Pastasalade met zalm en artisjok
Hoofdgerecht voor 4 personen
Benodigdheden:
* 3 paprika’s, rood, geel en groen, schoongemaakt
* 5 el olijfolie extra vierge
* 350 g pasta (bijv. Farfalle)
* zout, versgemalen peper
* 1 blik artisjokharten, uitgelekt
* 1 blik John West Roze zalm à 213 g, uitgelekt
* 2 sjalotten, gesnipperd
* 1 zak rucola à 75 g
Bereiding:
Snijd de paprika’s in repen en bak ze in 2 el van de olie in ± 7 min. gaar.
Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar, giet de pasta af maar vang 1 dl van het kookwater op. Klop de rest van de olie met peper en zout naar smaak door het opgevangen kookwater. Laat de pasta afkoelen.
Snijd de artisjokharten in vieren. Verwijder de graatjes en velletjes van de vis.
Schep alles met de sjalot, de rucola en het oliemengsel door elkaar. Proef en voeg eventueel nog peper en zout toe. Serveer direct.
Italiaanse pastasalade
Lunchgerecht voor 4 personen
Benodigdheden:
* 400 g strikjespasta (tricolore)
* zout
* 200 g salami (Stegeman)
* 1 teentje knoflook, uitgeperst
* 2 mozzarellakaasjes, in blokjes (of 2 zakjes mini-mozarellakaasjes, gehalveerd)
* 250 g cherrytomaatjes, in vieren
* 1 groene paprika, in piepkleine stukjes
* 1 blikje maïskolfjes, uitgelekt en in stukjes
* 1 el gedroogde oregano
* 8 el Balsamico dressing (Bertolli)
* versgemalen peper
Bereiding:
Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Giet hem af en vang 1 dl van het kookvocht op. Schep dit weer door de pasta en laat hem afkoelen
Snijd de salami in plakken van 1/2 cm en vervolgens in dobbelsteentjes.
Schep de pasta met de salami, de uitgeperste knoflook, de mozzarella, de tomaatjes, de paprika, de maïskolfjes en de oregano door elkaar.
Roer vlak voor het serveren de dressing door de pasta en breng hem op smaak met peper en zout.
Bron: http://www.c1000.nl