Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
KimD schreef:Ik was al enige tijd bekend met het concept en het leek mij ook wel wat, zelfs snacks drogen voor de honden. Ik had er echter nog nooit werk van gemaakt, van uitstel komt afstel of zoiets dergelijks.
Op een verkoop pagina bood iemand die ik ken droogmachines aan, deze maar van haar overgenomen voor een mooi prijsje! Ik heb ze nog niet in huis, maar enthousiast ben ik wel.
Toen dacht ik, ik ga op bokt speuren naar een topic, dat is er vast wel. Maar blijkbaar niet. Dus dan doen we het maar zelf.
Zijn hier mensen die zelf snacks voor de hond doen drogen, zo ja, wat? Ik ben benieuwd!
mirriejj schreef:KimD schreef:Ik was al enige tijd bekend met het concept en het leek mij ook wel wat, zelfs snacks drogen voor de honden. Ik had er echter nog nooit werk van gemaakt, van uitstel komt afstel of zoiets dergelijks.
Op een verkoop pagina bood iemand die ik ken droogmachines aan, deze maar van haar overgenomen voor een mooi prijsje! Ik heb ze nog niet in huis, maar enthousiast ben ik wel.
Toen dacht ik, ik ga op bokt speuren naar een topic, dat is er vast wel. Maar blijkbaar niet. Dus dan doen we het maar zelf.
Zijn hier mensen die zelf snacks voor de hond doen drogen, zo ja, wat? Ik ben benieuwd!
Ik zag het topic en ik wist gewoon dat jij het was
Rebecca schreef:ik heb geen hond maar volg even , zag al weken wat hangen op het werk maar dat waren pezen voor de hond die hingen te drogen . Heb geen idee hoe het op het werk gedaan word .. , maar het hangt al even (werk bij de slager)
_l_amanda_l_ schreef:Jee, die haring ziet er goed uit! Je zou het bijna zelf willen eten
Mijn zus droogt ook hondensnacks, maar vooral "gewoon" versvlees in hele kleine snackvormige propjes als trainers etc.
Haar ene hond is nogal gevoelig voor van-alles-en-nog-wat, dus zelf drogen is veel handiger dan winkelsnacks.. Die van de kipfitet ga ik aan haar doorgeven, lijkt me ook een goeie
Lukasje schreef:Klinkt interessant!
Moet het dan per se in zo'n droogmachine? Kan het niet in een gewone oven? Of stinkt dat dan vreselijk?
En euh, waar haal je dan de rauwe dingen? Nou ja, bij kippenfilet kan ik me wat voorstellen maar konijnenoren en eendenvoetjes?
Kuggur schreef:Tot nu toe altijd lever gedroogd in een normale keukenoven. Ik kook de lever eerst ( ik gebruik meestal lamslever, vanwege de beschikbaarheid), snij hem dan in zo dun mogelijke plakjes en droog die dan op een rek. Duurt inderdaad behoorlijk lang, open de oven zo nu en dan om het vocht te laten ontsnappen. Als ik een voordelige droogoven vind zou ik die aankoop zeker overwegen, zal die "hendi" eens opzoeken.
Wat ik hier tot nu toe in de handel heb gezien is behoorlijk prijzig.
Marjo89 schreef:Ik heb via marktplaats destijds 1 gekocht. Splinter nieuw. Hij droogt als een trein. Vind de ruimte erg beperkt. 1 kilo eenden loop voetjes. Of 500 Gr konijnenoren. En dan houdt Het op. Verder gemiddeld van alles 1 kilo per keer.
Lever droog ik nooit meer.
KimD schreef:Marjo89 schreef:Ik heb via marktplaats destijds 1 gekocht. Splinter nieuw. Hij droogt als een trein. Vind de ruimte erg beperkt. 1 kilo eenden loop voetjes. Of 500 Gr konijnenoren. En dan houdt Het op. Verder gemiddeld van alles 1 kilo per keer.
Lever droog ik nooit meer.
Hoeveel konijnenoren zijn 500 gram? Ben daar wel benieuwd naar.
Rebecca schreef:Zag vandaag dat de pezen meegaan in de rokerij , die worden dus al rokend gedroogd op het werk (net als de droge worsten etc)
Maar gok dat niet iedereen die thuis heeft
KimD schreef:[naam] schreef:Zag vandaag dat de pezen meegaan in de rokerij , die worden dus al rokend gedroogd op het werk (net als de droge worsten etc)
Maar gok dat niet iedereen die thuis heeft
Een Roker kun je vrij makkelijk zelf maken, hebben ze op het werk van mijn verloofde ook gemaakt van een oude archiefkast! Super handig en vooral super lekker met zalm ofzo.