Welk ras zou jij volgende maand graag willen bespreken?
de Konik 28%  28%  [ 33 ]
de Appaloosa 33%  33%  [ 38 ]
de draver 38%  38%  [ 44 ]
Totaal aantal stemmen : 115

Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 2 [ 32 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Plaats een nieuw onderwerp

Ras van de maand; De IJslander

 
Profiel   

Iedere maand zal er ander ras in de spotlight staan waar een uitgebreid nieuwsartikel over op de voorpagina over zal verschijnen. Hiervoor kunnen wij jullie hulp goed gebruiken!

Deze maand: De IJslander!
Uit de poll van ons vorige topic kwam de IJslander als volgende ras naar voren, bedankt voor het stemmen :).
Wat maakt het de IJslander nu zo speciaal voor jou? Zijn er misschien ook puntjes die wat extra aandacht verdienen bij dit ras volgens jou en waarom? Wat zijn jouw persoonlijke ervaringen met de IJslander? Heb je grappige, lieve of interessante verhalen of foto's die je graag wilt delen met andere bokkers?

Let op met het delen van foto's, deze zullen óók gebruikt kunnen worden voor de Wiki. Wanneer je een foto plaatst in dit topic met toestemming om te gebruiken voor het artikel, geef je automatisch ook toestemming voor het gebruik op de Wiki. (Je naam zal vermeld worden bij de foto).
Om de hoeveelheid foto's de info niet te laten overstromen vragen we je om niet meer dan 2 foto's ter illustratie toe te voegen :).

Je kunt je informatie, foto's en/of persoonlijke ervaringen tot 20 juli inzenden, daarna zal het topic op slot gaan en zal de nieuwsredactie een mooi samenhangend artikel maken. Dit artikel zal op de 1ste van de volgende maand op de voorpagina gepubliceerd worden.

Jullie kunnen zelf meebepalen welk ras de volgende maand in de spotlights komt te staan! Bovenaan het topic is een poll met 3 keuzes te vinden. Deze maand kan er gekozen worden tussen 'De Konik, de Appaloosa en de Draver'. Heb jij nog leuke suggesties voor de volgende poll? Stuur deze dan in een pb naar Animal of Balance
Dit mogen ook rassen zijn die al eerder in een poll hebben gestaan, als ze nog maar geen topic hebben gehad. (eerdere topics gingen over de Haflinger, IJslander)Laatst bijgewerkt door balance op 31-07-17 16:06, in het totaal 4 keer bewerkt

status topic veranderd naar normaal

Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 01-07-17 14:33  
Profiel   

Oh leuk de IJslander. Daar kan ik uuuuren over vertellen ;) En niet omdat dat het enige ras is wat ik leuk vind hoor, maar wel het enige wat echt goed bij me past. Ik vind zoveel paarden leuk.

Maar de ijslander....robuust, stoer, dapper, sterk, werkwillend, voorwaarts, snel, mooi, vriendelijk, zelfstandig, van knuffelberen tot stoere sportpaarden, makkelijk te houden, speels, handzaam formaat, oerpaarden, kleurig, behang. Zomaar wat steekwoorden die mij te binnen schieten.

Uitdagend met rijden door de extra gangen, waartussen menig ijslander ook moeiteloos schakelt. Blijft puzzelen en daarom juist zo leuk.
Eindeloze comfortabele toltritten door bossen, polder, duinen en over het strand. Tredzeker en voorwaarts. Altijd goede zin. Of knalprestaties op de telgangbaan, in 8 seconden de 100 meter afleggen. Als een pijl uit een boog vertrekken uit de startboxen of in langzame, verzamelde en dansende tolt over de ovaalbaan.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-07-17 05:10  
Profiel   

Ik ben bij de IJslanders uitgekomen toen iemand mij vertelde dat ze bomproof en nuchter zijn maar toch voorwaarts onder het zadel <3 Je ziet dat ook terug op IJslanderwedstrijden. In de baan zie je hete voorwaartse paarden. Zijn ze klaar, dan staan ze heel cool en totaal zen in een zelfgemaakt prikweitje.

Op mijn IJslander kan ik dan ook heerlijk buitenrijden:

[ img ]En mijn dochtertje kan heerlijk op hem liggen :D

[ img ]Het enige wat niet zo leuk is om met ze te doen is schriktraining... Alle IJslanders van stal liepen zo over langs, overheen en onderdoor. Niks was eng -O-

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-07-17 13:55  
Profiel   

Dat bovenste herken ik. _O-
Schriktraining is saai. :')

Wij hebben in totaal 4 IJslanders gehad, waarvan eentje overleden is, dus nu nog 3.
Een 5-jarige, 2-jarige en een veulen van 2,5 maand.
We zijn ook weg van het ras, vanwege hun karakter, maar ook hun stoere uiterlijk.
Wel hebben we er 2 grote paarden bij zodat we ook kunnen blijven rijden.

Flikka, zij is helemaal zwart.
[ img ]

Heppinn, wildkleur vosbont (getest).
[ img ]

En Mánadís, Zilverappel zwart.
http://i.imgur.com/YwEsOMv.png

http://i.imgur.com/xfcvWCN.png

Ze zijn stoer, robuust, karaktervol en veelzijdig. <3Laatst bijgewerkt door balance op 06-07-17 19:19, in het totaal 1 keer bewerkt

Max. 2 foto's ter illustratie


Link naar dit berichtGeplaatst: 05-07-17 14:00  
Profiel   

Wellicht leuk om te vermelden dat het WK voor de IJslandse paarden volgende maand (7-13 augustus) zal plaatsvinden in Oirschot op de Breidablik. Zie http://wk2017.nl/nl/

Leuk item met uitleg door het Klokhuis: https://www.schooltv.nl/video/het-klokh ... nds-paard/

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-07-17 07:56  
Profiel   

Wat leuk dat het deze maand om de IJslander gaat!
Ik ben super blij met mijn mooie Munablom frá Punktur. IJslanders zijn stoere veelzijdige paarden, koel in het hoofd en de meeste voorwaarts maar met een goede rem. Je heb viergangers en vijfgangers. Mijn Muna is een vijfganger, al rijden wij de vijfde gang de telgang zelf niet bewust.
Dit is mijn eerste IJslander en de tölt is echt een geweldige gang <3 wel moet je als beginnende IJslanderruiter flink oefenen om een tactzuivere töl eruit te krijgen. Althans in elk geval als je geen natuurtölter hebt zoals ik. Maar als je als ruiter goed zit en onder je voelt dat het goed gaat, komt er vanzelf een enorme lach op je gezicht, want het zit zó lekker :D
Ik heb er helaas geen foto van momenteel alleen filmpjes.

Wij rijden ook dressuurmatig in de bak.

[ img ]

Ze mag uiteraard ook lekker in de wei

[ img ]

Wij rijden het liefst lekker buiten en omdat Muna net als de meeste IJslanders heel koel is, is ze goed verkeersmak wat buitenrijden elke keer weer tot een feestje maakt.

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-07-17 08:01  
Profiel   

Aflevering 12 van NHBokt tv ging ook over IJslanders, met ook bruikbare informatie ;)

http://www.youtube.com/v/gI6YF4YktR8

Groet Karin.

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-07-17 12:01  
Profiel   

Opgroeien in natuurgebieden
[ img ]
[ img ]

Cursussen
https://myalbum.com/photo/xKqAFlOPG6pc/360.jpg

Kuddedieren
https://myalbum.com/photo/9qPQHmkiDD7t/360.jpg

Stoer
https://myalbum.com/photo/85Dh5t9eeQP0/360.jpg

Kleur
https://myalbum.com/photo/brxTLII0X1Qp/360.jpg

Tolt
https://myalbum.com/photo/O2MQxYeqyYDg/360.jpg

Zacht
https://myalbum.com/photo/52FgoFa69wfz/360.jpg

Wedstrijden
https://myalbum.com/photo/yGSc8SVw37uX/360.jpg
https://myalbum.com/photo/PCgAVclOlyIJ/360.jpg

Telgang
https://myalbum.com/photo/GT91dQqQjKOv/360.jpghttps://myalbum.com/photo/o3JIRaXnSuo6/360.jpgLaatst bijgewerkt door balance op 09-07-17 13:30, in het totaal 1 keer bewerkt

Max. 2 foto's ter illustratie, rest in link


Link naar dit berichtGeplaatst: 08-07-17 07:15  
Profiel   

Stoer, voorwaarts, nieuwsgierig, intelligent, harig, sociaal en 'gentle' zijn voor mij belangrijke eigenschappen van de IJslander.
Maar ook bij IJslanders zijn er natuurlijk grote verschillen tussen paarden. Mijn beide importers waren/zijn alles behalve nuchter en bomproof.. lekker ontspannen buitenrijden is er niet bij. Aan de hand kalm en lief, maar zodra er erop stapt heb je je handen vol! Dan willen ze werken en reageren op de kleinste aanwijzing, maar ook prikkels van buitenaf kunnen ze dan erg heftig op reageren.
Meedenken doen ze ook graag, dat houdt je als ruiter scherp. 2x dezelfde oefening herhalen, en ze doen het de 3e keer alvast uit eigen initiatief.

Misschien een leuk weetje dat Icelandair Cargo jaarlijks honderden IJslanders naar hun nieuwe baasjes in Europa vliegt. Hele vliegtuigen vol IJslanders gaan richting naar België, Denemarken en Zweden.
Deze IJslanders mogen nooit meer terug naar IJsland. Dat betekend ook dat de IJslanders (mensen) die over een paar weken meedoen aan het WK, hun paarden niet mee terug naar huis mogen nemen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 08-07-17 09:37  
Profiel   

Waarschijnlijk om geen ziektes Ijsland binnen te brengen ?
Wat gebeurt er dan met die WK-paardjes? Zijn die op voorhand al verkocht ?

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-07-17 08:10  
Profiel   

Om het ras zuiver te houden. :)

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-07-17 08:39  
Profiel   

Een raszuivere IJslander die hier het WK loopt en dan teruggaat naar IJsland is nog steeds raszuiver hoor. :+ Het gaat inderdaad om de ziektes die ze mee zouden kunnen nemen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-07-17 09:20  
Profiel   

Blijf een zwak houden voor IJslands vuur :j

Ooit als kind zat ik op een IJslander op ponykamp. Ik weet nog dat het beestje Glòi heette, een oude schimmel.
Tijdens buitenrit zei ik ineens tegen de begeleiding: " volgens mij is mijn pony kreupel... hij loopt zo raar...."
Waarop het antwoord was: nee, je zit op een IJslander... :+

Ik woon vlakbij "de Groesplaat" in Sleeuwijk. Een natuurgebied waar altijd een koppel jonge merries loopt. Leuk om naar te kijken :j

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-07-17 09:45  
Profiel   

Imre schreef
Een raszuivere IJslander die hier het WK loopt en dan teruggaat naar IJsland is nog steeds raszuiver hoor. :+ Het gaat inderdaad om de ziektes die ze mee zouden kunnen nemen.
Er worden geen paarden van buiten IJsland in IJsland toegelaten omdat ze dan niet kunnen garanderen dat er geen vreemd bloed mee komt. ;)
Ziektes zullen ook wel een reden zijn, maar niet de enige.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-07-17 09:59  
Profiel   

Lijkt mij toch dat wk-paarden geen '' vreemd '' bloed het land zullen binnenbrengen na een wedstrijd... :+

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-07-17 10:05  
Profiel   

Je weet maar nooit door wie ze gedekt zijn. :+
Ik weet het ook niet precies hoor, maar dit stond 1 van de vele boeken die ik heb.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-07-17 10:08  
Profiel   

Misschien leuk om te kijken: Kraftur, the last ride
Waar ze 1 van de hengsten volgen die mee heeft gedaan aan WK2007 (ook in Nederland). Van training op IJsland, importeren, rijden van het WK en het achterlaten in Europa.

Ze mogen inderdaad vanwege ziektes, en ook om het ras zuiver te houden niet terug naar IJsland. Een hengst die meedoet aan het WK mag ook niet meer terug, en die heeft niet opeens vreemd bloed. Wel wellicht een ziekte die ze op IJsland niet kennen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-07-17 12:51  
Profiel   

Ook toevallig sinds deze maand mijn eigen eerste IJslander

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-07-17 06:09  
Profiel   

Thokkadisje schreef
Misschien leuk om te kijken: Kraftur, the last ride
Waar ze 1 van de hengsten volgen die mee heeft gedaan aan WK2007 (ook in Nederland). Van training op IJsland, importeren, rijden van het WK en het achterlaten in Europa.

Ze mogen inderdaad vanwege ziektes, en ook om het ras zuiver te houden niet terug naar IJsland. Een hengst die meedoet aan het WK mag ook niet meer terug, en die heeft niet opeens vreemd bloed. Wel wellicht een ziekte die ze op IJsland niet kennen.


Dat filmpje is een echte tranentrekker :') :+

Gefeliciteerd Myfluga ! Fotootje? :o

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-07-17 07:35  
Profiel   

Dank je wel

Hier 2 foto's van haar

[ img ]

[ img ]

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-07-17 08:03  
Profiel   

Cutie ! <3
Heerlijke voorpluk heeft ze ook ! :D

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-07-17 10:10  
Profiel   

Ja ze is echt heel leuk, en zo lief ook

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-07-17 22:27  
Profiel   

Ik ben zelf terecht gekomen met mijn dressuur paard op een stal met voornamelijk IJslanders, eigenlijk omdat deze gewoon heel dichtbij mijn huis was. In het begin dacht ik eigenlijk wat heel veel mensen denken als ze het ras niet kennen: "Wat moet iedereen met die pony's". Ik heb er dan ook zeker het eerste halfjaar weinig interesse gehad voor het ras. Wel vang je natuurlijk dingetjes op....ik vond ze wel verassend bomproof op buitenrit en wel altijd heel vrolijk. Ik had zelf vaak allerlei "problemen" met mijn paard, wat overigens een geweldig lief paard was hoor, maar ze was zeker niet ongecompliceerd zoals eigenlijk 99% van de IJslanders op stal.

Na een tijd ging ik een keer mee op buitenrit op iemand dr IJslander, en ik was heel verbaast over hoe leuk ik dat vond. Wat een looplust en temperament, maar geen enkele keer geschrokken terwijl we allemaal spannende dingen tegen kwamen. En die tolt! Ik had nooit gedacht dat ik dat zo gaaf zou vinden en vooral ook comfortabel.

Het is daarna steeds vaker voorgekomen dat ik ging rijden op IJslanders op stal, en ik vond ze echt steeds leuker en leuker. Het was langzaam maar zeker, dat ik begon te dromen over een eigen IJslander. Die is gekomen, nu zijn het er 3. :D Nooit spijt van gehad. IJslanders stelen echt je hart als je er eenmaal goed kennis mee maakt. Veel mensen komen er nooit achter, omdat je niet kan weten hoe leuk ze zijn tot je het echt goed ervaart! Als je ze zo ziet, lijken het soms grote shetlanders, daar ben ik nog steeds nuchter in :+ Ik zie ook liever een mooi imposant groot paard hoor. Maar de dappere, stoere, vriendelijke karakters van IJslanders zijn heel bijzonder!

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-07-17 13:20  
Profiel   

Goed verhaal, Moos! Een IJslander komt nooit alleen. :D

Voor wie het nog niet kent: [HK] IJslands vuur 7: Töltally awesome!!

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-07-17 13:53  
Profiel   

Ik zou beginnen met de grove spelfout in de TT aan te passen.
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-07-17 14:55 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 2 [ 32 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen