nou,ik heb het gisteren gemaakt en het was erg lekker Vingers aflikken
Ik had de kip klein gesneden,dat leek me handiger.
We hebben er tagliatelle en sla met komkommer bij gegeten.
Het was voor herhaling vatbaar. Ja

Sylvia,het bier proef je absoluut niet en de tabasco is me ook niet echt opgevallen en ik heb toch aardig wat "schudjes" erin gedaan.

Sizzy

Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag

Re: Testrecept: Pittige kip met pasta (30/01/2007)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 03-01-07 18:42

Wat is uiteindelijk je cijfer Kimmes? Lachen

Kimmes

Berichten: 12818
Geregistreerd: 08-01-03
Woonplaats: Zoetermeer

Re: Testrecept: Pittige kip met pasta (30/01/2007)

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-07 20:53

Oh sorry,een cijfer.
Een 8 Ja

yfande

Berichten: 1624
Geregistreerd: 21-02-04
Woonplaats: Boeskoolstedke

Re: Testrecept: Pittige kip met pasta (30/01/2007)

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-07 00:05

Hoi, zo te zien zijn de meeste vragen al beantwoord.

Ik heb de kip bij de Lidl diepgevroren gehaald en die heel aangebraden en
daarna in stukjes gesneden.
Bier verdampt idd, maa rje kunt ook witte wijn en voor de durfal's probeer
een portwijn.
Tabasco vind je ook niet terug, maar draagt wel erg bij aan de smaak Vingers aflikken .
Estragon is idd dragon.
Baksel is hetgeen waar je de jus van maakt Haha!

Indien er nog meer vragen zijn hoor ik dat graag.

Kimmes, zo te zien heb je de sjalotjes en de courgetten en de mais precies op het
goede moment toegevoegd Haha! Knipoog

RelarDevi
Berichten: 26954
Geregistreerd: 23-12-03

Re: Testrecept: Pittige kip met pasta (30/01/2007)

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-07 00:13

dus alle overige ingrediënten gewoon bij de jus pleuren?
hoogst interessant. Zal de ingrediënten van de week wel even op de boodschappenlijstje schrijven.

yfande

Berichten: 1624
Geregistreerd: 21-02-04
Woonplaats: Boeskoolstedke

Re: Testrecept: Pittige kip met pasta (30/01/2007)

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-07 00:20

Ik ga eerst kruiden en dan blussen, succes ermee !!

Annetje

Berichten: 25481
Geregistreerd: 25-07-02

Re: Testrecept: Pittige kip met pasta (30/01/2007)

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-07 13:13

yfande schreef:
Baksel is hetgeen waar je de jus van maakt Haha!

Ow dan denk ik niet dat ik het recept echt goed kan volgen. Ik gebruik namelijk quornstukjes ipv de kip (ben vegetarier) en daarbij heb je écht geen aangebakken troep waarmee je jus zou kunnen maken. Maakt het heel veel verschil als ik gewoon zo'n aanmaakjus gebruik?

Sirius_

Berichten: 10951
Geregistreerd: 09-01-01

Re: Testrecept: Pittige kip met pasta (30/01/2007)

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-07 15:29

Misschien blond hoor.. Maar is er ook een overzicht van de vorige testrecepten?

Sizzy

Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag

Re: Testrecept: Pittige kip met pasta (30/01/2007)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 04-01-07 15:37

Dat is wel een leuk idee Pam, dat is er nog niet. Zal binnenkort eens een overzichtje maken Ja

Sirius_

Berichten: 10951
Geregistreerd: 09-01-01

Re: Testrecept: Pittige kip met pasta (30/01/2007)

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-07 15:41

Ik gebruik nu de zoekfunctie, haha 4 pagina's en twee recepten verder Schijnheilig

RelarDevi
Berichten: 26954
Geregistreerd: 23-12-03

Re: Testrecept: Pittige kip met pasta (30/01/2007)

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-07 16:00

Annetje schreef:
yfande schreef:
Baksel is hetgeen waar je de jus van maakt Haha!

Ow dan denk ik niet dat ik het recept echt goed kan volgen. Ik gebruik namelijk quornstukjes ipv de kip (ben vegetarier) en daarbij heb je écht geen aangebakken troep waarmee je jus zou kunnen maken. Maakt het heel veel verschil als ik gewoon zo'n aanmaakjus gebruik?

Aanmaakjus is vies maar het is wel een mogelijkheid imo.

yfande

Berichten: 1624
Geregistreerd: 21-02-04
Woonplaats: Boeskoolstedke

Re: Testrecept: Pittige kip met pasta (30/01/2007)

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-07 16:15

Annetje, van de sjalotjes kun je wel een soort van aanbaksel krijgen, ga een
tomaat in stukjes snijden en bak die kort mee en, blus het dan met bier, als je de jus niet naar behoren vindt voeg je toch nog wat aanmaakjus toe.

RelarDevi
Berichten: 26954
Geregistreerd: 23-12-03

Re: Testrecept: Pittige kip met pasta (30/01/2007)

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-07 16:59

Ik blijf het vreemd vinden dat je alles in de jus moet gooien. Lijkt me wel erg vet dan..

yfande

Berichten: 1624
Geregistreerd: 21-02-04
Woonplaats: Boeskoolstedke

Re: Testrecept: Pittige kip met pasta (30/01/2007)

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-07 17:05

MoonChloe, Haha! het is iid geen recept voor mensen die aan de lijn gaan
doen....
Ik zou zeggen probeer het eens Haha!