Magrathea schreef:Granoek schreef:Dat water was ik ook aan het bedenken inderdaad! Vind ik zelf erg lekker.
Magrathea, over die muffins.
Zet je dan het beslag in de vormpjes in de koelkast? Houdt dat goed?
Sorry ik zie dat je een vraag had gesteld!
Ik heb bij La Place gewerkt en daar deden we dat wel. 's Middags rond 3-4u beslag maken en in de vormpjes doen en de volgende ochtend rond een uur of 7 de oven in. Wij gebruikten wel zo'n siliconen vorm, niet van die papiertjes, daar trekt het denk ik in en dat is dan weer niet lekker.
Bedankt nog hiervoor!
De papiertjes werkt inderdaad niet, tried and failed
Ik heb het even superdruk gehad en ik wist als ik dit topic terug opende dat ik ging vergeten te antwoorden, vandaar de late reactie.
We hebben in 1 hotel een wafelijzer aangeschaft met timer, daar kun je nu 's morgens zelf je wafel bakken en 'decoreren', voor het deeg foetelen we een beetje (oeps, mag ik dat wel verklappen?) maar zo lekker als dit is ons zelf nog niet gelukt. Het zijn pakken waar melk of water ofzoiets bij moet en dan even mixen. Ze worden mooi stevig, komen fijn los uit de pan en ze zijn super lekker
Een heel brood hebben we geprobeerd maar we merkten dat mensen dit erg moeilijk vonden haha. Ik heb het uiteindelijk zelf op gesneden op het snijmachine.
Sinds een week of 2 ook maar een bordje er bij gezet dat naast het roerei ook andere eitjes gebakken kunnen worden op aanvraag. Dat kon altijd al, maar het stond nog nergens vermeld. Ik heb ook geprobeerd om pannenkoekjes in het buffet te leggen maar dat werden na een paar minuten al schoenzolen (en mijn pannenkoeken zijn echt wel lekker normaal hoor!), alsook spiegeleitjes in het buffet werden rubberig, dat vind ik dus echt geen succes.
Iemand zei nog ergens dat we met zoveel kamers best een extra collega kunnen aannemen om eitjes te blijven bakken (of iets in die aard), wou daar nog graag op reageren dat dat 1. financieel gezien niet helemaal waar is en dat het 2. bijna (nee zeg maar helemaal) onmogelijk is om aan personeel te geraken tegenwoordig.
Als ik alles kon laten doen, draaide ik zelf geen dagen van 14u
Fruitsalade hebben we geprobeerd maar het was niet heel handig met de 'infrastructuur' (zeg ik dat juist?) van ons buffet, het was moeilijk gekoeld te houden en wat we deden was niet voldoende, het fruit werd snel bruin en je kunt het 's anderendaags sowieso al niet meer gebruiken. Hier houden we het dus bij hele stukken fruit en een voorraad aardappelmesjes er bij.
We hebben de bakken voor het spek en roerei geüpgrade naar een mooiere, modernere versie waar ik zelf best heel blij mee ben. Omdat hiervoor een nieuw stopcontact voorzien moest worden heeft eigenlijk de hele zaal een nieuwe look gekregen Er is dus een aparte ruimte gemaakt waar het ontbijtbuffet staat in U vorm, die afgesloten kan worden zodat na het ontbijt het restaurant er netjes en opgeruimd uit ziet, in plaats van een lange buffettafel achter in het restaurant waar eigenlijk dus geen buffet meer op staat. Heeft papa allemaal zelf gedaan.
De muffins ga ik gelijk vandaag proberen, beslag maken en in de koelkast zetten, morgen is het redelijk druk dus ik verwacht wel dat ze op gaan Dit vind ik een leuke want ik vind bakken zelf echt heerlijk!