Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 2 [ 33 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Plaats een nieuw onderwerp

Hypermobiel paard?

 
Profiel   

Ja.. Het schijnt dat ik dat dus heb..
Of nouja, op het blaadje van de osteopaat stond, 'zeer lenig tot hypermobiel'.
Haar woorden tegen mij waren; 'Je paard is eigenlijk té lenig, bijna hypermobiel, en daardoor heeft ze moeite met haar eigen lichaam'.
Dat laatste herken ik wel, paard heeft moeite met constante tempo houden en met een rechte lijn lopen. Kleeft erg aan bakrand.

Vemke (mijn friese merrie in kwestie) heeft in haar jongere jaren patella luxatie gehad. Na wat research lees ik dat daar hypermobiliteit van kan komen.
Laatst heb ik dus een osteo bij haar gehad omdat ze scheef in haar bekken stond en een kleine aantal blokkades, en toen kwam osteo er achter dat ze dus zo lenig was, en dat ze dat niet vaak zag.

Nu moet ik van haar, de stabiliteit en kracht trainen. Veel overgangen maken enz.


Hebben jullie nog meer tips voor mij hoe ik dit kan verbeteren buiten overgangen maken? Of heeft iemand ervaring met een hypermobiel paard?
Graag lees ik ze!

Dankjullie wel alvast :)


*Ik dénk dat dit op de goede plek staat, maar ik weet het niet zeker* O:)
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-10-14 21:35 



 
Profiel   

Niemand met ervaring? Of met tips?

Link naar dit berichtGeplaatst: 03-10-14 13:32 



 
Profiel   

Ik heb er geen ervaring mee, maar zou denken balkjes draven?

Link naar dit berichtGeplaatst: 03-10-14 13:35 



 
Profiel   

:j daar dacht ik inderdaad ook aan. Ik weet niet in hoeverre wat wel en (vooral) niet goed is met hypermobilliteit

Link naar dit berichtGeplaatst: 03-10-14 20:42 



 
Profiel   

Ik lees even mee, heb zelf een hypermobiele Haflinger (ook ontdekt door de fysio). Wil hem dit najaar ga beleren en wil dan rekening houden met zijn "probleem".

Link naar dit berichtGeplaatst: 03-10-14 20:46 



 
Profiel   

Geen ervaring met paard maar ben zelf hypermobiel. Het i trouwens net andersom die hypermobiliteit komt niet door die knie maar die knie door de hypermobiliteit. Met zo'n knie kun je het beste veel bochtenwer en mul zand ed. Ontwijken.het beste is veel rechtuit werk op harde ondergrond.succes!

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-10-14 13:11 



 
Profiel   

ik heb 2 hypermobiele ijslanders en ben sporttherapeut voor paarden. Probeer veel tempo wisselingen tijdens het rijden, pak af en toe achterwaarts mee, werk op verschillende manieren met balkjes, wissel rijden vaak af met andere dingen zoals grondwerk probeer af en toe wat "heuvel' training te doen en wissel de houding af van je paard (bijv. lang en lang/ verzamelt). Naast deze dingen zijn rust periodes erg belangrijk en dat je paard tussendoor vaak laat ontspannen tijdens het rijden.

Ook zou k als ik jou was veel naar buiten, je paard lekker op eigen benen laten lopen ipv dat je paard een de bakrand kan plakken. vertrouw je paard en probeer je paard niet continu te helpen, het is erg belangrijk bij dit soort paarden dat je paard het zelf doet en niet dat j paard steeds op jou, de bakrand of eventueel de bosrand leunt.

En zoals degene voor mij al zei, kijk aub uit met mulzand, dit maakt je probleem alleen maar erger.

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-10-14 21:25 



 
Profiel   

Misschien is je paard gewoon een kluns?:+

Wat betreft het bakrand kleven, ga een niet op de hoefslag rijden. In et begin zal het moeilijk wezen. Maar het zal vanzelf beter worden.

Oefening baard kunst.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-10-14 09:07 



 
Profiel   

Hier ook een hypermobiele ijslander. Schijnt bij ijslanders vrij vaak voor te komen.
Wij hebben nog als tip de schouderbinnenwaarts mee gekregen, dan moeten ze het achterbeen er extra onderzetten.

Verder ga ik mee met de tips van michimuis ...

Ik laat eens per 4 maanden een osteopaat langskomen en in vergelijking met het begin is er al veel verbeterd. Het lenig zijn is in sommige gevallen heel handig maar heeft ook zijn nadelen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-10-14 18:55 



 
Profiel   

Wij ook 2 hypermobiele paarden maar de baasjes ook haha.
Ook wij hebben er een trainer bij.
Idd hetzelfde als michiemuis.
Vooral niet te lang 1 tempo rijden maar veel overgangen.
Achteruit over balkje/heuvel of parcour tussen balkjes lopen zeg maar. Zodat ze moeten buigen en dus die spieren goed trainen

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-10-14 19:00 



 
Profiel   

Ehm, nee, mijn paard is geen kluns :P

Dank jullie voor de tips, ik rij op dit moment veel op de binnenhoefslag, ze heeft er moeite mee maar word steeds een beetje beter. We zijn heel veel tempowisselingen en overgangen aan het rijden.
Op dit moment kan ik niet makkelijk naar buiten omdat er een veulen aan haar voet loopt.
Bos is ook een no-go omdat ik dan een viaduct over moet met alleen een vangrails tussen mij en een hele drukke 80 km weg, dat zie ik nog niet zo zitten.

Verder kan ik wel zo nu en dan langs het water rijden, langs het fietspad.

Balkjes draven ga ik ook mee bezig, maar achteruit lopen over balkjes? Kan dat? :+
Over gewone balkjes waar je ook vooruit over loopt of over 1 balkje?

Een klein sprongetje, kan dat ook? Of is dat beter van niet?

Mul zand hebben we gelukkig geen last meer van, we hebben sinds een jaartje een perfecte bodem, superfijn!

@michiemuis, met rustperiodes, over hoelang praat je dan? Een dag tussen trainingen of langer? (M'n paard werkt niet 7 dagen achter elkaar hoor, daar niet van :+ )

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-10-14 19:47 



 

Ik hoop dat ik dit topic even omhoog mag halen. Heb hier ook een hypermobiel paard staan. Van de osteopaat moet ik ook veel zijgangen met hem doen om hem sterker te krijgen zodat de spieren de gewrichten gaan stabiliseren. Nou hoorde ik van een revalidatietrainer dat je juist beter geen zijgangen kunt rijden met een hypermobiel paard omdat je ze daar nog leniger van maakt. Ben benieuwd wat jullie hiervan denken. Ben vooralsnog veel met achterwaarts bezig

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-04-19 20:41 



 
Profiel   

Ik rijd een uiterst lenig jonkie.

Mijn plan (gebaseerd op oa het werk van Karin Leibbrandt) is:
eerst vooral veel verticale balans (gelijkelijk gewicht op beide voorbenen) en dit geeft goed ruggebruik (korte onderlijn/ actieve 'buik'spieren en lange, "bolle" bovenlijn).
Achterwaarts zie ik als een krachttraining (belangrijk!) en de zijgangen als gereedschap om het dier net aan te helpen nog beter onder te treden. (Correcte schouderbinnenwaarts is krachtpatserij voor binnenachter - de mate van buiging is niet direct gigantisch.)
Heuveltjes stappen is ook een prima oefening.

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-05-19 20:43 



 
Profiel   

Wat leuk, Janneke2, ik dacht precies aan het boek van Karin Leibbrandt. Dat is echt helemaal gericht op het moderne sportpaard. De meeste paarden tegenwoordig zijn hypermobiel en kunnen dus enorm baat hebben bij deze vorm van trainen. Er zijn inmiddels trainers opgeleid als revalidatietrainer die je veel meer kunnen uitleggen over wat er in het boek staat en daar kan je dat samen op verder trainen.

Eerst is inderdaad die verticale balans belangrijk. Zorg dat je paard recht is, evenveel gewicht op beide schouders en voorbenen en daardoor ook op de achterbenen. Hangt hij bijvoorbeeld meer aan de linkerteugel, dan valt hij ook gemakkelijker "door je been" op de linkerhand op de volte. Rechtsom daarentegen zal hij dan waarschijnlijk meer moeite hebben om de volte op te gaan. Andersom kan natuurlijk ook.
Mijn advies is dus zoek een goede revalidatietrainer. Ik zou zelf nog niet beginnen aan zijgangen. Het is inderdaad beter om eerst die verticale en horizontale balans en de lateroflexie (buiging in het lijf, NIET de hals) in orde te hebben voor je echt aan de zijgangen gaat werken.

Link naar dit berichtGeplaatst: 03-05-19 20:04 



 

Ja, ik heb het boek van Karin gelezen en ben groot fan van haar. Ik rijd ook deels volgens deze methode, en de instructrice die ik nu heb is niet door haar opgeleid, maar ik zie haar veel dezelfde dingen toepassen bij het trainen. verticale balans is dus iets waar wij ook echt mee bezig zijn, maar we doen bijvoorbeeld ook wel de Sideways game van Parelli, en vroeg me dus af of ik het daardoor niet erger kan maken. En, wanneer de verticale balans horizontale balans en lengtebuiging goed genoeg zijn en we aan zijgangen gaan werken, of ik daar dan ook wat Minder mee moet doen dan met een ander paard. Mijn instructrice zegt namelijk dat hij sterker gaat worden van zijgangen waardoor het een goede training is voor een hyper mobiel paard, maar ik dacht dat ik een leerling van Karin ooit heb horen zeggen dat ze met een hyper mobiel paard juist weinig zijgangen mee pakt

Link naar dit berichtGeplaatst: 03-05-19 23:46 



 
Profiel   

Ik heb ook een hypermobiel paard, de ene keer loopt ze heel fijn en de andere keer loopt ze alsof ze een 3 jarige is. Van overgangen wordt me paard juist heel erg druk en wordt het alleen maar erger. Verder wissel ik wel veel af met longeren, balkjes en springen. (Is een springpaard)

Met rijden moet je elke dag eigenlijk super consequent zijn (wat er aventoe wel eens doorheen schiet wanneer ze dagen heeft dat ze super fijn loopt), totdat ze weer gaat slingeren. Veel echt rechte lijnen proberen te rijden continu, van a naar c, wilt ook aardig helpen. En als ik heel veel oefeningen rijdt, van schouderbinnenwaarts enz, en je raakt der daarna een mm. aan zit ze der direct in of in de travair.

Een makkelijk paard is anders en veel geduld hebben.

Hoe lossen jullie het verder op?

Link naar dit berichtGeplaatst: 08-09-19 07:50 



 
Profiel   

Spoiler:
SayaJones schreef
Ja.. Het schijnt dat ik dat dus heb..
Of nouja, op het blaadje van de osteopaat stond, 'zeer lenig tot hypermobiel'.
Haar woorden tegen mij waren; 'Je paard is eigenlijk té lenig, bijna hypermobiel, en daardoor heeft ze moeite met haar eigen lichaam'.
Dat laatste herken ik wel, paard heeft moeite met constante tempo houden en met een rechte lijn lopen. Kleeft erg aan bakrand.

Vemke (mijn friese merrie in kwestie) heeft in haar jongere jaren patella luxatie gehad. Na wat research lees ik dat daar hypermobiliteit van kan komen.
Laatst heb ik dus een osteo bij haar gehad omdat ze scheef in haar bekken stond en een kleine aantal blokkades, en toen kwam osteo er achter dat ze dus zo lenig was, en dat ze dat niet vaak zag.

Nu moet ik van haar, de stabiliteit en kracht trainen. Veel overgangen maken enz.


Hebben jullie nog meer tips voor mij hoe ik dit kan verbeteren buiten overgangen maken? Of heeft iemand ervaring met een hypermobiel paard?
Graag lees ik ze!

Dankjullie wel alvast :)


*Ik dénk dat dit op de goede plek staat, maar ik weet het niet zeker* O:)


Mijn paard heeft dit ook! Ik kan balkjes draven zeer aanbevelen omdat er niks beter is dan oefenen met balkjes, ook worden ze zo beter bewust van hun lichaam en benen. Ik train veel met balkjes en de BB-lastic, dat helpt hem erg veel.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-11-19 01:33 



 
Profiel   

[ img ]

[ img ]
Dit is al een iets ouder topic, maar kan altijd kijken of er mensen nog reageren.

Ik heb ook een hypermobiel paard ('gediagnosticeerd door Karin Leibbrandt en een revalidatietrainster die de opleiding bij haar heeft gedaan) en ik ben heel veel bezig met grondwerk om ervoor te zorgen dat hij meer core-stability krijgt en rechter wordt. Lennox is 4 jaar, 172 lang en staat enorm hoog op zijn benen (kwpn). Het vervelende is dat ik het trainen wat eentonig begin te vinden en mijn paard ook. Ik moet in de bak een 4kant afzetten (denk ongeveer 20 bij 20), waarbij hij op de rechte stukken recht moet lopen en echt de hoeken in moet. Daarbij goed letten op juiste hoofd houding en dat hij zijn achterhand er goed onderzet.

Voorspelling van Karin was dat de kans dat hij ooit bereden zou kunnen worden enorm klein is. Nu lees ik steeds meer artikels en ervaringen van mensen die ook een hypermobiel paard hebben, dat ze ook erop rijden. Dus veel afwisseling in rijden en grondwerk. Dit heeft mij echt aan het denken gezet, want dan gaat er door mijn hoofd 'Zou dit met Lennox ook kunnen? En vertrouw ik nu niet te blind op 1 mening van 1 deskundige? Ook qua training vanaf de grond: er zijn toch vast wel ook andere manieren om meer core stability te krijgen, dan alleen maar dat zelfde vierkantje en dat zelfde rondje in de bak?

Ik woon in Friesland (Leeuwarden), dus mochten jullie deskundigen kennen die ook op locatie komen die wellicht weer een ander licht op de situatie schijnen dan hoor ik het graag! Ook hoor ik graag waarom jullie wel op je hypermobiele paard rijden en of dit helpt (ook leeftijd en ras van het paard hoor ik graag!)

Bijgevoegd foto van mijn puppy Lennox

Groetjesssss Jasmijn en Lennox

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-01-21 14:36 



 
Profiel   

https://www.sporthorsemanshipunited.nl/ ... iel-paard/
Zij zit volgens mij ook in friesland.

Ik kwam laatst deze blog tegen en kon heel erg mijn eigen paard erin herkennen (alleen is die van mij helaas alles behalve atletisch gebouwd :') ), ik merk dat mijn paard heel veel baat heeft bij de trainingen waar onder ook het rijden. Dit doen we zn 2 keer in de week voor zn 30-40 min, voor hem hebben oa de zijgangen goed geholpen voor meer stabiliteit en kracht en zelfs dan kan hij zo nu en dan een taktfout als ik hem te weinig ondersteun. Mijn instructrice gebruikt aspecten uit ST/AR maar ook wat onderdelen uit de klassieke dressuur, voor ons werkt dit heel fijn.
Mijn eigen paard is nu 7.5 jaar (vanaf 4.5 jaar onder het zadel, maar had achteraf waarschijnlijk wat langer gewacht), ik werk naast het rijden zeker 3 dagen in de week dressuurmatig aan de hand. Makkelijk is het allemaal niet met hem, als ik in de SV de schouders in balans heb gaat de kont weer de verkeerde kant op en als ik dat herstelt heb wilt hij zn nek weer dubbelvouwen. Bij hem is het echt een kwestie van micro managen om de kwaliteit te behouden (om voorzichtig het managen los te laten omte checken of hij het zelf vol kan houden).
Hij heeft overigens geen officiële diagnose van een DA, wel heeft hij te losse kniebanden volgens de DA, heeft de osteo genoemd dat hij waarschijnlijk hypermobiel is, herkent mijn instructrice veel vanuit haar spagetti paard (vergelijkbare training als mijn paard krijgt) en herken ik zelf heel erg de patronen die voorkomen bij hypermobiliteit.


Ik vind het persoonlijk lastig om aan te geven of dit ook bij jullie zo zal werken, maar ik denk dat een second opinion van de DA, een osteo/fyio of andere trainer nooit kwaad kan.
Je paard is ook echt nog mega jong (paarden zijn pas met 6-8 jaar uitgegroeid) dus misschien is het ook een kwestie van tijd en rustig aan kracht opbouwen.

Mag je van deze trainer alleen die vierkantjes lopen? Hoewel vierkantjes super nuttig zijn zou ik persoonlijk wat meer afwisseling willen toevoegen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-01-21 15:12 



 
Profiel   

Ja Cera, dat topic las ik gister ook! Heel eerlijk gezegd had ik het al een beetje opgegeven met mijn paard. Omdat ze aangaven dat de kans zo klein is dat hij ooit bereden zou kunnen worden en hij mij wel momenteel bijna €600 in de maand kost, moest ik een knoop doorhakken. Ook al vond ik het eerst niet erg dat ik niet kon rijden, gaat het me toch meer tegenzitten omdat de investering in hem wel enorm groot is. Mijn moeder noemt hem vaak een duur knuffelpaard :P

Ik heb haar gister een bericht gestuurd en zal vragen of ze ook in Friesland lesgeeft! Bedankt voor het delen van je verhaal, dit laat zien dat er ergens wellicht nog een sprankje hoop is!

Ja ze zegt dat dat het enige is wat hem momenteel helpt, omdat dat hetgeen is wat verbeterd op dit moment moet worden. Hij is idd nog enorm jong en je kan niks met zekerheid zeggen, maar als de kansen al zo klein zijn is het zo onzeker...

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-01-21 15:21 



 
Profiel   

Ik vind het wel pittig dat ze zo 'makkelijk' die diagnose/prognose geven...

In Nederland zijn heel veel sportpaarden hypermobiel, en vanuit eigen kringen ken ik meer verhalen waarbij het rijden (evt met aanpassingen) wel lukt dan verhalen waarbij het 'hopeloos' is.

Als je heel feitelijk kijkt betekend hypermobiliteit dat de banden rondom gewrichten te weinig collageen bevatten en hierdoor te los zijn, dit kan gelukkig grotendeels opgevangen worden door de spieren. De truc is dus om op een correcte manier de spieren sterker te maken zodat deze de taak van de banden over kunnen nemen, iets wat in veel gevallen wel haalbaar is. Hierin is vrije beweging (heb je al eens van passieve fysio gehoord?) en regelmatig maar kort trainen heel belangrijk.

Ik wil je ook absoluut geen valse hoop geven, de enigen die echt iets zinnigs over jouw paard kunnen zeggen zijn de mensen die jouw paard in het echt hebben gezien.

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-01-21 15:33 



 
Profiel   

In dit filmpje laten ze een aantal oefeningen zien en ook welk resultaat ze bij een paard hebben opgeleverd: https://www.youtube.com/watch?v=jO1jDpJ1u0Q

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-01-21 16:00 



 
Profiel   

jasmijnnicky schreef
Ik heb ook een hypermobiel paard ('gediagnosticeerd door Karin Leibbrandt en een revalidatietrainster die de opleiding bij haar heeft gedaan) en ik ben heel veel bezig met grondwerk om ervoor te zorgen dat hij meer core-stability krijgt en rechter wordt. Lennox is 4 jaar, 172 lang en staat enorm hoog op zijn benen (kwpn). Het vervelende is dat ik het trainen wat eentonig begin te vinden en mijn paard ook. Ik moet in de bak een 4kant afzetten (denk ongeveer 20 bij 20), waarbij hij op de rechte stukken recht moet lopen en echt de hoeken in moet. Daarbij goed letten op juiste hoofd houding en dat hij zijn achterhand er goed onderzet.

Ja, dat is de eerste oefening bij Karin Leibbrandt : vierkantjes stappen. Ik deed het destijds aan de hand, maar het kan natuurlijk ook los in een 'picadero'. (De traditionele picadero is 15x15, maar bij een 'kwpnse reus' is 20x20 zo'n stom idee nog niet.)
Dus vraag of 'vierkantjes aan de hand' een optie is: dan kun je er net iets makkelijker mee variëren. (Verlengen naar 25 meter, 'vierkante slangevoltes', en wellicht ook soms iets korter.)

Daarna kwam 'het grondwerk dat lijkt op longeren', ik deed het aan een leadrope van 6 meter - maar dan moet minstens het 'rechtop' bevestigd zijn.

En wellicht hebben de mensen die je paard gezien hebben nog redenen om te stellen dat je bijvoorbeeld nog een x aantal maanden moet wachten tot je 'het grondwerk dat lijkt op longeren' mag gaan doen.

Met die slag om de arm: vraag of dingen als wandelen mogen, spelen met balkjes - en je dier pret laten maken met een vriendje in de paddock.
Citaat
Voorspelling van Karin was dat de kans dat hij ooit bereden zou kunnen worden enorm klein is. Nu lees ik steeds meer artikels en ervaringen van mensen die ook een hypermobiel paard hebben, dat ze ook erop rijden. Dus veel afwisseling in rijden en grondwerk. Dit heeft mij echt aan het denken gezet, want dan gaat er door mijn hoofd 'Zou dit met Lennox ook kunnen? En vertrouw ik nu niet te blind op 1 mening van 1 deskundige?

KL is niet zo maar de eerste de beste, maar een second opinion kan bij een nare prognose soms geen kwaad.
(Mijn eigen jonkie is als PRE ook wat hypermobiel, maar met core stability kan er veel.)
Citaat
Ook qua training vanaf de grond: er zijn toch vast wel ook andere manieren om meer core stability te krijgen, dan alleen maar dat zelfde vierkantje en dat zelfde rondje in de bak?

Als gezegd : zeker wel!
Dit is een eerste stap.

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-01-21 21:13 



 
Profiel   

jasmijnnicky schreef
Ik heb ook een hypermobiel paard ('gediagnosticeerd door Karin Leibbrandt en een revalidatietrainster die de opleiding bij haar heeft gedaan)


Dus feitelijk is de diagnose gesteld door 1 persoon (want eerlijk, degene die is opgeleid hanteert hetzelfde kader). Ik zou zeker ook eens gaan voor een second opinion van een DA of (goede!!) trainer naar gekeken die het vanuit een andere invalshoek bekijkt :j

Cera_D schreef
Ik vind het wel pittig dat ze zo 'makkelijk' die diagnose/prognose geven...


Dit dus..

Je hebt een jong paard dat, zoals ik begrijp, nog weinig heeft gedaan. Niet zo gek dus dat hij nog groot en slap is.

jasmijnnicky schreef
Heel eerlijk gezegd had ik het al een beetje opgegeven met mijn paard. Omdat ze aangaven dat de kans zo klein is dat hij ooit bereden zou kunnen worden en hij mij wel momenteel bijna €600 in de maand kost, moest ik een knoop doorhakken.


Pfoe. Lang niet iedereen deelt de filosofie van KL. Ik zou daarom eerst voor een second opinion gaan en proberen je training wat uitdagender te maken. Dat moet echt wel te doen zijn; ik vind enkel vierkantjes wel heel beperkt en ik kan me voorstellen dat je paard daar ook niet echt gelukkig van wordt.. Opgeven kan altijd nog en omdat je je nu baseert op 1 trainer, ben ik wel heel benieuwd of een andere trainer (al dan niet i.c.m. een dierenarts) er ook zo over denkt..

Ik kan natuurlijk vanaf een computer niet oordelen over jouw paard. Ik heb alleen wel het idee dat als je nu terug zou kunnen kijken op paarden die 'gewoon' gereden worden, sommigen daarvan - als ze nu nog niet zadelmak hadden geweest - dezelfde diagnose als jouw paard zouden krijgen. Terwijl die nu dus weldegelijk een "carrière" als rijpaard hebben.

Begrijp me niet verkeerd, ik denk dat er heel veel positieve dingen zitten in de methodiek van KL. Maar ik denk ook dat er meerdere wegen naar Rome leiden en dat het zeker de moeite loont om ook een andere trainer (ofwel DA) erbij te betrekken!

Succes met je paard!

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-01-21 21:52 



 
Profiel   

_Bianca schreef
jasmijnnicky schreef
Ik heb ook een hypermobiel paard ('gediagnosticeerd door Karin Leibbrandt en een revalidatietrainster die de opleiding bij haar heeft gedaan)


Dus feitelijk is de diagnose gesteld door 1 persoon (want eerlijk, degene die is opgeleid hanteert hetzelfde kader). Ik zou zeker ook eens gaan voor een second opinion van een DA of (goede!!) trainer naar gekeken die het vanuit een andere invalshoek bekijkt :j


Over woorden kunnen we eindeloos debatteren, maar de diagnose is gesteld door een dierenarts annex erkend paardenarts annex iemand die gespecialiseerd is in revalidatie.

Uiteraard kan een ander mens andere dingen zien.

Cera_D schreef
Ik vind het wel pittig dat ze zo 'makkelijk' die diagnose/prognose geven...


Waar is dit precies op gebaseerd...?
Ik heb gelezen dat er een diagnose en een prognose zijn gesteld
(... dat hoort ook zo...)
maar hoezo is dit makkelijk tot stand gekomen?

Citaat
Pfoe. Lang niet iedereen deelt de filosofie van KL. Ik zou daarom eerst voor een second opinion gaan en proberen je training wat uitdagender te maken.


Ehm....
Ten eerste hebben we het NIET over filosofie.
Een deskundige heeft op basis van onderzoek een aantal pittige dingen gezegd.

Uiteraard zijn er heus andere erkende paardenartsen die wellicht tot andere inzichten kunnen komen.

Citaat
Dat moet echt wel te doen zijn; ik vind enkel vierkantjes wel heel beperkt en ik kan me voorstellen dat je paard daar ook niet echt gelukkig van wordt.. Opgeven kan altijd nog en omdat je je nu baseert op 1 trainer, ben ik wel heel benieuwd of een andere trainer (al dan niet i.c.m. een dierenarts) er ook zo over denkt..

Foute aanname 1) wuif het advies van de dierenarts weg
2) verzin zelf 'dat er meer mogelijk is'.
Uiteraard is het saai, maar in termen van revalidatie is dit helaas soms bingo.
Als je de mensen de kost moest geven die bij peesblessures denken 'ik zie geen kreupelheid meer, ik ga alvast meer doen' -
dan ging het je niet best.

Karin Leibbrandt is niet gewend om over grote, jonge, slappe kwpners te zeggen 'dat de kans dat hij gereden kan gaan worden klein is', ik vermoed dat als deze uitspraak gebaseerd is op het enkele feit van hypermobiel zijn, dat het dan gaat over een uiterst forse vorm van hypermobiliteit (itt de "gewone" vorm waar de keurmeesters tegenwoordig blij mee zijn).
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-01-21 00:05 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 2 [ 33 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp




Zoek naar
Inloggen