Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 242 van de 245 [ 6108 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1 ... 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245  Volgende
Plaats een nieuw onderwerp

[HK]Het Dikke Buiken Topic 2022 - deel 2

 
Profiel   

Ik zit me ook af te vragen hoelang ik merrie en veulen (merrie) samen in 1 stal kan houden. Tot welke leeftijd gaat dat goed bij jullie? Merrie is super lief en het gaat nu nog prima, stal is erg groot (6,5 bij 3,5) en zijn D-pony's. Ik wil ze graag voorlopig nog samen houden omdat dat het meest praktisch is voor mij, ik heb geen stal over.
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-01-23 22:14  
Profiel   

Verschilt per merrie. Mijn ene merrie zou ze zo aan de voet houden jarenlang. Mijn andere merrie speent ze echt af en kon met 10-11? maanden niet meer met veulen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-01-23 22:31  
Profiel   

Zapje schreef
Ik zit me ook af te vragen hoelang ik merrie en veulen (merrie) samen in 1 stal kan houden. Tot welke leeftijd gaat dat goed bij jullie? Merrie is super lief en het gaat nu nog prima, stal is erg groot (6,5 bij 3,5) en zijn D-pony's. Ik wil ze graag voorlopig nog samen houden omdat dat het meest praktisch is voor mij, ik heb geen stal over.


Mijn merrie is een quarter van 1.45m en hun stal was 3*5. Ze stonden van 22/23 tot 7/8 uur daarin en dat ging nog steeds heel goed. 2 voerbakken, maar meneer moest met zijn neus in die van mama. Kreeg hij wel boze oren, maar ze liet het toch toe. Hooi eten ging prima samen.
Samen liggen ging ook goed.

Om meerdere redenen helpen we ze nu iets met afspenen en staan ze naast elkaar.

De mini's stonden samen in een stal van 3*3 en dat ging ook prima. Maar omdat zij elkaar in een gewone stal naast elkaar niet kunnen zien, nu dus 2 vakken gemaakt met lage planken. Haar veulen is nu 8 maanden.

In de maat die je noemt zou je ze altijd wel samen kunnen laten staan, maar als er geen volgend veulen aan komt, zal het veulen wel blijven drinken. Kunnen ze echt wel lang volhouden ook.

6,5 meter zou je nog een tijd in 2en kunnen doen tijdens afspenen en daarna weer samen als het nodig is.

Link naar dit berichtGeplaatst: 31-01-23 01:54  
Profiel   

Ik heb mijn veulen ook nog niet afgespeend, ze hebben een loopstal en ze drinkt nog heel af en toe. Moeders is wel weer drachtig dus ik neem aan dat het wel natuurlijk gaat verlopen, moeder levert ook niet in is nog steeds rond en gezond :D

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-02-23 12:18  
Profiel   

Mer1980 schreef
Ik heb mijn veulen ook nog niet afgespeend, ze hebben een loopstal en ze drinkt nog heel af en toe. Moeders is wel weer drachtig dus ik neem aan dat het wel natuurlijk gaat verlopen, moeder levert ook niet in is nog steeds rond en gezond :D

Wanneer verwacht de merrie het nieuwe veulen? Fijn dat het lukt om de merrie goed op gewicht te houden.

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-02-23 12:29  
Profiel   

Merrie is half april uitgerekend. aar hangt zelf nogal aan het veulen. Nu heb ik best ruimte om af te spenen, maar ben bang dat de jongedame door / over alle hekken komt dus niet iets uit het gehoor of zicht... en ach merrie doet het goed en is mak. Uier vult nauwelijks nog echt vol.

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-02-23 20:03  
Profiel   

Oops was het topic even kwijt!

Veulens gaan goed, abscess was opengebroken maar verder geen koorts of snotneus gehad, en ook gewoon goed blijven eten. Veearts dacht dat het waarschijnlijk toch geen echte droes was, maar eerder een reactie op het vaccin. Gelukkig!

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-02-23 02:19  
Profiel   

Liberté heeft een nieuwe deken gekregen :)) :))
[ img ]
[ img ]

Link naar dit berichtGeplaatst: 08-02-23 13:57  
Profiel   

En het staat haar beeldig :D

Link naar dit berichtGeplaatst: 08-02-23 17:51  
Profiel   

Het is een hij :')

Link naar dit berichtGeplaatst: 08-02-23 19:09  
Profiel   

Schattig dat dekentje.

Hier vorig weekend gespeend (hij was al 9 maand bijna :')). De rust was vrij snel terug. Uiertje is bijna weg. Eerst die kleine castreren en dan kan moeders terug.

Link naar dit berichtGeplaatst: 08-02-23 19:24  
Profiel   

goldenarrow schreef
Het is een hij :')

:+ Oeps

Link naar dit berichtGeplaatst: 08-02-23 19:54  
Profiel   

Unicorn dekens zijn super leuk <3
Ben wel heel benieuwd hoe alle veulens het inmiddels doen?
Is volgens mij nog geen Veulen 2022 volgtopic?
Solaine doet het super. Nog steeds enorm blij met haar :j
[ img ]
[ img ]
[ img ]

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-02-23 21:48  
Profiel   

Hier ook bezig sinds afgelopen week met afspenen. In de nacht krijgt Richie zijn eigen stal, en overdag lekker met de kudde naar buiten. Gaat verrassend goed.

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-02-23 23:57  
Profiel   

Kabayo heeft het 2022 kort topic geopend pas
[KS-ITP] Kletstopic veulens 2022!

Mijn dametje vermaakt zich prima thuis. Een van mijn 2020 dames speelt graag mee als ze een gekke bui heeft (en andersom). Samen zijn ze ook nog eens braaf genoeg om kleine stukjes mee uit wandelen te gaan. Nu 2 keer een klein half uurtje op pad geweest en Megan vindt het geweldig.

Ze meet met 9 maanden 1.42. Ben heel benieuwd of ze haar vriendinnetje voorbij gaat op haar verjaardag. Lou was 1.44 met 1 jaar. Gelukkig weet ik inmiddels dat de groeicurve wel afbuigt en ik geen extra ladder hoef te kopen.

[ img ]

Naast mijn merrie van 1.56
[ img ]

Hengstveulen Trevor is verkocht maar zie ik nog een paar keer per maand. Die gaat ook heel lekker. Mensen zijn enorm blij met hem (en z’n vader, welke ze ook mee hebben genomen. Ik heb nog nooit zo’n nuchter en stabiel jong dier mee gemaakt. Dat heeft hij echt vanaf zijn geboorte al gehad.

Misschien dat ik de combinatie komend jaar ga herhalen. Mijn kudde is zo compleet, wil liever kilometers gaan maken met de merries. Maar mijn bijrijder wil wel graag een veulen uit die combinatie, dus ik zit in dubio of we het gaan doen of niet.

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-02-23 02:08  
Profiel   

Ajesca wat is Solaine knap geworden, aardig aan de maat ook of niet?

Neonlight lekker nu pas spenen, heb je ze in eigen beheer staan?

Caillat wat een joekel al, mijn kwpner is kleiner dan die van jou. En wat lekker dat je met haar kunt wandelen.

Zijn jullie veulens ook zo fris en vrolijk met dit weer? Sneaky is op het moment een gigantische stuiterbal.


[ img ]

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-02-23 11:40  
Profiel   

Ja hier ook zelden saai. Ik heb als vriendinnetje voor mijn veulen het veulentje van mijn smid erbij. Die bedacht alleen 2,5 week geleden dat ze misschien ook wel een springgefokte Fries zou kunnen zijn, dat bleek niet het geval. Ze heeft geprobeerd om over een paal van de omheining te springen en is daarbij blijven haken aan de ringisolator die bovenop de paal zat. Een jaap van 20cm op de borst als gevolg en naar de kliniek om gehecht, 10 dagen antibiotica en apart op stal blijven. De stukke baby is best heel braaf, die van mij daarentegen is oervervelend. Om de stukke baby niet verder stuk te maken, staat er dus altijd 1 ander paard ook op stal (ik heb keuze uit 3, mijn hooligan baby, hooligans moeder, mijn omaatje). Maar hooligan baby staat dus veel op stal. En die verveelt zich de pleuris. Is dus overal aan het knagen (mijn mooie nieuwe stal, boehoe!). En echt gewoon vervelend en irritant. Ik probeer haar zoveel mogelijk afleiding te geven. Maar een nieuwe bal is ongeveer 10 minuten leuk en daarna ook al niet meer…. Nog maar ff afzien. De hechtingen zijn er inmiddels uit. Maar de kliniek had gezegd, nog 2 weken op stal en daarna beginnen met stappen aan de hand… ja joh, met een jaarling. Ik ben altijd al blij als ik ze buiten in de paddock heb staan zonder dat ik in 2en gedeeld ben..

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-02-23 11:51  
Profiel   

ik ga Fellow en de bijna 2 jarige van mijn dochter ophalen uit de opfok. Ik ga niet zo heel vaak kijken, maar elke keer had ik weer iets waar ik niet blij mee was. Met name het weinige hooi voeren. Elke keer als ik kwam stond er een lege bak in de paddock. Maar dan hadden ze het altijd net op, ze gingen dan zo naar binnen enz enz.
Ik moest ook elke keer appen als ik kwam. Vandaag maar eens onaangekondigd langsgegaan. En weer geen hooi in de bak. Mijn paarden thuis krijgen ook hun hooi in de bak en er ligt altijd wel iets in of ook vaak ernaast. Maar hier dus helemaal niets. Dan moet je mij niet wijsmaken dat ze het net op hebben.
Dus vandaag pensionhoudster er op aangesproken. Eerst smoesjes, en dan ja, ik moet alles in m'n eentje doen, en dan ja sorry excuus, ik zal ze nu gelijk hooi doen. Dus toen kregen ze met z'n 3-en 1 zak hooi (zo'n luzernezak). Nogmaals excuus bla bla. Maar ik was er al wel klaar mee. Thuis overlegd met m'n dochter en we gaan ze ophalen.
Ik word daar zo verdrietig van. Ben zelf zo zuinig op m'n paarden en zorg er goed voor. En ik snap dat niet alles altijd perfect is, maar hier stonden ze blijkbaar hele dagen in de paddock zonder hooi.

Fellow zag er ook niet blij uit, compleet onder de stront, die van mijn dochter ook.

Ze gaan eerst bij mijn buurvrouw in de wei, helaas geen stal of schuilmogelijkheid. Wel rondom bomen en aan 1 kant een grote schuur. Dus wel uit de wind. Dan even bijkomen en gaan we afspraak maken om ze beiden te castreren. En dan moeten we voor de rest van de zomer op zoek naar een andere oplossing. Want ik heb niet zoveel ruimte dat ik ze daar de hele zomer kan laten staan.
Baal hier zo van |( :(

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-02-23 21:29  
Profiel   

Sanet: jeetje was een pech zeg, gelukkig heb je maatjes die je kan afwisselen al gezelschap. Eerlijk gezegd wandelen met jaarlingen zou me ook niet echt een succes kijken na stalrust. Misschien beter een heel klein stukje paddock of weide geven met maatje in het zicht en dan stapje voor stapje meer ruimte geven?

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-02-23 22:54  
Profiel   

Gads wat naar! Maar fijn dat je ze naar huis kan halen. Goed dat je hebt ingegrepen. Wanneer haal je ze op?

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-02-23 22:56  
Profiel   

Setteli: ik snap helemaal dat je ze gaat ophalen als de opfok ze niet genoeg te eten geeft is dat echt een verkeerde manier van bezuiniging. De jonge paarden hebben in mijn ogen zeer ruim danwel onbeperkt beschikbaar ruwvoer nodig.

Als je ze naar huis of in de buurt haalt en ze hebben genoeg te eten redden ze het waarschijnlijk prima zonder schuilstal met wel luwe plekken. Gewoon kijken hoe het gaat, ze staan daar ook niet lekker als ze niet voldoende te eten krijgen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-02-23 23:01  
Profiel   

Het liefste haal ik ze morgen al op, maar dat ga ik niet redden met de wei in orde maken enzo. Wordt waarschijnlijk dinsdag.
In de wei staat nog best wat gras en er staat al een hooibak. Die gaat elke dag gewoon goed vol.

Ze zitten beiden ook helemaal onder de dikke strontplakken. Snap dat ze niet schoon blijven, maar dit is echt niet oké. Vraag me af hoe dat er ooit weer afgaat.

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-02-23 23:26  
Profiel   

Nee, ze kunnen natuurlijk best eens in de poep liggen. En in de periode van verharen (= nu) zitten ze ook niet super mooi in de vacht soms. Maar elke keer geen eten en onder de poep is niet oké.
Laten we hopen dat met verharen een deel van het probleem al weg is! Balen hoor!

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-02-23 23:28  
Profiel   

Ja dit is Fellow vanmiddag. Hij keek ook niet echt blij. Hij leek wel een bruine ipv een vos

Moet wel zeggen dat ik ze beide niet mager vond, maar die van mijn dochter stond wel met een opgetrokken buik.
[ img ]

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-02-23 23:36  
Profiel   

Ze zijn wel ontwormd nog?
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-02-23 23:48 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 242 van de 245 [ 6108 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1 ... 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245  Volgende
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen