Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 16 berichten ]
Plaats een nieuw onderwerp

[Volg] Spannend, de eerste keer..

 
Profiel   

Hallo allemaal :wave:

Het is misschien een beetje vroeg om nu al een topic te openen, maar ik ben gewoon enthousiast en zenuwachtig :') Dan kan ik nu al even wat kwijt. Ik vind het voor mezelf ook leuk om terug te kunnen kijken!

Ik zal even wat vertellen over hoe of wat er gaande is en waarom ik mijn merrie wil dekken dit jaar.

Ik heb een 7 jarige merrie genaamd Hayley. Toen ik haar kocht, was het plan al om een keer een veulen te fokken met haar. Voor ik dat wilde doen, wilde ik eerst (wedstrijden) rijden. Het begon wat moeizaam. Ik ben wat onzeker met rijden en ook al is Hayley heel braaf, merkt ze wel mijn spanning op. En omdat ik in het begin wat te lief ben geweest, moest ze ook weer even wennen aan het harde werken :o Het rijden ging steeds beter, ik kreeg er weer plezier in! En als hoogte punt werd ik dit jaar 5e bij de Utrechtse Indoor kampioenschappen in de klasse B.

[ img ]

Helaas heb ik in april een scooterongeluk gehad, met als gevolg dat mijn linkerbeen op meerdere plaatsen gebroken is.
Ach, dan kan mijn zusje mijn doel voor dit jaar misschien nog halen met Hayley. Namelijk Indoor kampioenschappen rijden in de klasse L2. Helaas heeft mijn zusje maar twee keer op Hayley gereden, toen ze kreupel begon te lopen.. Het lastige is, dat niet duidelijk was aan welk been ze kreupel is en de kreupelheid ook minimaal is..

Het idee om Hayley dit jaar dus al te dekken, kwam naar boven. Alleen een hengst kiezen viel mij een beetje tegen, want het zijn er zoveel! :wow: Door alles om mijn beenbreuk heen, viel het fok idee wat weg. We hebben het met Hayley even aangekeken. Mijn zusje heeft het druk en de paarden lopen bij ons 24/7 buiten nu.

Vorige week dinsdag zijn we alsnog naar de dierenarts geweest. Zelf hadden we nog een paar keer gekeken en toen kwam naar voren dat het linksvoor moest zijn. Eenmaal bij de dierenarts was Hayley wat gespannen en tot onze stomme verbazing liep ze niet kreupel.. Fijn, zou je denken, maar ik geloofde het niet. Waarschijnlijk liep ze door de spanning door de kreupelheid heen. Echter liep ze 3 dagen thuis ook goed. Toen was het hele dekplan natuurlijk weer weggeschoven en wilde we het rijden weer oppakken.

Helaas, zaterdag toch weer kreupel.. Na lang denken, heb ik toch besloten om haar dit jaar te dekken. Mijn oorspronkelijke idee was om eerst nog 2 jaar de sport in te gaan en dan te dekken. Maar aangezien ik niet veel kan het komende jaar en mijn zusje het ook druk heeft, zijn die plannen dus wat aangepast. Als we nu gaan uitzoeken wat het is en een revalidatie in gaan, dan zijn Hayley en ik misschien volgend jaar net weer lekker bezig en dan moet ze er weer uit, omdat ze dan alsnog een veulen krijgt. Dus dan komt het nu een soort van beter uit, ook al had ik het natuurlijk anders gewild..

En nu.. Ja, dat was even heel gauw toch nog maar een hengst kiezen. Ik heb gekozen voor de hengst In Style. Het is de bedoeling dat we Hayley zaterdag naar Van Uytert brengen om daar geinsemineerd te worden. En dan is het natuurlijk afwachten of het in een keer lukt. Hayley haar afstamming is trouwens Elfado x United.

Ik vind het allemaal heel leuk, maar ook spannend. Ik heb op stages wel een hoop mee gekregen met dracht en veulens, maar nu ik mijn eigen paard ga dekken, is dat toch anders. Het is voor Hayley ook haar eerste keer, dus ben ook heel benieuwd hoe zij het gaat doen!

Bedankt voor als je alles gelezen hebt! En ben je nou ook benieuwd naar hoe alles zal verlopen, blijf dan zeker volgen! :D
:wave:
[ img ]
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-06-19 12:06  
Profiel   

We hebben Hayley vanmorgen naar van Uytert gebracht. Ze is daar gelijk gescant. Helaas niet hengstig (wat ik al dacht) Ze is nu hengstig gespoten en over drie dagen gaan ze kijken of er al wat gebeurt. Als het goed is, is ze over een dag of 5/6 hengstig en dan kan ze geinsemineerd worden! :)
Verder was ze eigenlijk heel braaf en rustig. Het opvoelen vond ze wat minder leuk, maar het is voor natuurlijk ook allemaal nieuw. Ik hoop dat ze zich een beetje gedraagt daar :')
[ img ]

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-06-19 12:10  
Profiel   

Hayley is vanmorgen drachtig gescand! *\o/* Super blij dat het in 1x gelukt is :D Nu nog hopen dat alles goed blijft gaan natuurlijk :o :')

[ img ]

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-07-19 11:46  
Profiel   

Ik volg :)

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-07-19 12:37  
Profiel   

MyLittleAnna schreef
Ik volg :)


Leuk, welkom!

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-07-19 12:37  
Profiel   

Gefeliciteerd!

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-07-19 13:06  
Profiel   

Oh wat leuk! En gefeliciteerd!
Ben benieuwd wat voor knappe baby er op de wereld komt. :)

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-07-19 13:34  
Profiel   

Ik volg ook, leuk, ben heel benieuwd!

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-07-19 13:37  
Profiel   

Bedankt en welkom sanso, suus_toes en svs88! :D

Naast het goede nieuws dat Hayley drachtig is, loopt ze ook weer goed. We zijn heel voorzichtig het werk wat aan het oppakken. Volgende week vrijdag komt er nog wel een chiropractor langs.

Over ongeveer 3 weken willen we nog een keer gaan scannen, dan zit ze op de 42 dagen :)

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-07-19 17:21  
Profiel   

ik volg mee. :)

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-07-19 17:32  
Profiel   

Ik volg ook.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-07-19 22:44  
Profiel   

Super leuk! Welkom Maylene en Thorn Forest :)

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-07-19 11:07  
Profiel   

volg :D

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-07-19 13:56  
Profiel   

zuigstengel schreef
volg :D


Leuk! Welkom zuigstengel :)

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-07-19 15:22  
Profiel   

Ik volg ook, ook live :)
En fijn dat het in één keer gelukt is!

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-07-19 15:29  
Profiel   

ChristaMoor schreef
Ik volg ook, ook live :)
En fijn dat het in één keer gelukt is!


Welkom! :D
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-07-19 19:23 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 16 berichten ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen