Nikass schreef:Daar zijn we het dan niet over eens, want ik denk dat "beleving" (zo noem ik het maar even - ik weet even geen ander woord) wel anders is en ook een factor is die meespeelt.
Maar wat ís beleving? Hoe de hond het karkas ervaart? En zo ja, wat bepaalt die beweging precies? Zit er wel een degelijk belevingsverschil tussen vers vlees zonder bot in een bak en brok in een bak? Of vegetarisch voer in een bak wat dezelfde structuur heeft als brok? Zo ja, wat dan precies?
Nikass schreef:Honden passen zich vaak gemakkelijk aan, dus dat zal heus niet in alle gevallen een groot issue zijn, maar wel als onderdeel van het totale welzijn. Zeker bij honden die nog niet gefokt zijn op voornamelijk uiterlijke kenmerken en die nog veel jachtinstinct hebben.
Wat heeft jachtinstinct te maken met wat ze te eten krijgen? Speelt dat op bij bovenstaande vergelijking? En if not, denk je dat die behoefte niet prima anders te vervullen zijn, bijv door er mee te trainen? Maar weinig mensen die hun hond daadwerkelijk laten jagen lijkt me.
Nikass schreef:Ik heb niet echt een mening over jouw hypothese, want dat zou bij mij veel vragen oproepen (oa over de lange termijn gevolgen en de effecten op het gedrag van de honden en op de zuurgraad in de maag) die ik eerst beantwoord zou willen zien.
Ga er voor de hypothetische vraag maar uit dat het qua voedingsstoffen en gezondheidsrisico’s exact hetzelfde is als vers, bijvoorbeeld. Qua structuur ook. Er dus geen langetermijngevolgen zijn. Zuurtegraad ligt gelijk. Energie idem.
Stel dat alles gelijk is behálve de oorsprong van de ingrediënten. Zou vegetarisch dan alsnog slecht zijn?
Ik ben gewoon benieuwd waar de grens ligt. Of vegetarisch puur slecht is omdat je van mening bent dat het nu nog niet goed op de behoeften is afgestemd. Of dat het verder gaat dan dat.
En nee ik zou ook meer bewijs willen zien alvorens ik het überhaupt zou voeren, maar ben even benieuwd naar de principes erachter.