Moderators: Ladybird, Mjetterd, xingridx, ynskek, Polly, Hanmar
Granoek schreef:Kleine/middelgrote honden toegestaan op het gelijkvloers (tegelvloer), niet in het restaurant (tenzij hulphonden) maar wel op het terras
Duhelo schreef:SusanH schreef:Ik meld niet dat ik een intolerantie heb. Omdat ik zelf goed weet wat safe is en wat niet. En omdat ik helaas de ervaring heb na 20 jaar dat ze er niet veel creatiefs van kunnen maken in de horeca. Krijg ik in plaats van ijs met fruit alleen het fruit bijvoorbeeld. Of hetzelfde eten als de rest maar dan droog omdat ze de saus/dressing hebben weg gelaten . Ik vind het wel top als een ondernemer er echt moeite voor zou doen. Ik kom het helaas zelf weinig tegen.
kan je in zo een geval niet zelf een alternatief voorstellen?
Bijvoorbeeld bij het reserveren aangeven dat je de steak neemt, intolerant bent tegen melk en room maar wel graag een sausje op basis van ... erbij hebt?
Niet evident dat je dan een tijd op voorhand moet beslissen wat je wil eten, maar wel fijner om een steak te eten met een lekker sausje, dan een droge prak.
Lienie_F schreef:Sommige ontbijten die anderen hier noemen zou ik echt geen elf euro voor betalen persoonlijk, vind dat nogal veel geld voor een broodje jam met een kopje thee.
Magrathea schreef:Lienie_F schreef:Sommige ontbijten die anderen hier noemen zou ik echt geen elf euro voor betalen persoonlijk, vind dat nogal veel geld voor een broodje jam met een kopje thee.
Maar wat veel mensen vergeten is dat je niet alleen betaalt voor een broodje jam met een kopje thee. (In dit geval meer: zo veel broodjes jam en kopjes thee als je op kan )
Je betaalt ook voor de medewerkers die in alle vroegte opstaan om het voor te bereiden als jij nog lekker in bed ligt, de zaal die netjes gemaakt wordt, de bloemen op tafel, de afwasser in de keuken en de schoonmakers die achteraf ook weer alles mooi maken voor de volgende maaltijd.
Tuurlijk kan je dat van 11 euro thuis veel luxer maken maar je gaat met een reden ergens eten toch?
SusanH schreef:Granoek dat klinkt echt ideaal hoe jij de zaakjes voor elkaar hebt suikervrij ijs zelfs. Dat kom ik echt nooit tegen in hotels of restaurants hier. Top!
gaucho schreef:Ik overnacht vaak in wat kleinere hotels. Voor mij is kwaliteit belangrijker dan heel veel keuze dan. Echt lekker vers brood, streekproducten (liefst met verhaal erbij), zelfgemaakte jam. En als er dan elke dag iets aparts bijzit (pannekoek, ei, etc) dan ben ik helemaal blij. Ik zie vaak in deze hotels dat je speciale wensen (dieet, allergieën) apart aan kunt geven en dat lijkt me een hele slimme keuze om ook hiervoor versheid te kunnen garanderen. Over het algemeen ook goede ervaringen mee.
Granoek schreef:Oké volgens mij doen we het lang zo slecht niet als ik dit lees haha Super bedankt alvast voor jullie moeite! Ik merk dat er vooral in de sapjes meer variatie gewenst is.
Snot op de eieren is inderdaad super ranzig haha, spiegelei geven wij daarom enkel als er om gevraagd wordt, als standaard houden we roerei aan.
Poffertjes en pannenkoekjes zijn inderdaad erg lekker maar dat is voor ons binnen die € 11 heel moeilijk te realiseren. En prijzen omhoog schroeven doen we liever niet omwille van onze locatie.
Hoe zien jullie ontbijtgranen, fruit en hartig beleg het liefst gepresenteerd? Hele stukken fruit, of fruitsalade?
Duhelo schreef:oh, om zo nog nét even dat extra aan te bieden, verse thee aanbieden ipv de liptonzakjes.
je kan dan nog kiezen om grote potten met verse thee te zetten en losse theezakjes ernaast dat mensen kunnen scheppen (maar met het risico dat ze er veel te veel indoen). of je kan opteren om zelf theezakjes/ thee - eitjes (ikea, spotgoedkoop voor zon metalen thee-ei-spateltjes, kan net genoeg verse thee in voor een kopje) voor te vullen en aan te bieden met de smaak (en dan denk ik bv aan een earl-grey, een rozenbottel, een fruitinfusie en een muntthee?
je kan de voorgevulde thee-eitjes gewoon prima bewaren in een luchtdichte doos.
verse thee is volgens mijn niet zoveel duurder dan lipton, maar is véél lekkerder en gewoon net iets luxerder.