Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 8 van de 8 [ 191 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Plaats een nieuw onderwerp

KNHS opleiding Aspirant Instructeur - 2021

 
Profiel   

Wat leuk om te horen!
Nog even op de uitslag wachten dus!

Kun je wat meer vertellen over hoe het allemaal in z'n werk gaat?
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-06-21 11:14  
Profiel   

Ik had als eerste dus het rijden, je gaat ongeveer een kwartier dressuren en dan moet je zelf gewoon gaan rijden dus je krijgt geen opdrachten met rijden. Na dat kwartier zeggen ze nu nog 5 minuten om als je nog wat wil laten zien, dat dat kan in die 5 minuten. Daarna heb je even de tijd om of je zadel om te wisselen of beugels korter en dan komt er iemand in de bak die het springen begeleid. Je springt een paar keer over hindernis 1 en 6 en dan begint het parcour.

Praktische paardenkennis was op de wasplaats en je moet wel de theorie hebben doorgenomen want ze stellen behoorlijk wat vragen.

Lesgeven is weer in een andere hal die opgedeeld is in 2 bakken en dan krijg je een kwartier voor dressuur en dan een kwartier voor het springen. Zelf wel een beetje de tijd in de gaten houden maar ze zeggen het ook wel! :D

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-06-21 11:19  
Profiel   

oke dankjewel!
Eigen rijden is me eigenlijk wel duidelijk.

De paardenkennis moet je je paard en je hoofdstel/zadel los meenemen naar de was/poetsplaats toch?
Moet dat ook in wedstrijdkleding of in normaal?

Eigenlijk zelfde vraag voor les geven, ook wedstrijd kleding of normaal?

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-06-21 11:24  
Profiel   

Ja paardenkennis idd zadel en hoofdstel meenemen en halster en alles is in wedstrijdkleding :D

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-06-21 11:39  
Profiel   

Oef wat een verschrikking :Y)

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-06-21 11:42  
Profiel   

Ik kom dit topic nu pas tegen maar ik heb vorige week woensdag examen gedaan. Helaas nog steeds geen uitslag dus ben er achteraan aan het bellen, wel een goed gevoel over de examens gelukkig.

Op die dag zelf ligt het heel erg aan je eigen rooster hoe de indeling is, bij mij zat er heel veel ruimte tussen de verschillende onderdelen (iedere keer minstens een uur) waardoor ik me dus rustig kon voorbereiden op het volgende stuk maar wel ook goed stress kon opbouwen :Y)
Rijden deden wij in een 20x60 baan terwijl we 20x40 zelf op stal hebben dus dat viel alleen maar mee, zeker van het galoplijntje naar het lijntje met de oxer waar je in draf naartoe moet. Lesgeven ging ook goed, zeker met al ervaring hierin is het prima te doen. Voor mij was vooraf mijn grootste zorg dat ik binnen de tijd moest blijven, dat ging prima door de figuren snel op elkaar aan te laten sluiten. Tip van mijn begeleider (die zelf ook examens afneemt): Kies 1 figuur in de dressuur en dat leg je volledig uit en werk je in door. Ik had lesopdracht 3 'wendingen en figuren', daarbij heb ik dus gekozen om een gebroken lijn te rijden en die dus stap voor stap uit te leggen. Teken ook alvast van te voren uit wat je doet qua springen (drafbalken in je lijntje of op de andere lange zijde) en welke figuren je kunt rijden mocht je van te voren al moeten bouwen of juist als je tussendoor pas mag bouwen en alles dus op X staat tijdens je dressuur.
Ik deed thuis iedere keer te lang over het opbouwen van mijn springgedeelte maar daar deden ze op het examen helemaal niet moeilijk over. Ik mocht iemand vragen om mij te helpen en mocht al gaan bouwen terwijl degene voor mij haar evaluatie had.
Iemand extra meenemen is dus wel super handig! Diegene kan mest opruimen, helpen hindernissen opbouwen, gevallen balken weer terug leggen, etc. waardoor je zelf de aandacht bij het rijden kunt houden.
Paar belangrijke punten die je niet mag vergeten anders wordt het heel lastig om te halen: Altijd een grondbalk bij je hindernis, ook als er een drafbalk op 2.20m voor ligt. Altijd veiligheidslepels in de achterste staander bij een oxer. Check tussendoor of iemand zijn beugels wil verstellen als je van dressuur naar springen gaat (en als je start met dressuur en het groepje al heeft gereden, zij zijn dan ge-eindigt met springen). Leg uit wat je wilt zien, zeker bij het springen: "Er liggen twee balken op ...m afstand, dat betekent dat ze daartussen ... galopssprongen moeten maken". Als je iedereen eerst over hindernis naar balkje laat galopperen kun je makkelijk de afstand aanpassen mocht dit niet helemaal uitkomen. Leg bij een oxer altijd uit dat de afzet nu dichter op de hindernis komt dan bij de steilsprong en dat ze dus iets voorwaatser in moeten komen.
Paardenkennis was prima te doen, op- en afzadelen, halster om doen, paardenknoop en dan nog theoretische vragen beantwoorden. Ik had vooral beengebreken en standen geleerd maar bij mij werd er ook gevraagd naar de eisen van een stal en de natuurlijke behoeften van een paard. En natuurlijk exterieur benoemen.

Waarschijnlijk een enorm chaotische post maar laat maar weten als jullie nog meer vragen hebben!

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-06-21 11:43  
Profiel   

Heeft iemand van jullie een idee hoe lang het met de uitslag duurt?…

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-06-21 12:39  
Profiel   

Wij hebben donderdag examen gedaan en toen hebben ze aangegeven dat ze hoopte in de loop van deze week de uitslag konden verwachten.

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-06-21 12:41  
Profiel   

Ik heb mijn eerste cijfer binnen, een 7 op het lesgeven! :D

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-06-21 18:03  
Profiel   

Netjes gefeliciteerd! Wanneer had je examen?

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-06-21 18:04  
Profiel   

Vorige week dinsdag

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-06-21 22:53  
Profiel   

Al meer uitslagen terug?

Ben ik de enige die het wachten echt verschrikkelijk vind?

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-06-21 14:32  
Profiel   

Ik heb alles gehaald. Succes met wachten nog iedereen!

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-06-21 17:29  
Profiel   

Ik heb ook al mijn cijfers en ben ook geslaagd!

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-06-21 17:46  
Profiel   

Hier ook binnen en gehaald! Wat waren jullie cijfers?

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-06-21 18:06  
Profiel   

Ik doe heel graag even een oproepje hier!

Is er hier iemand die maandag 9 augustus met z’n paard mee kan en wil als mijn examen combinatie voor het Orun 2 examen in Ede?
(En met eigen vervoer in Ede kan komen)
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-07-21 17:27 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 8 van de 8 [ 191 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen